VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Kupa Voley’e galibiyetle başladı

23 Eylül 2022 Cuma 15:34

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de A Grubundaki ilk maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Başkent Voleybol Salonu’nun ev sahipliğinde oynanan müsabakanın kazananı 25-23, 25-23 ve 25-21’lik setler sonunda Fenerbahçemiz oldu.

Erkek Voleybol Takımımız, Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley A Grubu ikinci maçında 24 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de Başkent Voleybol Salonu'nda Altekma ile karşılaşacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da takımımızı yalnız bırakmadı.

Takımımız mücadeleye; Kaan Gürbüz, İzzet Ünver, Hasan Sıkar, Mir Saeid Marouf Lakrani, Alexandre Ferreira, Vahit Emre Savaş altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor’un servisiyle başlayan sette ilk sayı blok-out ile Fenerbahçemizin oldu. Hatay temsilcisinin ilk sayısıysa Bucko’dan geldi. Setin ilk bölümlerinde özellikle Kaan Gürbüz’ü oldukça etkili kullanan takımımız, 10-8’i yakaladı. Bu bölümde Miskevich’le önemli bir direnç ortaya koyan rakip takım, 4-0’lık seri sonunda 10-12’yi buldu. Setin devamında Mehmet Zambak Boğaçhan ve Yiğit Yıldız’dan da skor katkısı alan Hatay temsilcisi, 4 sayılık bir üstünlük yakaladı. Bu skorun ardından Vahit Emre Savaş ve Ferreira’yla toparlanan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (17-18). Setin son bölümüne 2 sayılık bir avantajla giren Hatay Büyükşehir Belediyespor’u, Ferreira ve Vahit Emre Savaş’la durduran Fenerbahçemiz, son bölümlerini daha iyi oynadığı seti 25-23 kazandı.

Hasan Sıkar ve Bucko’nun karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette her iki takım da oldukça dengeli bir oyun sergiledi. Setin devamında Miskevich ve Cafer Kırkıt’la üretken bir görüntü çizen Hatay Büyükşehir Belediyespor’a; Kaan Gürbüz ve Alexandre Ferreira’yla geçit vermeyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, son bölümüne 19-17’lik skorla önde girdi. Üstün oyunu sonrasında skoru 24-20’ye getiren Fenerbahçemiz karşısında skorerleriyle sette kalan Hatay Büyükşehir Belediyespor farkı 1 sayıya (24-23) indirmeyi başarsa da setin kazananı %65 hücum yüzdesiyle oynayan Erkek Voleybol Takımımız oldu (25-23).

Üçüncü set Kaan Gürbüz-Ferreira ile Bucko- Miskevich gibi skorer isimlerin sayılarıyla başladı. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği sette rakibine filede İzzet Ünver’le geçit vermeyen Takımımızda Marouf Lakrani ve Hasan Sıkar’ın da skora yaptıkları katkıyla fark 2’ye çıktı (15-13). Bu skorla molaya giden rakibimiz, dönüşünde Bucko ve Yiğit Yıldız’la sete ortak olmaya çalışsa da(17-16), skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız seti 25-21; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.