VOLEYBOL

Altekma 0-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

24 Eylül 2022 Cumartesi 18:18

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de A Grubundaki ikinci maçında Altekma ile karşılaştı. Başkent Voleybol Salonu’nun ev sahipliğinde oynanan müsabakadan 16-25, 18-25 ve 16-25’lik setler sonunda 3-0 galip ayrılan Fenerbahçemiz, grubunda 2’de 2 yaptı.

Erkek Voleybol Takımımız, Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley A Grubu üçüncü maçında 25 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Başkent Voleybol Salonu'nda Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Fenerbahçemizin, Altekma karşısındaki ilk 6’sı şu isimlerden oluştu:
Vahit Emre Savaş, İzzet Ünver, Kaan Gürbüz, Pavle Peric, Marouf Lakrani, Hasan Sıkar ve liberolar Hasan Yeşilbudak/Burak Mert.

Pavle Peric ve Vahit Emre Savaş’la maça iyi başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 2-4’ü buldu. Devamında Kaan Gürbüz ve Hasan Sıkar ikilisini etkili kullanan Takımımız, farkı 6 sayıya çıkarttı (3-9). Altekma bu bölümde Kevin Saar ile sayılar bulsa da, Erkek Voleybol Takımımız, rakibine file üstünde kurduğu üstünlükle üretken oyununu sürdürdü (6-12). Bu skor karşısında Ertuğrul Gazi Metin ve Emin Gök’le oyunda kalmaya çalışan rakip takıma Vahit Emre Savaş ve Hasan Sıkar’la cevap veren Erkek Voleybol Takımımız, skor avantajını korudu (10-18). Skorerleriyle setin sonunu iyi oynayan Fenerbahçemiz, 16-25’le setin kazananı oldu.

Pavle Peric ve Kevin Saar’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette Altekma; Emir Pınar ve Muzaffer Yönet’le 7-4’lük üstünlüğü yakaladı. Yacine Louati’den katkı aldığımız setin bu bölümünde Kaan Gürbüz ve Ahmet Tümer gibi genç oyuncularımızın sayılarıyla skor 12-14’e geldi. Rakibimizin Selman Ateş ve Emin Gök ikilisiyle maça ortak olma çabasına etkili oyunuyla nokta koyan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Kaan Gürbüz’ün skorer kimliğini sahaya yansıttığı setin bu bölümünde Louati ve Peric’le de sonuca giderek setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete Peric ve Vahit Emre Savaş’la çok iyi başlayan Takımımız, 1-4’ü buldu. Bu skor rakibimize mola aldırırken, mola dönüşünde skor 1-6’ya geldi. Rakibin skoru eritme adına yaptığı hamleleri Peric, Ahmet Tümer ve Louati’yle sonuçsuz bırakan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, skoru 10-16’ya taşıdı. Rakibin ortaya bir direnç koymakta zorlandığı sette son bölüme de skor üstünlüğünü koruyarak giren Takımımız, 16-25’le seti; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için   tıklayınız.