VOLEYBOL

Ziraat Bankkart 3-1 Fenerbahçe HDI Sigorta

18 Nisan 2021 Pazar 23:01

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabının üçüncü maçında, Ziraat Bankkart’a konuk oldu. Takımımız, TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 25-19, 22-25, 25-22 ve 27-25’lik setler sonunda 3-1 mağlup ayrıldı. Böylece AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final serisinde durum 2-1’e geldi.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final serisinin dördüncü maçı 21 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız karşılaşmaya Ulaş Kıyak, Nicholas Hoag, Graham Vigrass, Salvador Hidalgo, Hasan Sıkar, Metin Toy altısı ve libero Ahmet Karataş’la başladı.

Ulaş Kıyak’ın servisiyle başlayan mücadelede ilk sayı ev sahibi Ziraat Bankkart’ın oldu (1-0). Fenerbahçemizin maçtaki ilk sayısı ise Graham Vigrass’tan geldi (1-1). İki takımın da mücadeleci bir oyun ortaya koyduğu maçın hemen başında Metin Toy ve Hoag’la etkili olan Takımımız, 3-5’lik üstünlüğü yakaladı. Devamında Ziraat Bankkart, Van Garderen ve Atanasov’un sayılarıyla skora denge getirse de (7-7), Fenerbahçemiz Ulaş Kıyak ve Hoag’la skor avantajını yeniden lehine çevirdi (7-9). Bu bölümde Ter Maat’tan önemli katkılar alan rakibimiz, yakaladığı 3-0’lık seriyle 10-9 öne geçti. Maçtaki ilk teknik molaya da 12-11’le önde giren Ankara temsilcisi, moladan Atanasov’un sayısıyla döndü ve skor 13-11’e geldi. Takımımız Hidalgo ve Ulaş Kıyak’la sette kalmaya çalışsa da ev sahibi takım Ter Maat, Bedirhan Bülbül ve Van Garderen’le üretken bir görüntü çizerek seti 25-19 kazandı. 

İkinci set Salvador Hidalgo ve Atanasov’un karşılıklı sayılarıyla başladı (1-1). Setin hemen başında Metin Toy’un sayılarıyla skor 2-3’e geldi. Ter Maat ve Atanasov’la 6-4’lük üstünlüğü yakalayan Ziraat Bankkart’ı, Vigrass, Metin Toy ve Hoag’la durduran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, bu kez skor avantajını lehine çeviren taraf oldu (7-9). Atanasov’la rakibinin maça ortak olma girişimlerini Hidalgo ve Metin Toy gibi hücum yüzdesi yüksek isimlerle sonuçsuz bırakan Takımımız, teknik molaya 10-12 önde girdi. Teknik mola sonrası Metin Toy’un harika servisiyle fark 3 sayıya çıktı (10-13). Oldukça çekişmeli geçen setin bu bölümünde Hasan Sıkar ve Vigrass’tan da sayı katkısı alan Fenerbahçemiz, 3 sayılık farkı korudu (14-17). Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son bölümde rakibine Hidalgo, Hoag ve Vigrass’la üstünlük kuran Fenerbahçemiz, 22-25’le setin kazananı oldu.

Üçüncü sette ilk sayı Salvador Hidalgo’dan geldi (0-1). Rakibimizin bu setteki ilk sayısını ise Ter Maat kaydetti. Setin hemen başında Arslan Ekşi ve Van Garderen’le 5-4’ü bulan Ziraat Bankkart’a; devamında Hidalgo, Metin Toy ve Hoag’la cevap veren Takımımız, maça ortak oldu (8-8). Teknik molaya 11-12 önde giren Fenerbahçemiz olurken, rakibimiz mola dönüşünde Ter Maat’la skora denge getirdi (12-12). Karşılıklı sayılarla geçen setin son bölümünde Atanasov ve Ter Maat ikilisiyle etkili olan başkent temsilcisi, seti 25-22 kazandı.

Dördüncü sete hızlı başlayan taraf Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız oldu (1-3). Rakibimiz adına setin hemen başında skor bulan isimlerse Emin Gök-Van Garderen ikilisiydi. Devamında Salvador Hidalgo ve Metin Toy'la önemli bir avantaj yakalayan Takımımızda Emre Batur’un da skor yüküne ortak olmasıyla fark 4 sayıya çıktı (6-10). Bu sette de teknik molaya 10-12 önde giren taraf Fenerbahçemiz oldu. Molanın ardından karşılıklı sayılarla son bölüme girilirken Ziraat Bankkart, sonuca giden taraf oldu ve seti 27-25; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları