VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta, AXA Sigorta Efeler Ligi’ni ikinci sırada tamamladı

21 Nisan 2021 Çarşamba 19:01

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabının dördüncü maçında Ziraat Bankkart’ı konuk eden Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan ve setleri 31-29, 19-25, 25-27, 27-25 ve 11-15 tamamlanan müsabakadan 3-2 mağlup ayrıldı. Böylece final etabında 3-1 geriye düşen Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi 2020/2021 sezonunu ikinci sırada tamamladı.

Oyuncularımızdan Graham Vigrass 'Ligin En iyi Orta Oyuncusu' ödülünü, Hasan Yeşilbudak ise 'Ligin En iyi Liberosu' ödülünü kazandı.

Karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Metin Sipahioğlu ve İlker Dinçay da takip etti.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın, ilk 6’sı şu isimlerden oluştu:

Ulaş Kıyak, Salvador Hidalgo, Graham Vigrass, Emre Batur, Nicholas Hoag, Metin Toy ve libero Hasan Yeşilbudak.

Nicholas Hoag’un Ace’leri ile başlayan karşılaşmada Fenerbahçemiz 2-0’ı bulurken, Martin Atanasov ve Ter Maat’la 3-0’lık bir seri yakalayan Ziraat Bankkart ise skoru 2-3’e getirdi. Orta hücumlarda Emre Batur’dan katkı alan Takımımız, 5-4’ü yakaladı. Setin hemen başında iki takım adına da yapılan servis hataları dikkat çekti. Blokta Emin Gök’ten önemli katkılar alan rakibimiz, Atanasov’la da iki farklı üstünlüğü yakaladı (9-11). Bu skorun ardından Hoag’un ikisi Ace olmak üzere toplamda 3 sayılık serisiyle rakibine cevap veren Fenerbahçemiz, 12-11’le teknik molaya önde giren taraf oldu. Moladan sonraki bölümde Hidalgo ve Atanasov’un karşılıklı ürettikleri sayılar dikkat çekti (14-14). Setin devamında özellikle Atanasov’un servisleriyle oldukça üretken bir görüntü çizen Başkent temsilcisi, skoru 18-21’ye getirdi. Rakibi karşısında Metin Toy, Hoag ve Vigrass’la önemli bir direnç ortaya koyan Fenerbahçemiz, maça ortak oldu (21-21). Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Van Garderen ve Atanasov’la bir direnç ortaya koyan rakibimizin bu direncini Metin Toy, Hoag ve Vigrass’la kıran Fenerbahçemiz, ilk seti 31-29 alarak setlerde 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, ikinci sete harika bir başlangıç yaptı. Setin hemen başında Metin Toy ve Emre Batur’la 3-0’ı bulan Fenerbahçemiz, Hidalgo’nun da oldukça etkili olduğu bu bölümde farkı 4 sayıya çıkardı (5-1). Devamında 7-4’ü bulan Takımımız karşısında Ziraat Bankkart, Bedirhan Bülbül ve Ter Maat’la sete ortak oldu (7-7). Bu bölümde rakibine Hoag ve Emre Batur’la üstünlük kuran Fenerbahçemiz, teknik molaya önde giden taraf oldu (12-11). Mola dönüşünde özellikle blokta Arslan Ekşi ve Atanasov’la bir ritim bulan konuk takım 13-15’lik üstünlüğü yakaladı. Setin devamında Ter Maat, Van Garderen ve Atanasov’la sonuca giden rakibimiz seti 19-25 kazandı.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf rakip Ziraat Bankkart oldu (2-4). Van Garderen ve Atanasov’un serisiyle üretken olmaya devam eden rakibimiz skoru 2-7’ye getirdi. Bu bölümde oyuna dahil olan Arinze’den beklediği katkıyı alan Takımımız farkı 2 sayıya düşürdü (5-7). Teknik molaya 11-12’lik skorla önde giren taraf Ankara temsilcisi olsa da mola dönüşünde skor eşitlendi (12-12). Devamında Ziraat Bankkart’ın yakaladığı 3-0’lık seriye (12-15); Arinze’nin üstün oyunuyla cevap veren Fenerbahçemiz skora denge getirdi (15-15). Bu bölümde Ter Maat’la 15-17’lik üstünlüğü yakalayan konuk takımın direncini Salvador Hidalgo-Nicholas Hoag ikilisiyle kıran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 18-17’lik üstünlüğü yakaladı. Çekişmeli geçen setin kazananı ise 25-27’yle Ziraat Bankkart oldu.

Mücadelede dördüncü sete Emre Batur ve Hidalgo’yla iyi başlayan Fenerbahçemiz, setin hemen başında farkı 3 sayıya çıkardı (6-3). Karşılıklı sayılarla geçen sette teknik molaya 11-12’lik skorla önde giren taraf rakip takım olsa da Metin Toy, Hidalgo ve Hoag’la maça tutunan Fenerbahçemiz, 18-16 öne geçti. Sette son bölüme Vigrass ve Hidalgo’nun sayılarıyla önde giren taraf Fenerbahçemiz olurken Ziraat Bankkart, Ter Maat’la seti bırakmadı. Sete noktayı koyan isimlerse Metin Toy ve Nicholas Hoag’la Fenerbahçemiz oldu (27-25).

Hızlı başlayan final setinde saha değişimine 6-8’le önde giren taraf konuk takım oldu. Son ana kadar çekişmeli geçen setin kazananı ise 11-15’le Ziraat Bankkart oldu. Takımımız böylece AXA Sigorta Efeler Ligi 2020/2021 sezonunu ikinci sırada tamamladı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları