VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta, AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final serisinde durumu 1-1’e getirdi

15 Nisan 2021 Perşembe 21:31

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabındaki ikinci maçında Ziraat Bankkart’ı konuk etti. Takımımız, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan ve baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 25-22, 25-21 ve 25-16’lık setler sonunda 3-0 galip ayrıldı. Fenerbahçemiz böylece final serisinde durumu 1-1'e getirdi.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabındaki üçüncü maç 18 Nisan Pazar günü saat 20.00’da TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay’ın yanı sıra Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya da tribünden takip etti.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız karşılaşmaya Ulaş Kıyak, Salvador Hidalgo, Graham Vigrass, Metin Toy, Emre Batur, Nicholas Hoag altısı ve libero Hasan Yeşilbudak ile başladı.

Maçın ilk hücumunu gerçekleştiren Ziraat Bankkart, bu hücumdan Martin Atanasov’un sayısıyla döndü (0-1). Takımımızın maçtaki ilk sayısıysa Graham Vigrass’tan geldi (1-1). Nicholas Hoag ve Metin Toy’la maçın hemen başında bir ritim bulan Takımımız, 5-3’lük üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde yaptığımız hatalarla maça ortak olma şansı yakalayan Ziraat Bankkart, skorer oyuncusu Ter Maat’la durumu 6-8’e getirdi.  Karşılıklı sayılarla geçen bu bölümde teknik molaya 11-12'yle önde giren konuk takım oldu. Fenerbahçemiz, molanın ardından maça ortak olurken (12-12), Emin Gök’le önemli bir seri yakalayan Ankara temsilcisi 3 sayılık farkı yakaladı (12-15). Rakibin farkı açmasına izin vermeyen Takımımız, Vigrass ve Hidalgo gibi etkili isimlerini kullanarak skoru 16-17’de tuttu. Rakibimiz, Ter Maat’la skor avantajını korumaya çalışsa da Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız Metin Toy’un setin sonuna damga vuran sayılarıyla setin kazananı oldu (25-22).

İkinci setin ilk sayısı Fenerbahçemizden geldi (1-0). Metin Toy’un kaçırdığı servis atışı sonrasında skor 1-1 olsa da Takımımız, 4-1’i yakaladı. Hasan Sıkar ve Hoag’un sayılarıyla da skor 6-2’ye geldi. Bu skor karşısında mola alan Ziraat Bankkart, moladan Atanasov, Ter Maat ve Bedirhan Bülbül’ün sayılarıyla döndü (6-7).  Bu bölümde Vigrass ve Metin Toy’la toparlanan Erkek Voleybol Takımımız, skoru 9-8’e getirdi. Teknik molaya 11-12’lik üstünlükle giren Ziraat Bankkart, mola dönüşünde Van Garderen’in etkili servisiyle skoru 11-13’e taşıdı. Devamında 3-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, karşılaşmada öne geçti (14-13). Karşılıklı servis hatalarının dikkat çektiği setin bu bölümünde skor avantajı sürekli olarak el değiştirdi. Son bölüme girilirken bloklarda üstünlük kuran Ankara temsilcisi iki farklı üstünlüğü yakaladı (19-21). Bu skorun ardından toparlanan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, harika bir geri dönüşe imza attı. Hidalgo’yle üst üste 3 Ace bulan, hücumda da Metin Toy ve Hasan Sıkar’ı oldukça etkili kullanan Takımımız, 25-21’le seti kazandı ve skoru 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete oldukça moralli başlayan Fenerbahçemiz; Hoag’un etkili servisleri, Metin Toy ve Hidalgo’nun da file üstündeki performansıyla 4-0’ı buldu. Setteki ilk sayısını Halil İbrahim Yücel’le bulan rakibimize, Vigrass ve Metin Toy’un sayılarıyla da üstünlük kuran Takımımız, farkı 6 sayıya çıkardı (9-3). Teknik molaya da 12-6’lık skorla önde giren taraf Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız oldu. Moladan Van Garderen’in sayısıyla dönen Ankara temsilcisine Hoag’ın Ace’leriyle cevap veren Erkek Voleybol Takımımız, skoru 15-6’ya getirdi. Ter Maat’la oyunda kalmaya çalışan Ziraat Bankkart’ı, Nicholas Hoag ve kaptan Ulaş Kıyak’ın etkili servisleriyle durduran Takımımız, set başına 4 Ace ile oynadığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve final serisinde durumu 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları