VOLEYBOL

Başantrenörümüz Erkan Toğan: Takımımın bugünkü oyunundan çok memnunum

15 Nisan 2021 Perşembe 22:14

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın Başantrenörü Erkan Toğan, final serisinin ikinci maçında Ziraat Bankkart’ı 3-0’la geçtiğimiz karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Galibiyeti yayıncı kuruluşa değerlendiren Başantrenörümüz Erkan Toğan, “Takımımın bugünkü oyunundan çok memnunum. Bu kadar rahat olmasını ben de beklemiyordum. Servis atma noktasında çok iyi servisler attığımızı söyleyebilirim. Ziraat Bankkart’ın çok hata yapmasına sebep olduk. Onlar da oyuna giremediler, biraz tutuk oynadılar. Bir önceki röportajımda söylediğim gibi basit hatayı az yapan takım bu maçı kazanacak demiştim, aynı şekilde defanstan çıkan topları öldürdük ve bizim oyunda kalmamıza sebep olan şey oydu. Oyunun başında biz yine temkinli servis attık ama oyun ilerledikçe, mesela birinci sete başladık, biraz öne geçtik, ondan sonra arkada kaldık, tekrar yakaladık ve arkadan gelip seti aldık. İkinci set aynı şekilde… Bizim arkadan gelip seti almamızın baş nedenlerinden bir tanesi defanstan çıkarttığımız topları öldürmek ve servis de bunun en güzel tarafı oldu. İşimizi kolaylaştırdı diyebilirim.” dedi.

Graham Vigrass ve Hasan Sıkar gibi orta oyuncularımızın performansları hakkında da bir değerlendirmede bulunan Başantrenörümüz Erkan Toğan, “Ben, orta oyuncularımızın performansından memnunum ama Graham’dan biraz daha fazlasını bekliyorum. Daha fazla blok yapmasını ama ben blok yapma konusunda oyuncularımdan çok ısrarcı değilim, orta oyuncularımdan özellikle de… Daha çok topu bizim sahamızda kalacak şekilde sektirmeleri yönünde bir telkinim var. Blok yapma konusunda ısrarcı olursak bize file hatalarını, başka hataları getiriyor. Onun için önemli olan pozitif blok yapmaları. Orta oyuncularım da ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Diğer oyuncularımı da tebrik ederim. Bu galibiyetimiz taraftarımıza hediye olsun ama önümüzde oynayacağımız maçlarımız var. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Final serisi her zaman için böyle inişli çıkışlı oluyor. Umarım Ankara’da da galip geliriz ve 2-1 öne geçeriz.” diyerek sözlerini noktaladı.