VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta, CEV Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

30 Kasım 2021 Salı 20:40

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 2021-2022 sezonundaki ilk Avrupa maçında konuk ettiği AS Cannes Dragons’u 3-0 ile geçti.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk maçında Fransa temsilcisi AS Cannes Dragons’u ağırladı. Setlerini 28-26, 25-21, 25-22 önde tamamladığı maçı 3-0 kazanan Takımımız, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın Fransız yıldızı Yacine Louati, karşılaşmanın MVP'si seçildi. Louati'ye ödülünü Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin takdim etti.
 
Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve eşi Asieh Shahidzadeh de izledi.
 
Takımımız maça; Yacine Louati, Ahmet Tümer, Oğulcan Yatgın, Metin Toy, Hasan Sıkar, Salvador Hidalgo Oliva altısıyla başladı.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta ilk sette 2-5 geri düşünce Başantrenörümüz Castellani’den mola geldi. Takımımız mola dönüşü skoru 10-10’da eşitleyince bu kez Fransız ekibinden mola geldi. Bu moladan sonra avantajı eline geçiren Fenerbahçe HDI Sigorta, farkı 3 sayıya yükseltince AS Cannes Dragons’tan bir mola daha geldi: 18-15. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan seti etkili bloklar yapan Takımımız, 28-26 kazandı.
 
İkinci setin son bölümünde farkı 3 sayıya çıkaran Takımımız, rakibine mola aldırdı: 22-19. Bu molanın ardından rakibine şans tanımayan Fenerbahçe HDI Sigorta, seti 25-21 kazandı: 2-1.
 
Çekişmeli geçen üçüncü sette 21-21 eşitliğin ardından  hücumda rakibini domine eden Takımımız seti 25-22, maçı da 3-0 kazandı.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi 11. hafta maçında 5 Aralık Pazar günü deplasmanda Arkas Spor ile karşılaşacak.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları