VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 3-0 Avşar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntaş

13 Ekim 2021 Çarşamba 18:32

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi ikinci hafta maçında Avşar Maden Suyu Afyon Bld. Yüntaş’ı konuk etti. Takımımız, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakadan 25-20, 25-20 ve 25-18'lik setler sonunda 3-0 galip ayrıldı ve ligde 2’de 2 yaptı.

Uzun süredir tribünlerden uzak kalan taraftarlarımız ile voleybolcularımızı yeniden bir araya getirme özelliği taşıyan bu mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da tribünden takip etti.

Erkek Voleybol Takımımız müsabakaya Metin Toy, Yacine Louati, Ahmet Tümer, Oğulcan Yatgın, Seyed Mohammad Mousavi, İzzet Ünver altısı ve libero Hasan Yeşilbudak ile başladı.

Karşılaşmaya Metin Toy ve İzzet Ünver’in 3-0’lık serisiyle oldukça iyi başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız karşısında konuk ekip Ogbai Cansın Enaboifo ile farkı 1 sayıya indirdi (3-2). Yacine Louati ve Seyed Mohammad Mousavi’nin blok performansıyla rakibin hücumlarını sonuçsuz bırakan Takımımız, 5 sayılık bir fark yakaladı (8-3). Bu skor karşısında mola alan Avşar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntaş’a mola dönüşünde etkili oyunuyla geçit vermeyen Fenerbahçemiz, skoru 10-3’e getirdi. Konuk ekibin servis hatalarının da dikkat çektiği sette skorer isimlerimizle 13-6’yı yakaladık. Rakibimiz Yusuf Eken ve Mehmet Almaz’la farkı eritme adına üretken olsa da(14-8) file üstünde Metin Toy’u çok etkili kullanan Takımımız, 16-9’luk üstünlüğü yakaladı. Sette son bölüme girilirken özellikle Enaboifo’yla üretken olan konuk takım, farkı 4 sayıya (21-17) indirse de Kaan Gürbüz ve Seyed Mohammad Mousavi’nin sayıları seti Fenerbahçemize getirdi (25-20). 

İkinci sette ilk sayıyı Umut Durur’la bulan Afyon temsilcisi, ilk setteki servis hatalarını bu setin hemen başında da sürdürdü. Louati ve Oğulcan Yatgın’la rakip savunmaya zor anlar yaşatan Takımımız, 4 sayılık bir fark yakaladı (8-4). Mousavi’nin de servis turundan verdiği katkıyla sayılar bulan Fenerbahçemiz, Louati’yle de skoru 15-10’a getirdi. Mehmet Almaz ve Yusuf Eken’le farkı eriten Avşar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntaş’ı, Metin Toy ve İzzet Ünver’le durduran Fenerbahçemiz, seti 25-20 kazanarak 2-0’ı yakaladı.

İlk iki sette olduğu gibi karşılaşmanın final setinde de etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, sette son bölüme 20-14’lük skorla önde girdi. Setin son bölümünü de iyi oynayan Takımımız, 25-18'le setin kazananı oldu.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları