VOLEYBOL

Lindemans Aalst 0-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

26 Ocak 2021 Salı 21:22

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci devre ilk maçında Belçika'nın Lindemans AALST takımıyla karşılaştı. Fenerbahçemiz, Energia BELCHATOW’da oynanan mücadeleden 14-25, 19-25 ve 19-25’lik setler sonunda 3-0 galip ayrıldı.

Erkek Voleybol Takımımız, ikinci devre ikinci maçında 27 Ocak Çarşamba günü TSİ 22.30'da Polonya temsilcisi Grupa Azoty Kedzierzyn Kozle ile karşı karşıya gelecek. Mücadele TRT SPOR 2'den ekranlara gelecek.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, mücadeleye Ulaş Kıyak, Graham Vigrass, Metin Toy, Salvador Hidalgo, Emre Batur, Nicholas Hoag altısı ve libero Hasan Yeşilbudak’la başladı.

Karşılaşmaya Graham Vigrass’ın servisiyle başlayan Takımımız, maçtaki ilk sayıyı da bulan taraf oldu (0-1). Ev sahibinin ilk sayısıysa file üstünde Jeroen Oprins’ten geldi (1-1). Salvador Hidalgo ve Nicholas Hoag’la maça iyi başlayan Takımımız, yakaladığı 5-0’lık seriyle 6-2’lik üstünlüğü yakaladı. Lindemans AALST, Jakub Rybicki’yle farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçemiz, Graham Vigrass’ın servis turuyla skoru 8-3’e getirdi. Bu skor rakibimize mola aldırırken mola dönüşünde de yakaladığı ritmi kaybetmeyen takımımız, hücumda sayı katkısı aldığı Ulaş Kıyak ve Metin Toy’la farkı 9’a çıkarttı (3-12). Bu bölümde Matej Smidl ve Robbe Van De Velde’yle skor bulma adına hamleler yapan Belçika temsilcisini, Hoag ve Vigrass’la durduran Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti kazanma yolunda büyük bir avantaj yakaladı (9-18). Özellikle Salvador Hidalgo’dan %75’le hücum katkısı alan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti 14-25 kazandı.

Francesco Zoppellari’nin servisiyle başlayan ikinci setteki ilk sayı Fenerbahçemizin oldu (0-1). Setin hemen başında Salvador Hidalgo ve Metin Toy’la 2-5’lik üstünlüğü yakalayan Fenerbahçemiz karşısında sete Matej Smidl’la tutunan Lindemans AALST, farkı 1 sayıya indirdi (5-6). Rakibin yakaladığı ralliye noktaya koyan isim Nicholas Hoag olurken fark da yeniden 3 sayıya çıktı (5-8). Bu bölümde blokta Wout D’Heer’i kullanan Lindemans, skoru 7-8’e getirse de Nicholas Hoag ve Graham Vigrass’ı durdurmakta zorlandı ve Takımımız 7-11’lik üstünlüğü yakaladı. Sette son bölüme girilirken avantaj toplarını Emre Batur’la iyi değerlendiren Fenerbahçe HDI Sigorta, Hidalgo’nun da Ace’leriyle farkı 7 sayıya kadar çıkardı (12-19). Bu avantajını setin sonuna kadar koruyan Takımımız, 19-25’le setin kazananı oldu.

Üçüncü sete Matej Smidl ve Wout D’Heer’le iyi başlayan Lindemans AALST, 6-3’lük üstünlüğü yakaladı. Bu skorun ardından yeniden toparlanan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız; Hidalgo ve Metin Toy’un sert smaçları, Hoag’un da servis turuyla rakibin direncini kırmayı başardı ve 9-15’lik üstünlüğü yakaladı. Vigrass’ın da devreye girdiği bu bölümde farkı koruyan Takımımız, 22 dakika süren seti 19-25’lik skorla kazanarak Şampiyonlar Ligi’ndeki 4’üncü maçında ikinci galibiyetini aldı.

Bu karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları