VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 1-3 PGE Skra Belchatow

28 Ocak 2021 Perşembe 21:59

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci devre üçüncü ve son maçında CEV tarafından Avrupa’da ‘haftanın maçı’ olarak belirlenen PGE Skra Belchatow ile karşılaştı. Takımımız, Energia BELCHATOW’da oynanan mücadeleden 25-22, 20-25, 18-25 ve 20-25’lik setler sonunda 3-1 mağlup ayrıldı.

Grubunda oynadığı 6 maç sonunda 2 galibiyet, 4 mağlubiyet alan Erkek Voleybol Takımımız, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Erkek Voleybol Takımımız Fenerbahçe HDI Sigorta, Polonya temsilcisi karşısında mücadeleye şu isimlerle başladı:
Ulaş Kıyak, Graham Vigrass, Salvador Hidalgo, Metin Toy, Emre Batur, Nicholas Hoag altısı ve libero Ahmet Karataş.

Maçtaki ilk sayı PGE Skra Belchatow’un oldu. Akabinde uzun süren ralli sonunda Metin Toy’la maçtaki ilk sayımız geldi (1-1). Müthiş rallilerle başlayan mücadelede rakibin servis hatalarıyla da Takımımız, iki farklı üstünlüğü yakaladı (7-5). Belchatow, bu bölümde fırsat toplarını iyi değerlendirse de Fenerbahçemizin yakaladığı 3-0’lık seriyle skor 10-6’ya geldi. Bu skorun ardından mola alan rakibimiz, moladan Taylor Lee Sander ve Milad Ebadipour’un sayılarıyla döndü ve farkı 2 sayıya indirdi (10-8). Savunma direncimizin arttığı bu bölümde bloktaki başarısıyla da dikkat çeken Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, servis yüzdesi yüksek bir isim olan Metin Toy’un da sayısıyla skoru 14-10’a getirdi. Çekişmeli geçen ilk sette son bölüme girilirken Sander ve Mateusz Bieniek’le maça ortak olan PGE Skra Belchatow, farkı 1 sayıya indirdi (23-22). Metin Toy, Salvador Hidalgo ve Graham Vigrass gibi skorer isimlerin devreye girdiği setin kazananı ise 25-22’yle Fenerbahçemiz oldu.

İkinci sete 2-0’la hızlı başlayan Takımımız olurken PGE Skra Belchatow, Ebadipour ve Bieniek gibi skorer isimlerinden bulduğu 5-0’lık seriyle 2-5’lik üstünlüğü yakaladı. Devamında rakibin servis turuna nokta koyan takımımız, farkı 2’ye indirdi (3-5). Servis hatalarımızın ön plana çıktığı bu bölümde 9-12’lik üstünlüğü yakalayan Polonya temsilcisini 6 numarada Nicholas Hoag’la durduran Takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (11-12). Devamında rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Metin Toy ve Hidalgo’nun serisiyle 14-13’lük üstünlüğü yakaladı. Bu skorun ardından seri yakalayan taraf PGE Skra Belchatow oldu ve skor 14-18’e geldi. Bu sette özellikle etkili servisleriyle takımına sayı kazandıran Milad Ebadipour’u karşılamada güçlük çeken Takımımızda yapılan servis hataları da dikkat çekti (15-19). Hücumda Dusan Petkovic’ten de katkı alan Polonya takımı, seti 20-25 kazandı.

Ulaş Kıyak’ın servis atışıyla başlayan üçüncü sette ilk sayı da Salvador Hidalgo’dan geldi (1-0). Rakip adına setin hemen başında skor üreten isimse Ebadipour oldu. Metin Toy-Salvador Hidalgo ile Bieniek-Ebadipour’un karşılıklı sayılarıyla skor 7-11’e geldi. Rakibimiz bir ara farkı 6 sayıya (9-15) kadar çıkarsa da Vigrass ve Hidalgo’nun sayılarıyla Takımımız, 11-15’i yakaladı. Setin devamındaysa daha etkili olan PGE Skra Belchatow, seti 18-25’lik skorla önde tamamladı.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakanın dördüncü setinde skor üstünlüğünü setin son bölümüne kadar taşıyan Polonya temsilcisi PGE Skra Belchatow, seti 20-25; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları