VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 1-3 PGE Skra Belchatow

10 Aralık 2020 Perşembe 22:08

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu 1.Etap 3.maçında Polonya’nın PGE Skra Belchatow takımıyla karşılaştı. Takımımız, 18-25, 21-25, 25-23 ve 21-25’lik setler sonunda mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, ‘Bubble’ sistemi ile Polonya temsilcisi Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle’nin ev sahipliğinde tamamlanan birinci etap maçlarının ardından ikinci etap maçlarını 26-27-28 Ocak 2021 tarihlerinde grubumuzdaki bir diğer Polonya temsilcisi PGE Skra Belchatow’un ev sahipliğinde oynayacak.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız mücadeleye Ulaş Kıyak, Emre Batur, Salvador Hidalgo, Graham Vigrass, Nicholas Hoag, Metin Toy altısı ve libero Hasan Yeşilbudak’la başladı.

Nicholas Hoag’un servisiyle başlayan karşılaşmada ilk sayı Polonya temsilcisinden geldi. Takımımız maçtaki ilk sayısını ise Hidalgo’yla buldu (1-1). Sonrasında PGE Skra Belchatow Bartosz Filipiak ve Milan Katic’le 4-1’lik üstünlüğü yakalarken Fenerbahçemiz Metin Toy ve Ulaş Kıyak’la farkı 1 sayıya indirdi (3-4). Polonya temsilcisi Bartosz Filipiak ve Mateusz Bieniek’le skor üretmeye devam eden taraf oldu ve 6 sayılık bir fark yakaladı (6-13). Bu bölümde Vigrass’la bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, farkı eritme adına önemli bir fırsat yakaladı (8-13). Polonya takımı, Milad Ebadipour’la üst üste bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü korumayı başarırken; Fenerbahçemiz, Arinze ve Nicholas Hoag’un bloğu kullanarak aldığı sayılarla skoru 14-19’a getirdi. Sette son bölüme girilirken bu bölümde oyuna dahil olan Dusan Petkovic’in yanı sıra Bartosz Filipiak’tan önemli katkılar alan PGE Skra Belchatow, seti 18-25 önde tamamladı.

İkinci setteki ilk sayı Graham Vigrass’tan gelirken Arinze’nin de üst üste bulduğu sayılarla Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız 3-1’lik üstünlüğü yakaladı. İlk sete oranla daha iyi bir görüntü çizen Takımımız, Vigrass ve Emre Batur’la üstünlüğünü sürdürdü (6-3). Devamında Bartosz Filipiak, Mateusz Bieniek ve Milad Ebadipour’la 5-0’lık bir seri yakalayan PGE Skra Belchatow, 6-8 öne geçti. Bartosz Filipiak ve Mateusz Bieniek’le skor üretmeye devam eden Polonya temsilcisine Metin Toy ve Salvador Hidalgo ikilisiyle cevap veren Takımımız, İzzet’ten de katkı aldığı bu bölümde farkı 3 sayıya indirdi (13-16). İkinci setteki 17-22’lik skor karşısında bir reaksiyon veren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, İzzet Ünver’in üst üste bulduğu sayılarla farkı eriterek skoru 20-23’e getirdi.  Setin kazananı ise 21-25’le Polonya temsilcisi oldu.

Üçüncü sette ilk sayımız Metin Toy’dan geldi. Bieniek ve Filipiak gibi skorer isimleriyle sayılar bulmaya devam eden Polonya temsilcisi karşısında hem hücumda hem de blokta Emre Batur’la etkili olan Takımımız skora denge getirdi (6-6). Her iki takımın da skorer isimlerinin sahne aldığı bu bölüm skor eşitliğiyle geçilse de Fenerbahçemiz, Metin Toy ve Hidalgo’nun sete ağırlığını koymaya başlamasıyla 13-11’lik üstünlüğü yakaladı.  Büyük bir çekişmeye sahne olan sette Metin Toy’un ACE’lerini durdurmada güçlük çeken Belchatow karşısında 19-17’lik üstünlüğü yakalayan Fenerbahçemiz, rakibin savunma dengesini de bozduğu seti 25-23 kazandı.

Mücadelenin dördüncü seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği setin kazananı ise Polonya takımı PGE Skra Belchatow oldu (21-25).

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları