VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 0-3 Ziraat Bankkart

26 Aralık 2020 Cumartesi 14:43

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Koronavirüs önlemleri kapsamında tehir edilen AXA Sigorta Efeler Ligi 12. hafta erteleme maçında Ziraat Bankkart’ı konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti. 

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, mücadeleye İzzet Ünver, Salvador Hidalgo, Ulaş Kıyak, Graham Vigrass, Emre Batur, Metin Toy ve libero Hasan Yeşilbudak ile başladı.

Karşılaşma Salvador Hidalgo ve Muhammed Ertuğrul’un karşılıklı sayılarıyla başladı (1-1). Hidalgo ve Vigrass’la 3-2’lik üstünlüğü yakalayan Fenerbahçemiz, Metin Toy’un blok auttan bulduğu sayılarla da skor üstünlüğünü korudu (5-4). Ziraat Bankkart, Arslan Ekşi ve Van Garderen’le maça ortak olsa da (8-8) Metin Toy ve Hidalgo ikilisiyle teknik molaya 12-10 önde giren taraf Takımımız oldu. Mola dönüşünde Ter Maat ve Martin Atanasov’un serisiyle eşitliği yakalayan Ziraat Bankkart, devamında 3 sayılık bir fark yakaladı (14-17). Setin bu bölümünde etkili hücum organizasyonları sonucu Emre Batur’la farkı 1’e (16-17) indiren Erkek Voleybol Takımımız, maçta yeniden öne geçti (20-19). Büyük bir çekişmeye sahne olan setin son bölümünde Bedirhan Bülbül’ü devreye sokan konuk takım, seti 22-25 kazandı.

Ter Maat ve Arslan Ekşi’yle ikinci sete iyi başlayan Ziraat Bankkart, setin hemen başında 3 sayılık bir fark yakaladı (1-4). Bedirhan Bülbül ve Martin Atanasov’la 3-7’lik üstünlüğü yakalayan konuk takımı, Hoag ve Hidalgo’yla durduran Fenerbahçemiz, farkı 2 sayıya indirdi (6-8). Önemli bir geri dönüşe imza atarak seti dengeleyen (9-9) Fenerbahçemize karşı konuk takım, teknik molaya 10-12 önde girdi. Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, mola dönüşünde Metin Toy’un üst üste bulduğu ACE’lerle 13-12’lik üstünlüğü yakaladı. Tansiyonun yükseldiği bu bölümde karşılıklı yapılan servis hataları da dikkat çekti (15-15). Devamında Emre Batur ve İzzet’in file üzerindeki mücadelesiyle farkı 3 sayıya (18-15) çıkartan Takımımız, rakibe mola aldırdı. Moladan 2-0’la dönen Ziraat Bankkart farkı 1 sayıya indirdi (18-17). Son bölümde kıran kırana bir mücadele yaşanırken, set sayısının sürekli el değiştirdiği ikinci setin kazananı ise 29-31’le Ziraat Bankkart oldu.

Üçüncü set Van Garderen’in servis atışıyla başlarken ilk sayı Fenerbahçemizin oldu (1-0). Ter Maat ve Van Garderen’le üretken olan Ankara temsilcisine Vigrass ve Hidalgo’yla cevap veren Fenerbahçemiz maçı dengede tuttu (7-7). Setteki teknik molaya 9-12’yle önde giren konuk takım, mola dönüşünde de Arslan Ekşi’nin blok sayısıyla farkı 4 sayıya çıkardı (9-13). Setin geriye kalan bölümünde skor üretme adına daha etkili olan konuk takım, seti 16-25; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları