VOLEYBOL

Solhan Spor 1-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

02 Kasım 2020 Pazartesi 15:22

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi 13. hafta maçında deplasmanda Solhan Spor ile karşılaştı. Takımımız, Bingöl Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Böylece ligde oynadığı 11 maçın 10’unu kazanan takımımız galibiyet serisini sürdürdü.

Karşılaşma öncesinde Ege Denizi’nde yaşanan ve İzmir ile çevre illerde hissedilen deprem nedeniyle Solhan Spor oyuncuları sahaya “Geçmiş olsun #İzmir” pankartıyla çıkarken; her iki takım oyuncuları da 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Solhan Spor karşısında mücadeleye Metin Toy, Hasan Sıkar, Salvador Hidalgo, İzzet Ünver, Ulaş Kıyak, Graham Vigrass altısı ve libero Hasan Yeşilbudak ile başladı.

Maçtaki ilk sayı Fenerbahçemizde Hidalgo’dan gelirken Solhan Spor, Pavel Kuklinski ve Orçun Ergun’la 2-1 öne geçti. Ev sahibi üst üste bulduğu sayılarla 4-2’lik üstünlüğü yakalasa da rakibine Salvador Hidalgo’nun Ace’leriyle cevap veren Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Metin Toy ve İzzet Ünver’in de skor yüküne ortak olmasıyla 7-10’luk üstünlüğü yakaladı. Teknik molaya 8-12’lik üstünlükle giren Takımımız, moladan da Vigrass ve Metin Toy’un sayılarıyla dönerek farkı 6 sayıya çıkardı (9-15). Bu skor ev sahibi Solhan Spor’a mola aldırırken moladan sayıyla dönen rakibimiz oldu (10-15). Rakibin servis hatalarının dikkat çektiği setin devamında farkı 9 sayıya (10-19) kadar çıkaran Erkek Voleybol Takımımız karşısında Solhan Spor özellikle blok sayılarıyla farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçemiz sete ağırlığını koydu ve 17-25’lik skorla kazanan taraf oldu.

İkinci sete hatalarla başlayan Solhan Spor karşısında üretken olan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Vigrass, Hidalgo ve İzzet’le teknik molaya 8-12’lik üstünlükle girdi. Mola dönüşünde Jacopo Massari’yle maça ortak olmaya çalışan ev sahibinde servis hataları bir kez daha dikkat çekti (9-14). Devamında Matheus Krauchuk’la sette kalmaya çalışan Solhan Spor, skoru 16-19’a getirdi. Rakibin Mert Güneş ve Pavel Kuklinski’yle farkı eritme çabalarına İzzet Ünver ve Metin Toy’un yanı sıra son bölümde oyuna dahil olan Arinze’nin de sayılarıyla son veren Takımımız, 22-25’lik skorla setin kazananı oldu ve durumu 2-0’a getirdi.

Müsabakanın üçüncü setine Hidalgo’nun sayılarıyla iyi başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, devamında da rakibine geçit vermedi ve teknik molaya ilk iki sette olduğu gibi 8-12’lik skorla önde girdi. Mola dönüşünde Mert Güneş’le 4-0’lık bir seri yakalayan Solhan Spor, maça denge getirdi (12-12). Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne olurken skor avantajının sürekli el değiştirdiği seti 25-23’lük skorla kazanan ev sahibi Solhan Spor oldu.

Dördüncü sete de iyi başlayan Fenerbahçemiz, setin hemen başında 1-5’lik üstünlük yakaladı. Ev sahibi takım, Massari ve Muzaffer’le skoru 3-6’ya getirse de oyunu bırakmayan Erkek Voleybol Takımımız Fenerbahçe HDI Sigorta, teknik molaya 8-12’yle önde girdi. Bu sette rakip takımda etkili bir oyun ortaya koyan isim Matheus Krauchuk olurken, Massari’nin de katkısıyla fark 2 sayıya indi (11-13). Devamında Metin Toy’un 2, Hidalgo’nun da 1 sayılık katkısıyla farkı 5 sayıya (11-16) çıkaran Takımımız, setin son bölümünde de iyi bir ortaya koyarak 20-25’le setin sonunu getirdi ve mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.