VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 3-0 Altekma

24 Kasım 2020 Salı 14:38

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 17. haftasında İzmir temsilcisi Altekma’yı konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakadan 25-17, 25-21 ve 25-23'lük setler sonunda 3-0 galip ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın teknik ekibi de karşılaşmayı tribünden takip etti.

Takımımız mücadeleye Ulaş Kıyak, Metin Toy, Graham Vigrass, Salvador Hidalgo, Emre Batur, Nicholas Hoag altısı ve libero Hasan Yeşilbudak ile başladı.

Karşılaşma Altekma’da Oğuzhan Tarakçı’nın servisiyle başlasa da, karşılaşmanın ilk sayısı Salvador Hidalgo’dan geldi (1-0). Altekma’nın maçtaki ilk sayısıysa servis hatamız sonrasında gelirken Takımımız, Hidalgo ve Ulaş Kıyak’la skoru 3-1’e getirdi. Maça iyi başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, Emre Batur’un da katkısıyla 6-3’lük üstünlüğü yakaladı. Müsabakanın hemen başında oyuna ağırlığını koyan Erkek Voleybol Takımımız farkı 6 sayıya çıkardı (10-4). Bu skor karşısında mola alan Altekma, moladan Yunur Emre Tayaz’ın sayısıyla döndü ve farkı 5’e indirdi (10-5). Hidalgo ve Vigrass’la rakibin direncini kırma adına sayılar bulmaya devam eden Takımımız, teknik molaya 12-5 önde girdi. Setin devamında üst üste yakaladığı serilerle rakip üzerindeki ağırlığını hissettiren Fenerbahçe HDI Sigorta, 8 sayılık(18-10) bir farkı yakaladı. Setin geriye kalan bölümünde de Hoag, Hidalgo ve Vigrass’ın sayılarıyla rakibine geçit vermeyen Takımımız seti 25-17 kazandı.

İlk sete oranla daha dengeli bir oyun sergileyen Altekma, Hamacher ve Ahmet Tümer’le bu setteki ilk sayılarını buldu. Hoag ve Hidalgo’yla üretken olan Takımımız, Metin Toy ve Emre Batur gibi skorer isimlerden de aldığı katkıyla 8-7 öne geçti. Devamında Graham Vigrass ve Hidalgo ikilisiyle bir seri yakalayan Erkek Voleybol Takımımız, 12-8’lik skorla teknik molaya önde giren taraf oldu. Mola dönüşünde Ahmet Tümer’in sayısıyla farkı eritmeye çalışan Altekma’yı, Metin Toy ve kaptan Ulaş Kıyak’la durduran Fenerbahçemiz, skoru 21-17’ye getirdi. Altekma’nın Ahmet Tümer ve Yüksel Mandıracı ikilisiyle sete ortak olma girişimlerini de sonuçsuz bırakan Takımımız, seti 25-21 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete de iyi başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız 5-1’lik üstünlüğü yakaladı. Rakip Altekma Ahmet Tümer ve Hugo Hamacher’le maça denge getirse de (7-7), Takımımız teknik molaya 12-10 önde girdi. Setin devamında bir direnç ortaya koyan Altekma, bir ara 16-17’lik üstünlüğü yakalasa da kenardan gelen oyuncularımız İzzet, Caner ve Halil'in de katkısıyla 25-23’le setin, 3-0’la maçın kazananı Erkek Voleybol Takımımız oldu.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları