VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 1-3 Trentino Itas

30 Ocak 2020 Perşembe 20:01

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta maçında TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda İtalyan temsilcisi Trentino Itas ile karşılaştı. Takımımız, 25-17, 22-25, 27-29 ve 20-25'lik setler sonunda mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ile İlker Dinçay da izledi.

Karşılaşmanın MVP'si Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızdan Wouter Ter Maat seçildi.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, grubundaki 5.maçında 13 Şubat 2020 Perşembe günü Çek takımı Jihostroj Ceske Budejovice ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, İtalyan temsilcisi karşısında mücadeleye Wouter Ter Maat, Salvador Hidalgo, Ulaş Kıyak, Emre Batur, İzzet Ünver, Oğuzhan Karasu altısı ve libero Ahmet ile başladı.

Sete Hidalgo ve Emre Batur’la iyi başlayan Takımımız(3-1) karşısında Trentino Itas, Srecko Lisinac ve Klemen’le skora denge getirdi: 3-3. Wouter Ter Maat’la eşitliği bozan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, bir kez daha iki farklı üstünlüğü yakaladı: 6-4. Konuk takım, blok sayılarıyla farkın açılmasına engel olmaya çalışsa da, Fenerbahçemiz Emre Batur ve Oğuzhan Karasu’nun sayılarıyla skoru 10-7’ye getirdi. Hidalgo’nun dört numaradan bulduğu sayılarla da 14-11’lik üstünlüğü yakalayan Erkek Voleybol Takımımız Fenerbahçe HDI Sigorta, rakibin hatalarının arttığı bu bölümde farkı 4 sayıya çıkardı: 17-13. Setin son bölümlerine doğru oyundaki ağırlığını iyiden iyiye hissettirmeye başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, seti 25-17 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan taraf; Russell ve Klemen Cebulj’un sayılarıyla rakip Trentino Itas oldu: 0-3. Takımımız, rakibin serisine Hidalgo’nun sayılarıyla son verse de, İtalyan temsilcisi, Lisinac’la 2-7’lik üstünlüğü yakaladı. Luca Vettori ve Lorenzo’yla sayılar bulmaya devam eden Trentino Itas’a dur diyen İzzet Ünver oldu. Setin genelinde iyi oynayan taraf olan Trentino Itas, son bölüme 24-20’lik üstünlükle girse de, takımımız, Ter Maat’ın servis sayılarıyla seti bırakmadı ve skoru 22-24’e getirdi. Ancak set sayısını iyi kullanan İtalyan temsilcisi, seti 22-25 kazandı ve skoru 1-1 yaptı.

Karşılıklı sayılarla başlayan müsabakanın üçüncü setinde Takımımız özellikle Hidalgo ve Ter Maat’la skor üretirken; konuk takımdaysa Simone Giannelli ve Luca Vettori öne çıkan isimler oldular. Sette son bölüme girilirken Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, bir adım daha önde olan taraf olsa da, İtalyan temsilcisi maçı bırakmayarak skoru 23-23’te eşitledi. Set sayısının sürekli el değiştirdiği dakikaların sonundaysa 29-27’lik skorla kazanan Trentino Itas oldu.

Maçın dördüncü setindeyse daha etkili olan Trentino Itas, seti 20-25, maçı da 3-1 kazandı.

SALON: TVF Burhan Felek
HAKEMLER: Vladimir Oleynik (Rusya), Toomas Murulo (Estonya)
FENERBAHÇE HDI SİGORTA: Oğuzhan, Ulaş, İzzet, Emre, Ter Maat, Hidalgo, Ahmet (L), Caner (L) (Oğulcan, Ferhat)
TRENTINO: Candellaro, Vettori, Cebulj, Lisinac, Giannelli, Russell, Grebennikov (L) (Michieletto, Codarin)
SETLER: 25-17, 22-25, 27-29, 20-25
SÜRE: 114 dakika (23,29,35,27)

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.​

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları