VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta, AXA Sigorta Efeler Ligi'ne galibiyetle başladı

27 Ekim 2019 Pazar 18:40

Son şampiyon Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi’nin ilk haftasında Halkbank’ı konuk etti. Ekibimiz, TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi 3-1 kazanarak lige galibiyetle başladı. Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da takımımızı yalnız bırakmadı.

Başantrenörümüz Mariusz Sordyl yönetimindeki Fenerbahçe HDI Sigorta, ligdeki ilk maçına; Ulaş Kıyak, Salvador Hidalgo, Emre Batur, Wouter Ter Maat, Thibault Rossard, Oğuzhan Karasu ve libero Ahmet Karataş ile başladı.

Hidalgo’nun kullandığı servis turunda seri yakalayan Fenerbahçe HDI Sigorta, molaya 12-6 önde gitti. Mola dönüşü konuk takım skoru 14-14’te eşitlerken, Oğuzhan Karasu, Ulaş  Kıyak ve Ter Maat ile 18-15 öne fırlayan Sarı lacivertliler, Metin Toy’u durdurmakta zorlanınca skor 23-23’e geldi. Setin sonu büyük çekişmeye sahne olurken, Emre Batur’un önce ortadan bulduğu, ardından blok sayısıyla Fenerbahçe HDI Sigorta seti 29-27 kazandı.  

İkinci set karşılıklı sayılara sahne olurken, teknik molaya 12-10 önde giden taraf Fenerbahçe HDI Sigorta oldu. İkinci bölümde skor üstünlüğünü ele alan konuk takım seti 26-28 önde tamamladı ve maçta durum 1-1’e geldi.
Üçüncü set de karşılıklı sayılarla başlarken; teknik molaya Fenerbahçe HDI Sigorta 12-11 önde girdi. Mola dönüşünde skor avantajını sürekli el değiştirirken son bölüme 19-20 Halkbank’ın üstünlüğüyle gidildi. Oldukça çekişmeli geçen üçüncü setin son dakikalarında Oğulcan Yatgın ile 23-22 öne geçen Takımımız, Emre Batur’un sayısıyla seti 25-22 kazandı ve maçta durum 2-1 oldu.

Dördüncü sete Ter Maat’ın sayısıyla başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta, rakibinin serisine engel olamayınca 4-6 geriye düştü. Bu bölümde Ter Maat ile sayılar bulan Ekibimiz, son bölüme kadar etkili bir oyun sergileyerek seti 25-21, karşılaşmayı ise 3-1 kazandı. Takımımız, galibiyeti kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarımızla kutladı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları