TOKYO OLİMPİYATLARI

Tokyo Olimpiyatları’nın meşale turu başladı

25 Mart 2021 Perşembe 17:00

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için ilk ritüel gerçekleştirildi. Tokyo Olimpiyatları için meşale turu Japonya'nın Fukushima eyaletinden başladı.
 
Ülkeler arası barışın sağlanabilmesi adına dünya üzerinde dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin, sporun evrensel gücü ile düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na geri sayım sürüyor. Milyonları buluşturan uluslararası spor şöleni için yakılan meşale, 121 günde ülkenin 47 eyaletini dolaşarak dev organizasyonun açılış töreni için Tokyo'ya getirilecek.
 
Corona virüsü salgını sebebiyle 2021 yılına ertelenen ve 23 Temmuz-8 Ağustos 2021’de düzenlenmesi kararlaştırılan Tokyo Olimpiyatları için geri sayım sürerken, meşale yakma töreni için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle kitlesel bir tören düzenlenmedi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, olimpiyatlara en fazla sporcu gönderen spor kulübü olma geleneğimizden hareketle, Japonya'nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemiz adına yarışacak milli sporcular yetiştirip, destek olmaktan ve onları ülkemizin bayrağını temsil ederken görmekten gurur duyuyoruz.
 
Güzel ülkemizi Tokyo’da gururla temsil edecek olan değerli sporcularımızın; başarıları, duruşları ve Türk bayrağını dalgalandırmasıyla tüm Türk gençlerine rol model olacaklarını biliyor; gelişiminde lokomotif görevi gördüğümüz Türk sporunun başarılarını tüm dünyaya gösterebileceğimize yürekten inanıyoruz.
 
Asırlık çınar Fenerbahçemizin gölgesinde hazırlıklarını sürdüren ve Türkiyemiz için gösterecekleri performanslarıyla olimpiyatları bir fener gibi aydınlatacaklarına inandığımız Fenerbahçe Doğuş Yelken, Fenerbahçe Atletizm, Yüzme, Boks, Kürek, Voleybol sporcularımıza ve ülkemizin şanlı bayrağını temsil edecek diğer tüm sporculara Tokyo’da başarılar diliyoruz!
 
Tokyo 2021 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Fenerbahçeli sporcularımız:
 
Atletizm: Ramil Guliyev, Eda Tuğsuz, Özkan Baltacı
Boks: Batuhan Çiftçi
Yelken: Alican Kaynar, Ateş - Deniz Çınar
Yüzme: Emre Sakçı
A Milli Kadın Voleybol Takımımız: Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol
 
Kota mücadelesine devam eden diğer sporcularımıza da başarılar dileriz.