TOKYO OLİMPİYATLARI

Eda Tuğsuz Diamond League’de 2. oldu ve olimpiyat kotasını aldı

06 Haziran 2019 Perşembe 19:36

Fenerbahçeli Avrupa Şampiyonu milli atletimiz Eda Tuğsuz, Roma’da gerçekleştirilen Diamond League (Elmas Lig) dördüncü ayağında cirit atmada ikinci oldu ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Diamond League’de sezonun dördüncü yarışı İtalya’nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirildi. Eda, ikinci kez katıldığı Elmas Lig’de kürsünün ikinci basamağında yer aldı.

Fenerbahçeli ciritçi, 56.65 ile açtığı yarışmadaki dördüncü hakkında yaptığı 64.51’lik atışıyla ikinci sırayı elde etti. Eda bu derecesiyle olimpiyat barajını geride bıraktı ve böylece cirit atmada olimpiyat vizesi almayı başardı.

Çinli Huihui Lyu’nun 66.47 ile ilk sırada yer aldığı yarışmayı, Litvanyalı Lina Muze, 63.72 ile üçüncü olarak tamamladı.

Avrupa Kış Kupası’nda yaptığı 64.83’lük atışıyla dünya listesinde altıncı durumda bulunan Eda, geçen yıl Şanghay Elmas Lig’de yarışmış ve üçüncü olmuştu.

Ramil Guliyev'den dördüncülük

Öte yandan Dünya ve Avrupa şampiyonu milli atletimiz Ramil Guliyev, Roma’nın ev sahipliğindeki Diamond League dördüncü ayağında dördüncü oldu.

200 metrede sahne alan Fenerbahçeli milli atlet Ramil Guliyev, 20.35’lik derecesiyle dördüncülük elde etti. Amerikalı Michael Norman 19.70 ile ilk sırada yer alırken, Ekvatorlu Alex Quinonez 20.17 ile üçüncü oldu.

Elmas Lig’de geçen sezon 2 etap birinciliği kazanan Ramil, bu sezonun Doha’da koşulan ilk ayağında 200 metrede elde ettiği 19.99’luk derecesiyle zafere ulaşırken Stockholm’deki üçüncü etapta ise ikinci olmuştu.