SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yöneticilerimizden Fenerbahçe Kumpas Davası’na ilişkin açıklamalar

01 Temmuz 2020 Çarşamba 11:11

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile Kulüp Avukatımız Naim Karakaya Fenerbahçe Kumpas Davası’nın 15. celsesi öncesi Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
 
Başkanımız Ali Koç’un 3 Temmuz Cuma günü konuyla ilgili açıklama yapacağını vurgulayan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, “Kumpas Davası’nda üç gün sürecek 15. celse bugün itibariyle başlıyor. 3 Temmuz Cuma günü Sayın Başkanımız Ali Koç da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Artık Fenerbahçe ailesi olarak bu davanın sonuçlanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin: Başkanımız da Cuma günü şikayetçi sıfatıyla Fenerbahçemiz adına söz alacak
 
Sonuna kadar davanın arkasında olduklarını ifade eden Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, “4 sene önce başlayan Fenerbahçemize kurulan kumpasın davasının 15. duruşmasına başlıyoruz. Bugün ilk günümüz. 1-2 ve 3 Temmuz’da görülecek. 3 Temmuz’a da denk gelmesi son derece önemli. Başkanımız da Cuma günü şikayetçi sıfatıyla Fenerbahçemiz adına söz alacak. Değerli konuşmasını yapacak. 3 Temmuz 2011 yılında Fenerbahçemize illegal bir terör örgütü olan FETÖ mensuplarının, devletin her yerine girmiş örgütün üyelerinin kurduğu tuzak, kumpas neticesinde yapılan operasyonun sonucunda Fenerbahçe’nin haklı olduğunun ortaya çıkması ve görülecek davada ilgili sanıkların yargılanması hususudur. Bunlar aynı zamanda terör örgütü üyeliğinden de yargılanmaktadırlar. Bu davamızın bu sene, bundan sonra 1 ya da 2 celse içerisinde biteceğini düşünüyorum. Sonlanmasını diliyoruz. Birinci günde ne kadar takipçisiydiysek eğer bugün de o kadar takipçisiyiz. Davanın arkasındayız. Fenerbahçemiz şike yapmamıştır; Fenerbahçe şike yapmaz.” dedi.
 
Kulüp Avukatımız Naim Karakaya: Biz, 3 Temmuz sürecinin hukuk önünde hesabının sorulması için buradayız
 
Celsenin görüleceği üç gün boyunca bizi nelerin beklediğinden bahseden Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, “15. duruşmamız. Önce nisan ayına, sonra haziran başına, pandemi sürecinden dolayı da bugüne ertelendi. Sanık sorguları neredeyse tamamlandı. Bir tutuklu, bir yakalamalı sanık vardı. O sanık yakalandı. Bir emniyetçi. Onun sorgusu yapılacak. Bir gizli tanığımız var. Eğer katılırsa onun sorgusu yapılacak. Müşteki ifadeleriyle de artık davada sorgulardan sonraki delillerin toplanması ve 1-2 celse içerisinde de sonuçlanmasını; özellikle bu yılın içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Aslında normalde beklentilerimiz daha gerideydi ama beş buçuk aydır duruşma yapılamayınca biraz daha beklentilerimiz ileriye atılmış oldu. 2017’nin Şubat ayında başladığımız bir dava. 107 sanığımız var. Fethullahçı Terör Örgütü’nün ilk çarptığı kaya, Fenerbahçe olmuştur. İlk tokadı Fenerbahçe camiasından yemiştir. Biz, 3 Temmuz sürecinin hukuk önünde hesabının sorulması için buradayız. Sonuna kadar da bu sürecin arkasındayız. Fenerbahçe’nin haklılığını, yapılan operasyonun hukuksuzluğunu ortaya koymak için buradayız. Bunun için de bu haklılığın ortaya konması haricindeki en büyük çabamız, bunun kısa sürede sonuçlanmasıdır. Fenerbahçe’nin burada olması çok değerlidir. Tüm bu dosya sadece Fenerbahçe davası değildir. Hukuka inanan, bu konuda haksızlığa maruz kalmış, hukuk dışı odakların etkisiyle soruşturulmuş, kovuşturulmuş tüm camianın, tüm insanlığın dosyasıdır. Bu yönüyle değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları