SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kumpas Davası’nda 15. duruşma haftası sona erdi

03 Temmuz 2020 Cuma 22:31

Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nda 15. duruşma haftasının ardından mahkeme ara kararları açıkladı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamanın 9-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda yapılmasını kararlaştırdı.
 
FETÖ/PDY'nin ‘Futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen, sanıkların Fenerbahçe’ye kumpas kurdukları iddiasıyla yargılandığı davada 15. duruşma haftası bugün tamamlandı.
 
Yöneticilerimizin yerinden takip ettiği 15. celsenin son gününde Başkanımız Ali Koç da müşteki (şikayetçi) olan Kulübümüz adına ifade verdi. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne düzenlenen operasyonda illegal bir örgütün Fenerbahçe’yi ve futbol camiasını ele geçirmek istediğini belirten Başkanımız, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve sanıkların en ağır ceza ile cezalandırılmaları istedi.
 
Ara kararları Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendiren Kulüp avukatı Naim Karakaya, “3 günlük 15. duruşmayı yaşadık. Bugün önemli bir gündü. 3 Temmuz’un 9. yılıydı ve bu güzel bir tesadüftü. Bugün Kulübümüz adına Başkanımız Ali Koç Kulübümüzün bu süreçte yaşadığı şikayetleri, mağduriyetleri ifade etti, kumpastan bahsetti. Fenerbahçe’yle şike kelimesinin asla yan yana gelemeyecek kelimeler olduğunu ve her geçen gün ortaya çıkan olayların bu sürecin içerisindeki kumpas olgusunu ortaya çıkardığını ifade etti. Bu 3 günlük yargılama içerisinde gizli tanıklar dinlendi, diğer normal tanıklar dinlendi, sorular ve cevaplar oldu, bilirkişi raporları geldi. Eksiklerin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Hem 9 Kasım haftası hem 16 Kasım haftası olmak üzere 2 hafta boyunca yeni duruşma yapılacak ve bu duruşmada eksik kalan tanıkların dinlenmesi yapılacak. Bazı bilirkişi raporlarında eksikler vardı, o raporların eksiklerinin giderilip raporların alınmasına karar verilecek. Tutuklu sanıklardan sadece 1 sanığın tahliyesine karar verdi adli kontrol altında yurt dışı çıkış yasağı konulması suretiyle. Bu şekilde eksiklerin tamamlanması suretiyle yargılamanın ileriki aşamalarına doğru gidilecek. Biraz bizim için daha erken bir duruşma günü olsa daha iyi olabilirdi. 9 Kasım biraz uzun bir tarih ama mahkemenin yoğunluğu, salonların yetersizliği dolayısıyla böyle bir durum meydana geldi.
 
Davanın sonuna doğru yaklaştığımızı hissediyoruz. Diğer taraftan sanıklara bazı ek suçlamalar yönünden de ek savunma hakları verdi mahkeme. Bu da önemli bir gelişme, bizim talebimiz üzerine olan bir gelişme. Bu maddelerin de sanıklara uygulanma olasılığı dolayısıyla önümüzdeki celse için yasal olarak ek savunma hakkı verilmesi gerekti. Bu hak da tanınmış oldu. Yine 2020’de bitmesi için iyi niyetlerimizi muhafaza ediyoruz ama belki de 2020’yi aşabilen durumlar olabilir. 9 Kasım’ı görünce biraz böyle bir kanaate hasıl oldu ama eninde sonunda adalet yavaş yürür derler ama er geç ulaşmak istediği noktaya ulaşır derler.
 
Aslolan burada 3 Temmuz sürecinin hukuksuzluğuna karşı Fenerbahçe camiasının durduğu duruştur. Bu hukuksuz yapı Fenerbahçe duvarına çarpmıştır, ilk tokadı Fenerbahçe’den yemiştir. 15 Temmuz’dan önce 3 Temmuz sürecindeki insanların direnişiyle bu hukuksuz süreç, hukuksuz işler bir tepkiyle karşılaşmıştır. Bu son derece değerli bir tepkidir. Bugün de o tepkinin hukuk önünde bir mücadelesinin sonucu yaşanmaktadır. Bu yönüyle de son derece değerlidir. Sadece Fenerbahçe için değil, sadece futbol için değil, sadece kulüpler için değil hukuksuzluğa uğramış tüm insanlar için önemli bir mücadeledir. Hukuksuzluk önünde hukuk üzerinden hak arama mücadelesi olarak oldukça değerlidir. Fenerbahçe olarak bu sürecin sonuna kadar da hukuksuzluğa hayır diyeceğiz. Fenerbahçe ile şike kelimeleri asla yan yana konamaz. Olsa olsa Fenerbahçe ile kumpas kelimeleri yan yana konabilir. Fenerbahçe’nin kumpas mağduru olduğunun tescilleneceği günü sabırla bekliyoruz.” dedi.