SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yöneticimiz Fethi Pekin beraat kararlarını değerlendirdi: Savcı mütaalasında bir hukuk dersi vermiştir

06 Kasım 2020 Cuma 14:00

Futbolda Sözde Şike Davası’nda eski Başkanımız Aziz Yıldırım ve eski yöneticilerimizin beraat etmesinin ardından Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Pekin, “Son derece mutlu edici bir sonuç. Gerçekten de 9 yılı aşkın bir süredir camia olarak derdimizi anlata anlata bu noktaya geldi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararı neticesinde dava 2 dosyaya ayrılmıştı. 2 duruşma art arda yapıldı. Aynen ifade edildiği gibi beraat kararları çıktı. 9 yılı aşkındır FETÖ’nün Fenerbahçe’ye yaptığı bu eylemin, bu tuzağın, bu kumpasın, bu haksız fiillerin ortaya çıkması savcımızın mütaalasında da açık ve net bir şekilde her iki dosyayla ilgili de ifade edilmiştir. Bu son derece sevindirici bir durumdur. Zaten beklentimiz de buydu. Bu yargılamanın bu kadar uzun sürmesi bir ayıptı ama bugün çıkan karar da hukuk devletimizin düzgün verdiği, neticesi son derece olumlu olan bir karar. Her iki karar da 7 gün içerisinde itiraz edilmezse kesinleşecek. Önümüzdeki hafta da önemli bir hafta. Pazartesi günü 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Silivri’de Kumpas Davası’nın duruşmasıyla devam edeceğiz. 11 gün, 2 hafta sürecek. Onu da yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu tarafa gelirsek (Futbolda Sözde Şike Davası’na) savcının mütalaasına değinmek istiyorum. Bir hukuk dersi vermiştir. Son derece yetkin, dolu dolu, bizim baştan beri iddia ettiğimiz, ifade ettiğimiz her noktaya değinerek bunun nasıl bir tuzak, nasıl illegal yollarla delillerin toplandığı, delillerin düzmece olduğu konularına değinmiştir, mütaalasını vermiştir. Aynı zamanda sanıkların beraatını talep etmiştir. Mahkeme Heyeti de neticede sanıkların beraatına karar vermiştir. İlk dosyada Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu’nun bulunduğu dosya ve diğerleri. İkinci dosyada da Sayın Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu’nun bulunduğu dosyalarda beraat kararları çıkmıştır.
 
Bundan sürecin nasıl gideceği konusunda ise Yöneticimiz Fethi Pekin şöyle konuştu: “Bu kararlarla kapanmış olduğunu düşünmek istiyorum ama hukuken 7 gün içerisinde Yargıtay nezdinde itiraz edilme hakkı vardır. Göreceğiz. 7 gün bekleyelim. Gerekçeli kararı bekleyelim. Gerekçeli kararı gördükten, okuduktan sonra daha fazla açıklayacağımız konular olabilir. Yine bir araya gelir, değerlendirmemize devam ederiz.
 
Silivri’de görülmesine önümüzdeki hafta devam edilecek olan Fenerbahçe’ye Kumpas Davası ile ilgili olarak ise Fethi Pekin şu açıklamaları yaptı: “O duruşmanın tarihi de çok önemliydi. Enteresan bir tesadüftü. Bugün de 6 Kasım olması son derece enteresan bir tesadüf. Hocamızın da geçen günkü röportajında dediği gibi kasım ayları Fenerbahçemizin ayları olur. Bugün de aynen 6 Kasım’da yine son derece sevindirici bir neticeyle bugünü bitirmiş olacağız. Önümüzdeki süreci tahmin edebiliriz. Benim tahminim, 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyamız bu 2 haftalık duruşma sürecinden sonra 1 ya da 2 tane daha duruşma olacağını düşünüyorum. Oradan çıkacak kararın önümüzdeki yılın ortalarına geçmeyeceğini düşünüyorum. Hatta daha erken bile olabilir. Burası bitti şu anda. Şu anda Yargıtay’dan onama kararının süratle çıkacağına inanıyorum.”
 
Bundan sonraki süreçte Fenerbahçemizin hakkının aranması konusunda ise Pekin, “Bütün camiamızın beklediği de o. Biz de elimizden ne geliyorsa tüm gücümüzle bu iki dava da kesinleştikten sonra Fenerbahçemizin hakkını aramak için elimizden ne geliyorsa ardımıza bırakmayız.” dedi.

Basın Fotoğrafları