SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya'dan duruşma haftası değerlendirmesi: Kumpas olgusunun ispatı anlamında tanık beyanları oldu

13 Kasım 2020 Cuma 20:39

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 16. duruşma periyodunun ilk haftası sona erdi.

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, Fenerbahçe Televizyonu’na davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Kumpası davasında 16.celsenin ilk 5 gününü tamamlamış bulunmaktayız. Pazartesi’den bu yana yargılama devam etmekte. Önümüzdeki hafta da yine devam edecek. 5 gün devam etmesi planlanıyor. Bu süreç içerisinde sanıkların eylemleri yönünden iddianamede olmayan bazı maddeler yönünden ek savunma hakları verildi. Ve sanıklar bu ek savunma haklarını kullanıyorlar. Süreç bu hafta tamamen bu şekilde yürüdü. Önümüzdeki hafta da bu şekilde yürüyor. Bir de birkaç tanık vardı, bu tanıkların dinlenmesine devam ediliyor. Bu tanıklardan kumpas olgusuna dair beyanda bulunan, nitelikli kumpas olgusunu anlatan tanıklar oldu. Bu tanıkların beyanı da mahkeme zabıtlarına geçti ve sorularımızı sorduk, cevaplarımızı aldık. Kumpas olgusunun ispatı anlamında oldukça nitelikli, işe yarayan doğru beyanlarda bulundukları kanaatindeyiz. Yargılama Silivri Kampüsü’nde devam ediyor. 107 sanığımız var ve ek savunmalardan sonra önümüzdeki celse, duruşmada savcının esas hakkındaki görüşe geçmesini bekliyoruz. Esas hakkındaki görüşten sonra bir savunma hakkı daha sanıklara sağlanıp hüküm aşamasına geçilebilmesini ümit ediyoruz. Bu dava aynı zamanda geçtiğimiz hafta 3 Temmuz sürecinde verilen beraat kararlarının da bu mahkemede konuşulacağı, değerlendirileceği, o beraatların aslında kumpas olgusunu ortaya koyacağı yani buradaki sürecin 3 Temmuz sürecinin aslında adaletle, hakkaniyetle, suç şüphesiyle değil aslında bir örgütün illegal amaçları doğrultusunda o örgütün verdiği talimatlar çerçevesinde yapıldığını gösteren önemli bir beraat kararıydı. Kumpas Davası da bu davadaki o soruşturmayı yapan şüphelilerin, sanıkların yargılandığı bir dava olması itibariyle oldukça önemli ve değerli.”