SÖZDE ŞİKE DAVASI

Futbolda Sözde Şike Davası’nda ikinci duruşma yapılıyor

06 Kasım 2020 Cuma 11:18

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin Futbolda Sözde Şike Davası’nda aldığı kararı Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin usul eksikliği nedeniyle bozması sonucu yeniden görülmeye başlanan davanın ikinci duruşması bugün yapılıyor.
 
Çağlayan Adliyesi’nde yapılan duruşmayı Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin yerinde takip ediyor. Duruşmaya eski Başkanımız Aziz Yıldırım ve eski yöneticilerimiz Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Önder Fırat ve Cenk Başak katılıyor.
 
Yöneticilerimiz duruşma öncesi açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe TV’ye konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, “Bir önceki duruşmada Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi usulen kararı bozmuştu. Bir önceki duruşmada mahkeme heyeti Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin kararına uyma kararı aldı. Usulü bir takım eksiklikler olduğu belirtilmişti. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de bu usulsüzlüklerin giderilmesi için kararlar aldı. Bunlardan bir tanesi Sayın Aziz Yıldırım, Sayın İlhan Ekşioğlu ve 3 tane daha sanığın yargılandığı dosyanın ayrılmasıydı, tefrik edilmesiydi. Bir diğeri de 23’üncü Ağır Ceza’da Kumpas Davası devam ediyor, o dosyanın getirtilmesiydi. Bu iki kararı da 13’üncü Ağır Ceza Heyeti verdi. Bugün 2 duruşma arka arkaya olacak ayrıldığı için. Biz ilk duruşmamıza gireceğiz. Başkanımız da bizimle salonda olacak. Bugün önemli bir gün. Bugün umarım buradan müspet bir sonuçla ayrılırız. Tüm camiamızı sevindirecek bir neticeyle çıkarız. Bundan da eminim.” dedi.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ise, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Başkanımız da gelecek. İnşallah müspet bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
 
BERAAT KARARLARI KESİNLEŞMİŞTİ
 
Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi 2 Ocak 2020 tarihinde, Futbolda Sözde Şike Davası’nda, yeniden yargılama sonucu verilen beraat kararlarını usul eksikliği nedeniyle bozmuştu.
 
16 Temmuz 2020’de yeniden görülmeye başlanan davada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Başkanımız Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihine ertelenmesine hükmetmişti.
 
Yargılama yeniden yapılacak ancak hiç kimseye örgüt kurmak ile ilgili bir iddia yöneltilmeyecek ve esasa ilişkin işlem yapılmayacak. Yargıtay kararıyla örgüt suçlamasına ilişkin beraat kararları kesinleşmişti.