KULÜP

Kulüp avukatlarımızdan açıklamalar

09 Eylül 2019 Pazartesi 14:56

Kulüp Avukatlarımız Naim Karakaya ve Fesih Delidere, 20 iş günü sürecek 13. duruşma periyodunun 6. iş gününün ilk yarısını Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi. Naim Karakaya, amaçlarının kumpasın ortaya çıkması ve hukukun uygulanması olduğunu vurgularken; Fesih Delidere ise 2019’un sonu ya da 2020’nin ilk yarısında davanın ilk derece mahkemesindeki aşamasının kapanmasını beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta savunmasını yapan sanığa bugün öğlene kadar olan süreçte çapraz ya da doğrudan sorular yönelttiklerini vurgulayan Avukat Naim Karakaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bir kumpasın yargılanmasının davası olarak oldukça önemsiyoruz. Sonraki dönemde çocuklarımıza daha hukuk devleti bırakabilmek açısından bu davayı önemsiyoruz. Sadece Fenerbahçe’nin davası değil;  hukuka inanan, hukuk devletinde yaşamak isteyen, çocuklarına hukuk devleti bırakmak isteyen herkesin davasıdır. Bu bir kumpas davası. 3 Temmuz sürecini yürüten insanların hukukla değil; hukukun dışındaki kaynaklardan, kendi amirlerinden değil; terör örgütü üyelerinden, elebaşlarından aldığı talimatlarla bu soruşturmayı yürüttüklerine dair savcının yeterli delili görerek 107 sanık hakkında açtığı bir dava. Ağırlıklı olarak emniyetçilerin yargılandığı ama diğer meslek gruplarından da insanların olduğu bir kumpas davası. Türkiye tarihinde çok sık yaşanan bir örnek değil. Bu yönüyle önemli bir dava ve bu davada sanık sorguları devam ediyor. Oldukça uzun bir aşama. Biz, 2 Eylül’den beri buradayız ve 28 Eylül’e kadar da duruşma devam edecek. Duruşmaların uzaması Fenerbahçe Spor Kulübü’nün talebiyle olmuştur. Hızlı bir şekilde bitirilmesi amacıyla olmuştur. Mahkeme geçmişte sanıkların savunma yapmadığı takdirde suçlu sayılacağı yönünde uyarılarda bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta 5 iş günü boyunca bir sanık, teknik takipten sorumlu büronun emniyet amiri, savunmasını yapmıştı. Biz de bugün öğlene kadar olan süreçte doğrudan soru ya da çapraz soru diyeceğimiz aşamada soruları yöneltiyoruz. Kumpas olgusunun ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. Soru kısmı henüz bitmedi. Öğleden sonra da bu kısım devam edecek. Amacımız kumpasın ortaya çıkarılması ve hukukun uygulanması.”

Bugün başka bir sanığa geçilebileceğini belirten Naim Karakaya, “Bugün başka bir sanığa geçilebilir. Sorular kısmı tamamlanırsa kuvvetle muhtemel dönemin organize şube müdürünün sorgusuyla devam edecek. Daha önemli ve daha aktif olarak suçlamaları bulunan bir faille karşılaşacağız.” dedi.

Naim Karakaya: 2019’un sonu ya da 2020’nin ilk yarısında davanın ilk derece mahkemesindeki aşamasının kapanmasını bekliyoruz

2019 yılının sonu ya da 2020 yılının başında davanın bu aşamasının bitmesini beklediklerini ifade eden Karakaya, “Şu an sorgusu yapılmayan 27 sanığımız kaldı. Bu sanıkların sorgularının kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Bu sorgulardan, şikayetlerin dinlenmesinden ve delillerin toplanmasından sonra yargılama sona erecek. Biz, 2019’un sonu ya da 2020’nin ilk yarısında davanın bu aşamasının, ilk derece mahkemesindeki aşamasının kapanmasını bekliyoruz. Hukukun tesis edilmesini ümitle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Fesih Delidere: Sanık ifadelerinin tamamının bu ay sonuna kadarki duruşmada bitmesini bekliyoruz

Kulüp avukatımız Fesih Delidere ise, davanın sonunda Fenerbahçe’ye kumpas kuranların cezalarını çekeceklerini belirterek sözlerine devam etti:

“Mahkemenin ilk duruşmasının üzerinden yaklaşık iki buçuk yıl geçti. Şu anda hala sanık sorguları devam ediyor. Hala tutuklu olan sanıkların sorgularının sonuna doğru geliyoruz. Bugün önemli bir şahsı dinliyoruz. Vermiş olduğu beyanlar da Fenerbahçe’ye yapılan kumpası çok açık bir şekilde ortaya koymakta. Her geçen gün kumpas olgusu daha da netleşmektedir. Yaklaşık 5 gün ifadesini verdi ve bugün de çapraz sorgusunu yapıyoruz. Öğleden sonra da yapacağız. Daha sonra şube müdürü Nazmi Ardıç’ın ifadelerine başlayacak. Ondan sonra da süreç daha da hızlanarak devam edecek. Sanık ifadelerinin tamamının bu ay sonuna kadarki duruşmada bitmesini bekliyoruz. Ardından daha da hızlanarak devam edeceğiz. İnşallah dava sonunda da Fenerbahçe’ye yapılan kumpasın cezasını kumpas kuranlar çekecekler.”

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları