SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yöneticimiz Alper Pirşen ile Kulüp Avukatımız Naim Karakaya 12. duruşmayı değerlendirdi

28 Mayıs 2019 Salı 10:34

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 12. duruşma haftasının ikinci gününde Yönetim Kurulu Üyelerimiz Alper Pirşen, İlker Dinçay ve Esra Nazlı Ercan ile İletişim Koordinatörümüz Can Gebetaş duruşmayı yerinde takip etti.
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Alper Pirşen ile Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı davayla ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirmelerde bulundu.
.
Fenerbahçe TV’ye sabah saatlerinde ilk değerlendirmesini yapan Yöneticimiz Alper Pirşen, “Dün avukatlarımızdan Naim Karakaya mahkemeye bir itirazda bulunarak bu kişilerin aslında tamamen tartışmalı olan, hiçbir dayanağı olmadığını düşündüğümüz tapeler üzerinden savunma değil, resmen Fenerbahçe’yi karalama kampanyası yaptığını belirterek tapelerin artık okunmamasını, bunların artık dosyalar içinde olduğunu ve savunmaları bunun üzerine değil, gerçek savunma teknikleri üzerine kurmaları gerektiğini hatırlattı. Bu daha ziyade süreyi uzatmaya yönelik bir çabaydı sanıklar bakımından. Mahkeme de bu sabah ilk iş olarak bu talebimizi değerlendirecek. Naim beyin talebi çok haklı bir talepti. Gerçekten aynı şeyleri tekrar edip Fenerbahçe’ye sataşarak süreci uzatmaya yönelik tavır içindelerdi. Bugün de aynı kişinin ifade vermeye devam edeceğini tahmine diyoruz. O tamamlanırsa bir sonraki sanığa geçeceğiz, sanık sorgularıyla süreç devam edecek.” dedi.
 
Yöneticimiz Alper Pirşen: Hedefimiz en kısa zamanda bu dosyayı sonuçlandırmak
 
Yöneticimiz Alper Pirşen, duruşmalara katılımının ardından yaptığı ikinci açıklamada en kısa sürede bu davayı sonuçlandırmak istediklerini belirtti.
 
Duruşmanın öğle arasında konuşan Yöneticimiz Alper Pirşen, “Dün ve bugün aynı sorgu devam ediyor. Naim beyin iki defa girişimi oldu, mahkemeyi bir karar alma konusunda uyardı, bir talepte bulundu. Bu kişiler özellikle dünkü geniş katılım ve biraz da ilgi çekme amaçlı bir tavır sergiliyorlar ve Fenerbahçe’ye sataşma üzerine bir savunma sistemi kurmuşlardı. Bu biraz tahrik etme amaçlı, biraz kendilerini ön plana çıkarma amaçlı ve biraz da yargılamayı uzatma amaçlı yaptıkları bir şeydi. Bunlar bizi memnun eden şeyler değil. Hem vicdanen rahatsız oluyoruz hem de yargılamanın bir an önce bitmesi açısından da Naim bey gerekli girişimleri yaptı. Bu sabah da onunla ilgili kısmen olumlu bir sonuç aldık. Bu şekilde takibimize devam edeceğiz. Bu hafta da yoğun bir şekilde geçecek ama esas adli tatil sonrasında bizim dosyada temponun yükselmesini bekliyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda bu dosyayı sonuçlandırmak. Yargıtay’da bekleyen dosya hem burası açısından hem de Fenerbahçe’nin genel beklentileri açısından bir an önce sonuçlanması gereken çok önemsediğimiz bir yer. Orada alınacak karar burayı doğrudan etkileyecektir.” dedi.
 
Yöneticimiz Alper Pirşen: Sürecin beklentilerimizi karşılayacak şekilde hızlanacağını ümit ediyoruz
 
Duruşmaların devamıyla ilgili de değerlendirme yapan Alper Pirşen, “Daha önce yaptığımız programda da Türkiye şartlarında buranın çok uzun süreceğini belirttik. Maalesef biraz kötümser de bakıyorduk ama daha sonra yaptığımız girişimler, aldığımız duyumlar vs. bu dosyanın aslında FETÖ ile ilgili yürüyen dosyaların bir kısmının tamamlanması arkasından daha da hızlanacağı yönünde. Tam bir tarih taahhüt etmek mümkün değil ama bu yavaşlıkta ilerlemeyeceği, bundan sonra temponun daha da artacağını, beklentilerimizi karşılayacak şekilde hızlanacağını ümit ediyoruz. Bunların hiçbiri taahhüt anlamına gelmez. Burası hızlanacaksa ona yetişmesi gereken hatta daha da önce tamamlanması gereken bir Yargıtay’da dosyamız var. O dosya sonuçlanır sonuçlanmaz buraya etkisinin olacağını düşünüyoruz.” ifadelerine değindi.
 
Naim Karakaya: 2019 sonuna kadar yargılamanın bitebileceğini düşünüyoruz
 
Avukat Naim Karakaya ise, mahkemenin yargılamayı hızlandıracağı konusunda sözlü açıklamada bulunduğunu söyledi ve 2019 sonuna kadar yargılamanın bitebileceğini belirtti.
 
Daha sonra söz alan Kulüp avukatımız Naim Karakaya ise, “12. duruşmadayız. Bunların bir kısmı 5’er günlük, bir kısmı da 10’a günlük duruşmalardı. Dün yoğun katılımlı bir gün yaşadık. Bizim açımızdan gayet güzeldi. Eski, yeni yöneticilerimiz, taraftarlarımız vardı. Çok güzel bir gün oldu ama olumsuz sonuçları da oldu maalesef. Sanıklar ister istemez bir sataşma, saldırı üzerine savunma geliştirmeye çalıştılar. Dün bu konuda mahkemeden talepte bulunduk. Sanıkların savunma değil, saldırı yaptıklarını ve bunun hukuksuz olduğunu, hukuka aykırı delile dayandıklarını ifade ettik. Mahkemeden dün akşam bu konuda daha kapsamlı ikinci talepte bulunduk ve bir karar verilmesini istedik. Bu sabah mahkeme bu konudaki kararını açıkladı. Sanıkların aslında savunma yapmaları, iddianamedeki eylemlere bağlı kalmaları ve onun dışında sataşma, hakaret anlamı taşıyabilecek konulardan uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu. Bu bizim için olumlu bir gelişmedir. Bu yönüyle taleplerimizin kısmen kabulüne karar verilmiş olması mutluluk verici. Önemli bir nokta daha var. Mahkeme, sanıkların yargılamaları gereksiz uzattıkları konusunda hemfikir olduğunu da ifade etti. Bu yargılamanın bir an önce bitmesi açısından da önemli bir gelişme. Bu yargılamanın özellikle yaz aylarında daha uzun vadede devam edebileceğini ve 2019 sonuna kadar yargılamanın bitebileceğini düşünüyoruz. Bugün sanık sorguları devam ediyor. Öğleden sonraki aşamada çapraz sorgu dediğimiz aşamaya geçeceğiz. Yarın da devam edecek, perşembe-cuma taleplerle beraber bu haftayı tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.
 
Naim Karakaya: Mahkeme, bu yargılamayı hızlandıracağı konusunda sözlü açıklamada bulundu
 
Davanın seyriyle ilgili de konuşan Naim Karakaya, “Şu anki tempo çok gösterici olmayabilir ama mahkeme duruşma salonunda bu yargılamayı hızlandıracağı konusunda bize sözlü açıklamada bulundu. ‘Ben bu yargılamayı adli tatilde gerekirse 30 gün yapacağım, sonrasında 30 gün yapacağım ve bu yargılamayı bitireceğim’ demişti. Bu anlamda daha hızlanacağını düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.
 
Naim Karakaya: Çıplak gerçeği, adaleti arıyoruz
 
Duruşmanın öğleden sonra devam edeceği çapraz sorgu aşamasıyla ilgili ise Naim Karakaya, “Çıplak gerçeği, adaleti, kumpas olgusunun ortaya çıkmasını arıyoruz. Bunu ortaya çıkaracak sorular soracağız. Sanıkların ne cevap vereceklerine kendileri karar verecekler ama biz bu gerçeği ortaya çıkarak tüm soruları eksiksiz olarak soracağız.” dedi.
 
Son olarak bu davayı aktif ve etkin bir şekilde takip ettiklerini belirten Naim Karakaya, “Hukuken yapılabilecek ne varsa yapıyoruz ve Fenerbahçe’ye yapılan bu haksızlığın hukuken ortaya çıkmasını sağlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları