SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp Avukatımız Karakaya, Kumpas Davası'ndaki 12. duruşmanın ilk gününü değerlendirdi

27 Mayıs 2019 Pazartesi 22:28

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 12. duruşma haftası başladı. Kulüp avukatımız Naim Karakaya, duruşmanın ilk günü ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti: 

"Fenerbahçe Kumpası Davası Şubat 2017’de başladı. 12. celse haftası 27-31 Mayıs tarihleri arasında Silivri Ceza İnfaz Kampüsleri bitişiğinde bulunan duruşma salonunda görülecek. Bugüne kadar yapılan duruşmalarda savunması alınan sanık sayısı 63. Sanık savunmaları devam ediyor. Şu anda 63’üncü sanıktayız. Dosyada bulunan toplam sanık sayısı 107. Bu sanıklara iddia edilen suçlar; silahlı terör örgütüne üye olmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, iftira nedeniyle gözaltına alınmasına veya tutuklanmaya neden olmak, resmi belgede sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, özel hayata ilişkin ses ve görüntüleri ifşa etmek olmak üzere çok sayıda suçun isnat edildiği davanın bu sabah 12. Celse haftasına başlandı. Bu süreçte bazı celseler bir hafta, bazı celseler ise iki haftadan ibaretti.

Bugünkü yargılamada müşteki avukatlar adına söz alarak şöyle bir talepte bulunduk. Tanıklar yargılama esnasında bir önceki yargılamanın taraflarına ait tapeleri, hukuksuz elde edilen bu tapeleri kullanarak sözde kendilerine bir haklılık oluşturmak, kafa karıştırmak gayesi güdüyorlar. Biz mahkemeden bu konuda bu önceki yargılamadaki tapelerin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından; bu tapelerin hukuka aykırı olduğuna karar verildiğini, hukuka aykırı delil olduğunu ve bu delillerin yargılamada kullanılamayacağını ifade ederek, bu tape düşkünlüğüne son verilmesi ve sanıkların kendi savunmalarını yapmaları konusunda hukuki gerekçelerimizi beyan ederek, bir talepte bulunduk. Mahkeme bu talebi değerlendireceğini, yarın sabah bu talep konusunda bir karara bağlayacağını ifade etti. 

Şu anda sanık savunmaları devam ediyor. Sanıklardan sonra şikayetçilere geçilecek. Bugün şikayetçi taraf ve avukatları açısından son derece kalabalık bir gündü. Katılımın yüksek olduğu bir gün olduğu için de davanın yargılamasına hukuken katkı sağlayacağını düşünüyorum."