SÖZDE ŞİKE DAVASI

Şike Kumpası davası sürüyor

26 Temmuz 2018 Perşembe 16:15

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Şike Kumpası Davası’nın 6. duruşma haftasının 4. günü bugün görülüyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin ve Kulüp avukatları 4. gün duruşmaları öncesi dava ile ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundular.

“Bu dava kırmızı çizgimizdir” diyen Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, “Göreve gelmeden önce de çok yakından takip ettiğimiz dava, Başkanımız Sayın Ali Koç’un, bütün yönetim kurulu üyelerimizin kırmızı çizgisi. Arkadaşlarla beraber göreve geldiğimden beri istişarelerde bulunuyoruz. Bugün ilk defa duruşmaya katılma şansını elde etmiş oluyorum. Yarın da inşallah Çağlayan’daki celseye katılacağım. Arkadaşlarımıza her türlü desteği verme gayretindeyiz. Fenerbahçe futbolda şike iddiası ile kumpas soruşturma davası süregeliyor. Hem bu davanın hem de Yargıtay’da bekleyen kararın bir an evvel çıkmasını, Fenerbahçemizin bu kara lekeden tertemiz çıkmasını, tüm camiamız yürekten diliyor; aynı duyguları ben de onlarla paylaşıyorum. Salı gecesi Sayın Ali Koçu’un Fenerbahçe Televizyonu’nda yaptığı söyleşide de bahsettiği gibi tabir-i caizse biraz kabak tadı vermeye başladı. Süreç uzuyor. Bir an evvel istediğimiz sonucu almak istiyoruz. Şu anda adli tatile girildi. Adli tatil sonrası, Eylül ayında benim temennim, ümidim, isteğim, Yargıtay’dan kararın çıkması. O kararın bu davayı da az çok etkilediğini düşünüyorum. Bir an evvel o kararın çıkması gerekiyor. O kararın da Eylül ayında çıkacağını ümit ediyorum “ açıklamalarında bulundu.

Sorgulamaların devam ettiğini söyleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatlarından Naim Karakaya, “Bu davayı son derece önemsiyoruz. Bu dava bir soruşturmanın, bir yargılamanın adalet duygusu ile yapılmadığının en önemli kanıtlarından birisi. Bir hukuki sorumluluğun, bir cezai sorumluluğun ortaya çıkması ve bunların ülkede bir kez daha yaşanmaması adına bu dava son derece önemli. Davada toplam 107 sanık yargılanıyor. Biz bu davada altıncı hafta, 5 günlük duruşmayı  yaşıyoruz. Dava tabiiki istediğimiz hızda ilerlemiyor. Genel olarak davanın daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Sanık sorguları yapılıyor ve devam ediyor. Biz bu süreçte Kulübümüzün yöneticilerinin mağduriyetini ifade etmek anlamında onu ortaya çıkarabilecek sorular soruyoruz. Doğrudan sorular ve çapraz sorgularla bu yargılamanın etkin ve tüm gerçeklerin ortaya çıkarılacak şekilde yapılmasını temin ediyoruz. Bizim umudumuz bu davanın hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve adaletin yerini kısa zamanda bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatlarından Hazal Sağın da,  “Bu hafta 10 sanık dinlendi ve toplamda dinlenen tanık sayısı 58’i buldu. Toplamdaki tanık sayısına baktığımız zaman daha yarıya geldik, diyebiliriz. Delil toplama taleplerimiz sürecin başından itibaren devam ediyor. Sanık savunmaları bittikten sonra daha önemli kısmı toplanacak. Yargılama şu an için beklediğimiz şekilde devam ediyor, diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Yargılamanın önemine vurgu yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatlarından Abdurrahim Erol, “Mahkeme bu hafta ile ilgili yargılama neticesinde yarın kararlarını açıklayacak. Şu andan sonucu kestirebilmek kolay değil. Tabii ki esas olanı insanların tutuksuz yargılanması ama yaşanılan olayların vehameti dikkate alındığında mahkeme gerekli gördüğü tedbirleri uygular. Bu tutuklama olabilir, adli tedbir olabilir. Çünkü Türkiye’de son 10 yılda büyük bir hukuki tramva yaşandı. Bu hukuki tramvadan milli ordumuzdan tutun, spor kulüplerimize, iş adamlarımızdan, büyük sivil toplum kuruluşlarına kadar, herkes mağdur oldu. Büyük zararlar görüldü. O zararların telafisi, sorumlularının ortaya çıkması ve cezalandırılması için bu yargılamalar çok önemli. Önemsiyoruz, sabırla takip ediyoruz.” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatlarından Fesih Delidere de, “İlk günden beri davayı takip ediyoruz. Sanıkların ifadeleri alınmaya devam edecek. Öğlene kadar ifadeler, öğleden sonra bizlerin talepleri alınacak. Yarın da ara karar tesis edilecek. Sanıkların yarıdan fazlası artık dinlendi. Bundan sonra ifade vermeyi bekleyen bir kısım sanıklar var. Onların ifadesini de mahkeme bir an evvel alacaktır. Sonra deliller toplanma aşamasına geçilecek. Bizim arzu ettiğimiz, talep ettiğimiz; şikede kumpas olgusunun mahkeme tarafından tescili. Bu anlamda da tüm gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Son olarak bir kez daha söz alan Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, “Arkadaşlarımın da belirttiği gibi, yakından takip ettiğimiz; kırmızı çizgimiz olan bir dava bu.  Yargılama devam ettiği için hukukçular olarak daha fazla beyanda bulunmak istemiyoruz. Buradan baskı uygulamak gibi ifade çıksın istemeyiz. Onun için herkesin görevini hakkıyla yaptığına inanıyorum. Davanın da süratle neticeleneceğini, bizim de bundan aklanacağımıza eminim” diyerek sözlerini noktaladı. 

Haberin diğer fotoğrafları

/