SÖZDE ŞİKE DAVASI

ŞİKE KUMPASI DAVASI’NDA 6. DURUŞMA HAFTASININ 2. GÜNÜ TAMAMLANDI

24 Temmuz 2018 Salı 16:01

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Şike Kumpası Davası’nın 6. duruşma haftasının 2. günü tamamlandı.

Fetullah Gülen Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘Futbolda sözde şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan, çoğu kamu görevlisi ve 25’i tutuklu 107 kişinin, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada 6. duruşma haftası sürüyor.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen ve 1 numaralı sandığı firari Fetullah Gülen olan davada, mahkeme heyeti tarafından sanıkların savunmalarının alınmasına bugün de devam edildi.

Davadaki gelişmeler hakkında bilgiler veren ve davaya müdahil olarak katılan Fenerbahçe Spor Kulübü avukatlarından Naim Karakaya,  bugüne kadar (Bugün de dahil) 55 sanığın dinlendiğini söyledi. Sanıkların çapraz sorgularına katıldıklarını ve gerek kulübe gerekse yöneticilere karşı işlenen suçlar hakkında doğrudan soru sorma hakkı elde ettiklerini söyleyen Naim Karakaya, sanıkların gerek kendilerinin gerekse eşlerinin yazdığı mektuplarda kumpasa dair olgulara rastlandığını ifade etti. Naim Karakaya,  “Kulübe maddi, manevi zarar veren kumpas olgusunun ortaya çıkarılması için hukuki olarak tüm yolları tüketeceğiz” dedi.

Şike Kumpası Davası’nda 6. duruşma haftası, 27 Temmuz Cuma gününü kadar, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edecek