SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya 6. duruşma haftasının 3. gününü değerlendirdi

25 Temmuz 2018 Çarşamba 16:04

Fetullah Gülen Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘Futbolda sözde şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı davanın 6. duruşma haftasında 3. gün tamamlandı. Süreci Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendiren Kulüp Avukatlarımızdan Naim Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Duruşmalar bugün de devam etti. 3. gün tamamlandı. Bugün 1’i tutuklu 3 sanık dinlendi. Böylece toplamda 58 sanığın sorgusu tamamlanmış oldu. Şüpheliler; kolluk kuvvetleri, gazeteciler, avukatlar ve başka meslek mensuplarından oluşuyor. Ağırlıklı olarak suçlamalar ise; iftira, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmalar kaydetmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlar başta olmak üzere bazı suçlar isnat ediliyor.

Bu davada Fenerbahçe Kulübü’nü temsilen biz avukatlar, sorgusu yapılan sanıklar için çapraz veya doğrudan sorgu diyeceğimiz aşamada sorularımızı soruyoruz. Olayların iyi anlaşılabilmesi için etkili bir savunma gerçekleştiriyoruz. Gerek kulübümüzün gerek yan iştiraklerinin bu süreçte yaşadığı maddi manevi mağduriyetlerin ortaya konması amacıyla hukuki olarak katkı sağlıyoruz. Delil toplama taleplerimiz oldu. Bir kısmı karşılandı, bir kısmı sanık sorgularından sonra devam edecek. Buradaki temel olgu Fenerbahçe’ye ve yöneticilerine yönelik olan sürecin aslında bir kumpas olduğu ve terör örgütüne bağlı olarak hareket edildiğine ilişkin delillerin ortaya konmasını sağlamak.”