SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kumpas Davası’nda 7. duruşma haftası sona erdi

19 Ekim 2018 Cuma 16:24

Fenerbahçe'ye kurulan Kumpas Davası’nda 7. duruşma haftasının ardından mahkeme ara kararları açıkladı. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamanın 14-18 Ocak 2019 tarihlerinde Silivri'de yapılmasını kararlaştırdı.

Ara kararları Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendiren Kulüp avukatı Naim Karakaya, mahkemenin savunma yapmayan sanıkların uyarılmasına, aksi halde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacaklarına karar verdiğini belirterek, bunun davanın hızlanması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Avukat Naim Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargılamanın ilk 4 günü Silivri’de, son günü Çağlayan’da yapıldı. 23. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği ara kararlarında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tahliye taleplerini reddetti. Adli kontrolü olan sanıkların adli kontrollerinin devamına karar verdi. Kaldırılma taleplerini reddetti. Yakalama emri bulunan tanıkların yakalamalarının beklenmesine karar verdi.  Yakalamanın kaldırılma taleplerini reddetti. Gerek bu suçtan gerek başka suçtan tutuklu sanıkların savunmalarını yapmaları hususunda uyarılmasına karar verdi. Aksi halde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacaklarının kendilerine bildirilmesine karar verdi.

Bu ara karar bizler için oldukça önemli. Zira biz bu davada, Fenerbahçe avukatları olarak davanın diğer Fethullahçı Terör Örgütü davalarından, diğer kumpas davalarından daha yavaş yürüdüğü ve bu davanın bir an önce hızlanmasını, karar ve hüküm verilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu yönüyle bizim talebimiz savcı tarafından da kabul edildi. Savcı da böyle bir mütalaa vermişti. Mahkeme kararıyla da yargılamanın hızlandırılması, sanıklar artık savunma yapmadığı takdirde savunmalarından artık vazgeçmiş sayılacakları yönünde uyarılmasına karar verdi. Bu ara karar, bu yönüyle oldukça önemli.

Yine yargılamanın bu ara karalarla, 14-15-16-17-18 Ocak 2019 tarihinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları bünyesindeki duruşma salonunda yapılmasına karar verilmiştir."