SÖZDE ŞİKE DAVASI

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı davada 4. duruşma haftası başladı

08 Ocak 2018 Pazartesi 15:52

FETÖ/PDY'nin ‘Futbolda sözde şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen, 108 sanığın yargılandığı davada 4. duruşma haftası ve  16. duruşması bugün başladı.

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandıgı davanın 16. celsesi öncesinde Kulüp Avukatlarımızdan Naim Karakaya, davayla ilgili nelerin geride kaldığını ve bu hafta nelerin yaşanacağını Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi.

Toplamda 3 haftanın geride kaldığı Fenerbahçe'ye kurulan Kumpas Davası'nda mahkemenin süreci tamamlamaya çalıştığını belirten Naim Karakaya, “15 tam gün duruşma yapılmış oldu ve bugün 16. günde bulunuyoruz. Ağırlıklı olarak emniyet kuvvetlerinden oluşan 108 sanığımız var. Bunların 30’unun sorgusu tamamlandı. Bugünden itibaren Cuma günü akşama kadar olan kısımda sanık sorguları devam edecek. Biz burada Fenerbahçe Spor Kulübü’nü, Başkanımızı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bu süreçte mağdur olan ve hukuka inanan herkesi etkin bir şekilde temsil ediyoruz. Bu soruşturmanın adalet duygusuyla başlamadığını, bu soruşturmanın amacının gayri hukuki olduğuna ilişkin sorularımız var ve bu sorularla bu süreci genişletiyoruz. Delil toplama taleplerimiz vardı onun önemli bir kısmını mahkeme kabul etmişti. Aynı zamanda sanıkların tutukluluklarının kaldırılması istemini reddetmişti. Bu hafta bu davaya devam ediyoruz. Mahkeme bir an önce sanıkların sorgularını bitirip delillerin toplanmasıyla beraber bu süreci tamamlamaya çalışıyor. Biz de bu sürecin aktif, etkin ve kapsamlı olabilmesi adına ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” dedi.

Sözlerini, “Sanıkların önemli bir kısmının “bylock” programını kullandıkları ve bu program üzerinden haberleştikleri yönünde kayıtlar gelmişti.” diyerek sürdüren Avukat Naim Karakaya, “Bunlar üzerinden yine sorularımız var ve yine bu süreç içerisinde legal işleyişin dışına çıkıp rutin dışı uygulamalar yaptıkları ve kamu görevlisi sıfatıyla değil de özel bir düşünceyle hareket ettiklerine, kumpas olgusuyla hareket ettiklerine dair noktalar var. Bunları ağırlıklı olarak soruyoruz, onlar da cevap vermeye çalışıyorlar. Önemli olan mahkemenin sonucu çıkarması ve bu sürecin ilerlemesi” diye konuştu.

Yakalama emri verilmiş olan firari sanıklarla ilgili gelişmeleri de anlatan Avukat Naim Karakaya, “Yakalama emirleri devam ediyor. Bu süreç içerisinde yakalanırlarsa sorguları yapılacak. Tutuklu sorguları henüz bitmedi. Bir önceki duruşmada mahkeme heyeti, eğer tutuklu sanıklar sorgularını yapmazlarsa bir anlamda susma haklarını kullandıklarını kabul edip yargılamaya devam edeceğini ima eden konuşmalar yaptı. Bu uygulamayı görmüş olacağız. Mevcut sanıkların sorgulamalarını bitirip diğer sanıklara gelirse, savunmalarını yapmamaları halinde mahkemenin onları beklemeyeceği yönünde açıklamaları vardı. Bu açıklamaların takipçisi olacağız. Bu davanın haksız ve hukuksuz yere uzamasını istemiyoruz. Mutlaka olabildiğince kısa sürede bitmesini arzuluyoruz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.