SÖZDE ŞİKE DAVASI

Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu Şike Kumpası Davası’nın 7.duruşmasını değerlendirdi

23 Mayıs 2017 Salı 15:47

FETÖ/PDY'nin ‘Futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen,15'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Fenerbahçe'ye kurulan Kumpas Davası'nın 7. duruşması tamamlandı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın bugünkü duruşmasının sonunda Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Günün sonunda Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, “Sadece 1 sanık ifade verdi, savunmasını yaptı. Aslında sorgusunu yapması gerekiyordu ama savunmasını da izin verdi, sayın mahkeme. Öğleden sonra biz çapraz sorgu yaptık. Yarın sanırım 2 sanıkla geçeceğiz. Cuma günü ara karar alınacaktır. Tutuklu ve tutuksuz çok sayıda sanık olduğu için bu sorgular uzunca bir süre sürecek gibi gözüküyor. Henüz davanın çok başındayız, öyle gözüküyor. Arkadaşlarımız, ekibimiz çok iyi çalışmıştı, günlerdir hazırlık yapılıyor. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, nitekim bu bir yargılama. Her iki taraf da yani iddia makamı iddiasını ileri sunuyor, savunma yapan taraf da savunmasını yapıyor. Gerçek ortaya çıkacak ve hak yerini bulacaktır diye düşünüyorum. Mahkeme doğru bir uygulama yapıyor. Neticede tutuklu olan sanık uzunca bir süredir de tutuklu ve savunmasını yapacak. Anormal olan bize yapılan idi. Ben 8 ay tutuklu kalmıştım ve 48 dakika savunma yapmıştım. Benden sonra Sami Dinç ise 12 dakika savunmasını yapabilmişti ve hatta 12 dakikanın sonunda mahkeme başkanı şöyle kesmişti, ‘eğer uzatırsan 3 ay sonraki duruşmada yaparsın’ diye. Mahkeme bugün normal işleyişini uyguluyor. Savunma hakkını sonuna kadar kullandırıyor ve diyecek hiçbir şeyimiz yok, eleştirilebilecek bir şey de yok. Olması gereken budur. Maalesef geçmişte farklı bir uygulama vardı. O, özel yetkili tezgahlardan geçen insanlardan biri olarak bunu söyleyebilirim.” dedi.

Duruşmalar Cuma gününe kadar devam edecek.