Kulübümüz ve derneklerimizden Hatay’da yanan alanlar için 35 bin fidan

01 Şubat 2021 Pazartesi 20:30

Hatay’ın Belen ilçesinde geçtiğimiz yılın ekim ayında çıkan yangında zarar gören ormanlık alanlar için Kulübümüz ve derneklerimiz Hatay Valiliği’nin belirlediği bölgeye toplam 35 bin adet fidan dikimi yaparak Fenerbahçe Hatıra Ormanı’nın tohumlarını attı. 

Gerçekleştirilen fidan dikme törenine Başkanımız Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Hatay Valisi Rahmi Doğan ile derneklerimizin temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olma sorumluluğuyla hareket eden Kulübümüz, bölgenin yeniden ormanlık alana kavuşma ve sağlıklı doğal dengenin yeniden oluşma sürecine destek verdi.

Yurt içi ve yurt dışından toplam 62 derneğimizin katkısıyla gerçekleştirilen organizasyonda 35 bin fidan Hatay Valiliği’nin belirlediği alana dikildi. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, sadece ülkemiz için değil aynı zamanda tüm dünya için önemli bir konu olan Küresel ısınmanın ortaya çıkardığı ‘İklim Değişikliği’ sorununu da önemsiyor ve bu konuda atılması gereken adımlara ön ayak olacağız.
 
BAŞKANIMIZ ALİ KOÇ: FENERBAHÇE’NİN ZENGİNLİĞİNİN BİR PARÇASI OLAN DERNEKLERİMİZİN 35.000 FİDAN BAĞIŞI İÇİN GELDİK
 

Fidan dikimi töreni öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkanımız Ali Koç, “Hatay’ın sıcakkanlı, kıymetli, sevgi dolu insanları tüm Fenerbahçelileri, hepinizi şahsım, Yönetim Kurulum adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün buraya Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kaptanımız Gökhan Gönül, İdari Koordinatörümüz Selçuk Şahin ve İdari Mejanerimiz Volkan Ballı’yla beraber geldik. Kalabalıktan dolayı onları araçlarda bıraktık çünkü takımımızı malum salgından korumak durumundayız. Buraya gelip teşrif eden herkese de teşekkür ediyoruz, sağ olun var olun. 9 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve aynı yerde pek çok farklı noktada çıkan yangın 3 ilçeye sıçradı. Aşağı yukarı 60 iş yeri ve evi etkiledi. 500 aile burada olumsuz etkilendi. Ama şimdi Türkiye olarak bir dayanışma ruhu sergileyerek sadece biz de değil, Sayın Belediye Başkanımızın dediği gibi burayı ziyaret eden tüm kulüpler, buranın normalleşmeye dönmesinde ve doğanın rehabilitasyonunda herkes kendi imkanları çerçevesinde katkı vermeye çalışıyor. Biz de kendi derneklerimizin inisiyatifiyle Türkiye’nin muhtelif illerinde Fenerbahçe’yi temsil eden, Fenerbahçe’nin zenginliğinin bir parçası olan derneklerimizin 35.000 fidan bağışı için temsili fidan dikme törenine geldik. İnşallah buranın tez zamanda normale dönmesinde Fenerbahçelilerin de çorbada tuzu olur.” dedi.
 
BAŞKANIMIZ ALİ KOÇ: 1951 YILINDA FENERBAHÇE’NİN ANTAKYA KURTULUŞSPOR İLE OYNADIĞI BİR MAÇ VAR
 
Takımımızın ilk defa burada Hatayspor ile maç yapacağına dikkat çeken Başkanımız,  “Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol A Takımımız, ilk defa Hatayspor ile burada maç yapacak. Sezon başındaki maçımız da zorlu geçmişti; 0-0 berabere kalmıştık. Hatay, oynadığı futbolla, futbolseverlerin de gönlünde taht kuruyor. Şöyle bir tarihe baktığınız zaman Fenerbahçe’nin yolu bu topraklardan bir Suriye dönüşü 1951 yılında geçmiş. O zaman Antakya Kurtuluş Spor ile bir maç yapmışız. Sayın Valim, yanlışım varsa düzeltin. 1951 yılında Kurtuluş Spor da anladığımız kadarıyla Hatayspor’u kuran 3 kulüpten bir tanesi. Dolayısıyla burada olmaktan dolayı çok mutluyuz, çok memnunuz. Bu güzel ilin zenginliği, tarihi, insanı, yemeği hakkında çok fazla bir şey söylememe gerek yok. Ama biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sezon başından beri heyecanla bu deplasmanı dört gözle bekliyorduk, geldik. İnşallah yarın dostluğun kazanacağı güzel bir maç olur. Hatayspor’un maçlarına baktığımız zaman keyifle izlenen futbol oynuyorlar. Fenerbahçe de bu sene üstüne koyarak gidiyor. İnşallah iki kulüp için de sezon sonu en hayırlısı neyse o olur. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum, sağ olun var olun hoş geldiğiniz için.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
HATAY VALİSİ RAHMİ DOĞAN: BAŞTA SAYIN BAŞKAN OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇEN HERKESE, TÜM YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE VE FENERBAHÇE TARAFTARLARINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
 
Hatay Valisi Rahmi Doğan da yaptığı açıklamada Kulübümüze katkılarından dolayı teşekkür etti. Vali Doğan, “Sayın Başkanım, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün çok Değerli Yönetim Kurulu üyeleri, kıymetli hemşerilerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Fenerbahçe, yarın ilimizde oynanacak müsabaka için buraya geldi. Onları burada ağırlamaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Maç için gelmişken böyle bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında da bizimle birlikte oldular. Bundan duyduğum memnuniyeti de ifade ediyorum. Biliyorsunuz yazın çok büyük yangınlar atlattık. Türkiye’nin her tarafından, her kesiminden fidan bağışları yapıldı. Bu ortamı tekrar güzelleştirmek adına çalışmalar yapıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü de Türkiye’nin her tarafından toplamış olduğu fidanları 35 bin olarak ifade edildi. İyi bir rakam, bu rakamı bize bağışladılar. Bugün de sembolik olarak 200 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Başta Sayın Başkan olmak üzere emeği geçen herkese, tüm Yönetim Kurulu üyelerine ve Fenerbahçe taraftarlarına şükranlarımı sunuyorum. Hatayspor bu sene Süper Lig’e çıktı ve lige renk kattı. Bütün takımlar Hatayspor’a karşı strateji üretiyor. Çok iyi takım kurduk. İyi bir mücadele veriyoruz. Yarınki maçın da güzel olacağını düşünüyorum. Tekrar Başkan ve değerli üyelere şükranlarımı sunuyorum. Katkıları için Hatay halkı adına şükranlarımızı iletiyorum. Bu fidanların da en kısa süre içerisinde yeşerip tekrar ortamımızı yeşillendirmesi ve ortamımızı güzelleştirmesini temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 
 
YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ SEVİL ZEYNEP BECAN:  BAŞKANIMIZIN DA DESTEĞİYLE DERNEKLERİMİZLE BİRLİKTE 35 BİN FİDAN BAĞIŞLIYORUZ
 
Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan ise, “Öncelikle burada bugün fidan dikimi işlemini gerçekleştirebildiğimiz için çok çok mutluyum. Derneklerimiz uzunca süredir bu programı yapmak istiyorlardı. Sonunda Başkanımızın da desteğiyle derneklerimizle birlikte 35.000 fidan bağışlıyoruz. Organize olduk ve biliyorsunuz ekim ayındaki yangında bizim de ciğerimiz yanmıştı. Çok etkilenmiştik. Derneklerimizle konuştuğumuzda zaman zaman gözyaşlarımıza da hakim olamamıştık, o derece etkilenmiştik. O nedenle bugün burada olmamız bizi çok çok mutlu ediyor. İnşallah bu diktiğimiz fidanlar da sağ salim büyürler ve burada bizim de özellikle üzerinde durduğumuz iklim değişimi olsun, sürdürülebilirlik olsun o konuda da Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bir katkımız olur.” ifadelerini kullandı.
 
Organizasyonda Fenerbahçe Televizyonu açıklamalarda bulunan dernek başkanlarımız ise şunları söyledi:
 
Hatay Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Civelek:
 
“Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi. Burada yaptığımız fidan bağışıyla da bunu bir kez daha gösterdik. Hakikaten gurur verici bir sayı. 30-40 binlere çıktık. Çok mutluyuz. Hatay’ımız için inşallah iyi olur. Bu fidanların hepsi birer ağaca dönüşür.”
 
Havacı Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Kutay Karaca:
 
“Çok gururluyuz. Dernek olarak şöyle gururluyuz çünkü projeyi Başkanımıza götürüp Başkanımızın da projeyi büyütmesiyle bu seviyeye geldi. Bugün öğrendim ki en çok bağış yapan dernek olmuşuz, ondan dolayı da gururluyuz. Çok yeni bir derneğiz, henüz 1 yılımızı doldurmadık ama çok etkin çalışıyoruz. Fenerbahçe bir Sivil Toplum Örgütü, Fenerbahçe bir Spor Kulübü ve burada yanan ormanları tekrardan canlandırmak Hatay’a bir can olmak anlamı taşıyor. O yüzden biz Havacı Fenerbahçeliler Derneği olarak çok gurur duyduk.”
 
Büyükçekmece Fenerbahçeli İş Adamları Derneği Üyeleri:
 
“Biz de bu organizasyona katıldık. Fenerbahçe, Türkiye’nin kalesidir. Bu kalenin de bir neferi olarak biz de bu anlamlı günde burada olmayı tercih ettik.”
 
İskenderun Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Düzen:
 
“Ekim ayında burada çok kötü bir yangın yaşandı. Sağ olsun Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Zeynep Becan, sürekli olarak bizden konuyla ilgili bilgiler aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu yaraların sarılmasında ‘size yardımcı olacağız’ dedi. Ve bugün de o sözü yerine getiriyor. Fenerbahçe’nin büyüklüğü burada ortaya çıkıyor. Bundan bir ay önce Beşiktaşlılar, 1903 tane fidan dikti. Biz burada 35 bin fidan taahhüdünden bulunduk. Fenerbahçe böyle büyük bir kulüptür. Bizler de ona layık olmaya çalışıyoruz. İskenderun Fenerbahçeliler Derneği olarak Başkanımız Ali Koç ve Fenerbahçemizin yanındayız ve emrindeyiz.” dedi.
 
Başkanımız ve yöneticilerimizin yoğun ilgi gördüğü organizasyonda konuşmaların ardından fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları