Kadına Şiddete ‘DUR DE!’ Projesi’nin Basın Toplantısı Yapıldı

23 Temmuz 2020 Perşembe 18:52

Kulüpler Birliği Vakfı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddeti engellemek ve toplumsal farkındalığı artırmak için gerçekleştirdiği Kadına Şiddete ‘DUR DE!’  Projesi’nin basın toplantısı yapıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Mecnun Otyakmaz ile Süper Lig ekiplerinin kadın temsilcileri katıldı. Organizasyonda Kulübümüzü Yönetim Kurulu üyelerimizden Simla Türker Bayazıt temsil etti.

Kulüpler Birliği ile başlattıkları Kadına Şiddete ‘DUR DE!’ Projesi hakkında bilgiler veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  “Sporda zaten var olan dayanışma ruhunu kadınlara yönelik olan şiddete karşı mücadelemizde daha yüksek çıtaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Şiddete karşı tavır koyan spor kulüplerine ve temsilcilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.   

Simla Türker Bayazıt: Kadına şiddet ve kadın ölümleri son bulsun diye, kadınlar ve kız çocuklarının hakları korunsun diye Fenerbahçe Spor Kulübü olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız

Kadına Şiddete ‘DUR DE!’ Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, şöyle konuştu:

“Kulüpler Birliği tarafından Kadına şiddete Dur De! sloganıyla başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un da katılımlarıyla gerçekleşen, Türk futbolunun temsilcilerinin bulunduğu bu toplantıyı çok önemli buluyorum. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadınlar ve kız çocuklarının haklarının korunması ve toplumsal eşitlik için 2 yıl önce Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile dünyada bir spor kulübü olarak ilki gerçekleştirdik ve HeForShe projesinin bir paydaşı olarak özel bir rol üstlendik. Bu bağlamda kulübümüzün kendi yapısından başlayarak eşitlik adına sayısız adım attık, farkındalık projeleri gerçekleştirdik, bu anlamda her konuyu fırsat bildik ve bu konuyu gündeme getirdik. 

Geçtiğimiz Aralık ayında Kadına şiddete karşı dünya genelinde adımlar atılan farkındalık haftasında Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hazırladığımız kamu spotlarıyla en yüksek sesle haykırdık;  “Kadına şiddet suçtur! Ortak olma, seyirci kalma” dedik. Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için kadın ve erkek “birlikte eşitiz” diyerek çıktığımız yolda,  ana mesajımız ve temennimiz; hayatın her anında ve toplumun her bir ucunda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadınlar ve kız çocuklarının haklarına saygı duyulması ve tabi ki kadınlara yönelik şiddetin artık son bulmasıydı.

Bugünlerde yine çok üzücü, yine sarsıcı kadın cinayetleri ile sarsıldığımız günlerden geçiyoruz. Ne yazık ki ne yazık ki ülke olarak değerlerimizle hiç örtüşmeyen bu durumu sürekli olarak yaşıyoruz. Bugün tüm kulüplerimizle birlikte Kadına şiddet ve kadın ölümleri son bulsun diye, kadınlar ve kız çocuklarının hakları korunsun diye Fenerbahçe Spor Kulübü olarak iki yıldır yaptığımız gibi üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu paylaşmak istiyorum. Bu bağlamda gerek projedeki iş ortağımız Birleşmiş Milletler Kadın Birimi gerek bu konuda çok önemli çalışmalar yapan uzmanlarla, toplum bilimcilerle sürekli diyalog halinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Ve bu toplantımız başta olmak üzere bu haksız ölümlere, bu adaletsizliğe, kadına karşı şiddete bir nebze olsun engel olmak adına atılan her adım gibi bu toplantımız bu anlamda çok değerli. Bir ülkede Kadının olduğu, durduğu yer o ülkenin ve o toplumun aynasıdır.  Türkiyemizi gelişmiş, modern, hak ettiği şekilde görebilmek için kadınıyla erkeğiyle bunun farkında olmalıyız. Atamızın da dile getirdiği gibi “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Umuyorum hep birlikte bu yolda kararlılıkla çalışacağız.”

Basın Fotoğrafları