MASA TENİSİ

Namağlup şampiyonluğun hikayesini anlattılar

14 Haziran 2021 Pazartesi 14:37

Masa Tenisi Süper Ligi’nde 2020-2021 sezonunu namağlup şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Kadın ve Erkek Masa Tenisi Takımlarımız, Fenerbahçe Televizyonu’na konuk oldu.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Sorumlusu Mesud Farahmand, Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Başantrenörü Vahid Malmiri ve sporcularımızın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:

Sporcumuz Gülpembe Özkaya: Pandeminin etkileri oldukça hissedildi. Tabii her zamanki düzenimizden biraz farklıydı ancak alıştığımızı da söylemek istiyorum. Ben hemen adapte olabildiğimizi düşünüyorum.

Sporcumuz Sedanur Kaçar: Bütün sezon bu turnuva için hazırlandık ve iyi de hazırlandığımızı düşünüyorum. Pandemiden dolayı zor koşullar ortaya çıksa da iyi atlattık diyebilirim. Kendim için de takım için de ekstra bir performans sergilemeye çalıştım. Bu süreçte hocalarımız, arkadaşlarımız hepimiz birbirimize destek olduk. Son etap biraz zordu çünkü iki etabın birleşiminden dolayı 7 maç yaptık. Buna rağmen iyi bir şekilde atlatmak bizi mutlu etti. Seviye olarak her turnuva bizi bir adım daha ileriye götürüyor. Hem kadın hem de erkek takımımız güzel bir performans sergiledi ve mutluyuz.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Sorumlusu Mesud Farahmand: Erkek takımdaki arkadaşlarımızdan bir tanesi milli takım kampına katıldı, diğer iki sporcumuz da şehir dışında olduğu için bugün burada değiller. Her ne kadar iki takım da namağlup tamamlamış gibi görünse de zaman zaman zor geçti. Çok geriden gelip aldığımız maçlar da oldu. Son turnuvada matematiksel olarak garantilemiş olsak da bu sezonu böyle namağlup olarak bitirmek daha anlamlı olur diye herkes üzerine düşeni yaptı. Fenerbahçe, bir spor kulübü ve amatör şubelerdeki başarıların önemli olduğunun farkındaydık. Arkadaşlarımız, sporcularımız da çok bilinçli kişiler. Ayrıca biz antrenör-sporcu ilişkisinden ziyade arkadaşlık ilişkisi üzerinden götürmeye çalışıyoruz. Bunun mutluluğu da yansıyor bence. İyi bir takım planlaması yaptığımızı görmek de önemli.

Kurallar herkes için değişiyor ama Fenerbahçe markasının altında olmak ekstra bir baskı yaratabiliyor. Dolayısıyla durumlara daha hızlı adapte olmanız gerekebiliyor. Arkadaşlarımız da yeterli tecrübede oldukları için ilk başta duruma biraz yabancı kalsalar da ondan sonra hızlı adapte oldular. Çünkü uluslararası turnuvalara da sürekli gidiyorlar ve orada da yeni bir ortama girip alışmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla adaptasyonu en hızlı tamamlayan ekiplerden bir tanesi olmuşuzdur diye düşünüyorum.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Başantrenörü Vahid Malmiri: Bu sezon çok zor geçti ama kadın ve erkek takımımız beraber şampiyon oldu. Bence daha da önemlisi namağlup şampiyon olunması. Ben de bu başarıda emeği olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki sene de bir kez daha şampiyonluk ipini göğüsleyeceğiz.

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Sorumlusu Mesud Farahmand: Vahid Malmiri bizimle olduğu için şanslıyız. Çünkü sporcu olarak da çok iyi bir kariyeri var. Kendisi İran asıllı ve 5-6 yıl önce Türkiye’ye gelmişti. Hocamızın hem cv’si hem de karakteri, masa tenisi bilgisi bu pozisyon için en uygun olabilecek kişiydi. Yaklaşık 2 senedir beraberiz ve hem A takımdan hem de altyapılardan sorumlu. Altyapı konusunda da orta ve uzun vadeli olmak üzere hedeflerimiz var. Onları gerçekleştirebilmek için bence en doğru adaylardan biriydi. Şu ana kadar da bence iyi gidiyor. Kendisi de Fenerbahçe’yi çok seviyor, bunu net bir şekilde hissediyorum. Aidiyet duygusu çok yüksek ve işini iyi yapabilmek adına bu çok önemli.

Şube Sorumlumuz Mesud Farahmand: Fenerbahçe Spor Kulübü, masa tenisi branşında Türkiye’de bir marka. Birçok kişi bizim masa tenisinde elde ettiğimiz başarıları biliyor. Spor okulları ile iyi bir iletişimimiz var. Bize oradan çok sayıda sporcu geliyor. Masa tenisine başlama yaşı, fiziği yettiği müddetçe 5, 5.5 yaşlara kadar düştü.

Sporcumuz Gülpembe Özkaya: Masa tenisine başlarken, bugünlere geleceğimi hiç tahmin etmemiştim. Fenerbahçe’de devam ettikten ve belli başarılar kazandıktan sonra, daha ilerisini düşünmeye başlıyorsunuz. Bugünlere geldiğim için mutluyum.

Sporcumuz Sedanur Kaçar: Küçük yaşta masa tenisine başladım. Küçük yaşlarda spora başlamak büyük avantaj.  Hem zihinsel hem fiziksel gelişimime katkı sağladı. Elimden geldiğince bu sporu devam ettirmek istiyorum. Benim için gurur verici.

Şube Sorumlumuz Mesud Farahmand: Türkiye’deki eğitim sistemi böyle çok fazla profesyonel futbolcu yetiştirmeye müsait değil ama Fenerbahçe’nin kendi bünyesinde okullarının olması da çok büyük avantaj. Antrenman yaparken, esneklik sağlanabiliyor. Eğitim sistemi buna göre planlansa çok iyi olur ama boş zamanlar iyi değerlendirerek gelişim sağlanabilir.

Şube Sorumlumuz Mesud Farahmand: Olmazsa olmazımız altyapıdan kendi sporcularımızı yetiştirmek. Kısa ve orta vadede Türkiye’deki madalya ve kupaları domine etmek ve Avrupa’da madalyalar getirebilmek. Uzun vadede ise olimpiyata gidecek sporcular yetiştirmek en büyük hedef.

Basın Fotoğrafları