KÜREK

Avrupa Şampiyonu kürekçilerimizden şampiyonluk sözleri

24 Mayıs 2022 Salı 14:57

İtalya’nın Varese şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası Kürek Yarışları’nda, Genç Erkekler Dört Tek Dümencili ve Genç Erkekler İki Çiftede milli formayla Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe Kürek Şubemiz sporcuları, bu zafere dair duygu ve düşüncelerini FB TV’yle paylaştı.

Şampiyonada, Genç Erkekler İki Çifte (JM 2x) A Finalinde 06:30.49’luk derecesiyle altın madalyaya uzanan kürekçilerimiz Ahmet Ali Kabadayı ve Halil Kaan Köroğlu, şöyle konuştu:

Ahmet Ali Kabadayı:

“Öncelikle güzel bir kamp dönemi geçirdik. Arkadaşlarıma tekrardan teşekkür ederim. İki altın madalya beklediğimiz bir şeydi ve hep hayalimizdi. Bunun için çalıştık ve sonunda başardık. Çok mutluyuz. Duygularımı anlatamıyorum da, herkesin bu sevinci, gururu yaşamasını isterim.”

Halil Kaan Köroğlu:

“Hava şartları bizi biraz zorladı, rakipler de en az bizim kadar iyiydi ama biz daha çok direndik ve kazandık.”

Genç Erkekler Dört Tek Dümencilideki (JM 4+) 6:24.80'lik derecesiyle altın madalya kazanan ekipte yer alan kürekçilerimiz Hamdi Okan Atmaca-Fatih Mehmet Avcı- Alper Şevket Eren, zaferi şu şekilde değerlendirdi:

Hamdi Okan Atmaca:

“1 aylık sıkı bir kamp döneminden geçtik. Sonunda da başarılı olduk. Bu başarıdan sonra tebrik mesajları aldık.”

Fatih Mehmet Avcı:

“Kulübümüz bize çok yardımcı oldu. Tesislerimizde çok sıkı, yoğun çalıştık. Mili takımla da çalışmalarımız çok güzel geçti. Rakiplerimiz de Avrupa’nın en önemli takımlarıydı ancak biz çok iyi çalıştığımız için altın madalyaya uzandık. Her türlü şartta mücadele edecek şekilde hazırlanmıştık ve sonu güzel oldu.”

Alper Şevket Eren:

“En başından itibaren takıma güveniyordum. Başlangıçta heyecan vardı ama yarışa odaklandık. Bu şekilde de altın madalyanın sahibi olduk. Heyecanlıydık, mutluyduk.”

Basın Fotoğrafları