KÜREK

U23 Dünya Şampiyonu kürekçimiz Elis Özbay: Aklımda tek bir şey vardı o da bu yarışın kazananının biz olacağıydı

11 Temmuz 2021 Pazar 14:55

Çekya'nın Racice şehrinin ev sahipliği yaptığı 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası’nda hafif kilo ümit kadınlar iki çiftede altın madalya kazanan Dünya Şampiyonu kürekçimiz Elis Özbay, seremoninin ardından ilk duygu ve düşüncelerini resmi internet sitemizle paylaştı.

Zor bir yarış olmasına rağmen son ana kadar şampiyon olmak için mücadele ettiklerini dile getiren Şampiyon kürekçimiz, “Yarışa dördüncü olarak başlamıştık. Yarışın devamındaysa aklımda tek bir şey vardı ve o da bu yarışın kazananının biz olacağıydı. 3-4 senedir kürek çekiyorum ve en büyük isteğim İstiklal Marşımızı okutmaktı. Bunu da başardığım için çok mutluyum. İstiklal Marşımız okunurken de gözyaşlarımı tutamadım, çok duygulandım. Zor bir kamp süreci geçirmiştik. Ama bunun karşılığını çok güzel bir şekilde aldık. Desteklerinden dolayı kulübüm Fenerbahçe’ye, antrenörlerime ve herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Elis Özbay-Mervenur Uslu ikilisi, hafif kilo iki çifte A finalinde 07.14.44’lük dereceyle birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Basın Fotoğrafları