KULÜP

Başkanımız Ali Y. Koç: Şampiyonluk, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda rol alan Fenerbahçe'ye yakışacaktır

11 Temmuz 2022 Pazartesi 14:24

Geleneksel Bayramlaşma törenimizde üyelerimizle bir araya gelen Başkanımız Ali Y. Koç, herkesin Kurban Bayramı’nı kutladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Başkanımızın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:
 
“Sevgili Uğur Dündar başkanımız, söylenecek her şeyi söyledi.  (YDK Başkanımız Uğur Dündar’ın konuşması için tıklayınız)  Hiçbir şey bırakmadı ama eminim hem buradaki her bir kişinin hem de milyonlarca Fenerbahçe taraftarının kalbine, duygularına, düşüncelerine, hepimize kendine has üslubuyla çok güzel aktardı, sağ olsun, var olsun ve bu coşku her zaman daim olsun.
 
SARI LACİVERT BAŞARILARLA DOLU DAHA NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM
 
Sevgili kongre üyelerimiz, çocuklarınız, özellikle çocuklarınızı sevgiyle kucaklıyorum, sizleri de saygıyla selamlıyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun, sağlık ve huzur içinde ülkemizde barış ve refahın olduğu, ülkemizin potansiyeline her geçen gün yaklaştığı hızlı adımlarla iyiliğin, adaletin, vicdanın hakim olduğu Sarı Lacivert başarılarla dolu daha nice bayramlar diliyorum. Allah tekrarını nasip etsin inşallah.
 
AKDENİZ OYUNLARI’NDA MADALYA KAZANAN SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM
 
Bugün çok fazla konuşmayacağım, 30 Temmuz’da bildiğiniz üzere Yüksek Divan Kurulumuz var, orada genel değerlendirmeleri yapacağız. Öncelikle 19. Akdeniz Oyunları’na ülkemiz 319 sporcuyla katıldı, 43’ü Fenerbahçe’dendi, 108 madalya aldık ve 27 madalya da Fenerbahçeli sporcular tarafından ülkemize kazandırıldı. Tüm madalya alanları, özellikle kendi sporcularımızı canıgönülden kutluyorum. Onları alkışlamanızı rica ediyorum.
 
ŞAMPİYONLUK, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, ÜLKENİN KURTULUŞUNDA VE KURULUŞUNDA ROL ALAN FENERBAHÇE'YE YAKIŞACAKTIR
 
Yine zor bir seneyi geride bırakıyoruz. En son Akdeniz Oyunları’nda alınan başarı, futbol takımımız istenilen yerde sezonu bitiremedi, istediğimiz tek yer şampiyonluktu. İkinci olduk ama futbol takımımızın özellikle son haftalarda İsmail Kartal’ın liderliğinde göstermiş olduğu performans, sadece almış olduğu sonuçlar değil, oynadığı futbol, tribünlerin kenetlenmesi, aslında belki de bize ilerisi için bize bir ip ucu veriyor demek istiyorum. Arkasından basketbol şampiyonluğumuz, erkek basketbol takımımızı da buradan canıgönülden tebrik ediyorum. Sonrasında yine tekerlekli sandalyede gelen şampiyonluk… Bu son kısa dönemde yaşadığımız başarıların Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına girerken, önümüzde hedeflediğimiz pek çok başarının habercisi olmasını da canıgönülden diliyorum. İnşallah 100. yıl, bu ülkenin, bu genç Cumhuriyetin, kurtuluşunda ve kuruluşunda rol alan Fenerbahçe'ye yakışacaktır. İnşallah Fenerbahçe 100. yılda her branşta başta futbol olmak üzere en tepeyi hedefler ve şampiyon olur.
 
TARAFTARA TEŞEKKÜR
 
Taraftarlarımıza da teşekkürü borç biliyorum. Bildiğiniz gibi çok kısa sürede satabileceğimiz kombinelerin tamamı tükendi. Ve bunu aslında Fenerbahçe taraftarının önümüzdeki sezonla ilgili beklentisinin en güzel örneği olarak görüyorum. Çok üzülüyorum, benim ofisime de talepler geliyor ve pek çoğunu karşılayamayacak durumda oluyoruz. Bu da insanı üzüyor. Biletleri tüketen tüm Fenerbahçelilere canıgönülden teşekkür ediyorum. İlk maçımız 20 Temmuz’da, Polonya’ya gidiyoruz. Oradan başlamak üzere her maçımızda Fenerbahçemize başarılar diliyorum. Yeni hocamız Jorge Jesus’un liderliğinde yaptığımız takviyelerle ama zaten sezonu çok kuvvetli bitiren takımımıza yapacağımız takviyelerle inşallah daha sezonun başından itibaren sergileyeceğimiz performansla tekrar söylüyorum şampiyonluğumuzun habercisi olmasını canıgönülden temenni ediyorum. Tüm sporcularımıza her branşta, her turnuvada, her müsabakada başarılar diliyorum. Yolumuz açık, şansımız bol olsun.
 
TFF KONUSU
 
TFF’de yeni seçimler yapıldı. Sayın Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kuruluna şimdiden başarılar dilemek istiyorum. Kurullar yeni açıklandı. Kurullarla ilgili değerlendirmemi 30 Temmuz’da yapacağım. Şu an inceleme aşamasındayız ama gördüğüm kadarıyla en azından Yönetim Kurulu seviyesinde çok çok iyi niyet var. Şu ana kadar atılan adımlar son derece önemli. Hatta bazıları devrim niteliğinde. Ne anlamda devrim niteliğinde? Şeffaflık olması açısından, adil rekabetin sağlanması açısından, tüm şüpheleri minimize etmesi açısından, şu ana kadar çok kısa sürede çok önemli adımlar atıldı. Bana göre en azından yakın tarihimizde Türkiye Cumhuriyeti devletinin gördüğü en kötü, en skandal TFF Başkanı ve Yönetim Kurulunu geride bırakmış bulunuyoruz. Ve bu yönetimin inanın Türk futboluna çok ama çok tahribatı, güven unsurunun erozyonu, hakemlerin yaşandığı hepinizin malumunuz… Her anlamda maddi açıdan, sportif açıdan, idari açıdan… Her açıdan büyük zarar vermiştir. Bunu toparlamak zaman alacaktır. O yüzden biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yeni TFF’ye elimizden gelen yardımı vermeye çalışacağız. İnanıyoruz ki Yönetim Kurulu seviyesinde bunu söylüyorum. Onların inancı futbolu daha şeffaf, daha adil bir noktaya getirmek. Dolayısıyla da tahribat gören marka değerini yükseltmek. Bunlar yılların erozyonu!  Bunları bir sezonda, bir senede toparlamak mümkün olmayacaktır ama onlara el uzatmamız lazım. Görürsek ki eski alışkanlıklar, eski yapısal süreçler, ilişkilerle yönetilen futbol olursa biz her zaman olduğu gibi tepkimizi de koyarız ama peşinen de bunu yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. 3-4 haftada yapılanlar, açıklananlar, alınan kararlar, bizim bilhassa benim söylediğimi defalarca duymuşsunuzdur. Hakemlerde şöyle yapalım, VAR ile orta sahayı ayıralım. Daha fazla gözlemci olsun. Daha şeffaf olsun, daha fazla teknoloji… Bunların hepsi şu an TFF tarafından ifade edilen konular. İnşallah onlar da bu amaçlarını, samimi bulduğum amaçlarını gerçekleştirirler ve Türk futbolunu en kısa dönemde en azından doğru istikamete çevirip doğru adımlar atarlar. Bu olduğu müddetçe biz de yanlarında olacağız.
 
DAHA BİSMİLLAH DEMEDEN DAKİKA BİR GOL BİR MİSALİ YİNE SOSYAL MEDYADA CAMİAMIZ NEZDİNDE BİR KARIŞIKLIK, BİR AYRIŞTIRMA OLMASI İÇİN MALUM HESAPLAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI. 
 

Hepimiz 100. yıla kitlendik. Arkadaşlar sizden bir ricam var. Buradaki üyelerimizden çok tüm taraftarlarımıza, tüm camiaya seslenişimizdir. Daha bismillah demedik. Türkiye’ye gelebilecek şu anki imkanlarımız çerçevesinde dünya çapında en iyi hocalardan birini getirdiğimize inanıyorum. Bunu başarmak kolay değil ama bir hoca gelecek de hemen her şey toz pembe olacak diye bir şey yok. Bu da bir süreçtir ama ben inanıyorum ki Jorge Jesus’un liderliğinde mutlu sona ulaşacağız. Tabii ki upuzun bir sezonda inişler çıkışlar olacaktır. Hiç kimse bütün maçları kazanarak şampiyon olmuyor. Tarihte, neredeyse dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş. Bu engebeli yollara girdiğimiz zaman sizlerden ricam her zamandan çok kenetlenmeniz, her zamandan çok destek vermeniz. Bunun zaten hesabını sezon sonunda hep beraber yapacağız. Ancak daha bismillah demeden dakika bir gol bir misali yine sosyal medyada camiamız nezdinde bir karışıklık, bir ayrıştırma olması için malum hesaplar çalışmaya başladı. Birkaç gün önce hocamızı istifa ettirdiler. Bunlar inanın bana ve yönetimime hiç etki yapmazlar. Üzülerek görüyorum ki samimi, iyi niyetli sadece Fenerbahçe’nin başarısını isteyen ancak konulara hakim olmadan, satır arası okumadan bu furyaya katılan taraftarlarımız oluyor. İnanın boşa vakit harcıyorsunuz. Kenetlenin Fenerbahçe’nin etrafında ki tribünlerin son 14 haftada nasıl olduğunu hepiniz gördünüz. Bu tribünler Fenerbahçe’yi şampiyonluğa götürecektir. Hep beraber, omuz omuza, kalpler beraber şekilde yeni sezona tüm branşlarda hazırlanalım ve takımlarımıza en büyük desteği verelim. Tekrar bayramınızı kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu, nice bayramlar diliyorum. Fenerbahçe çok yaşa.
 
COVİD UYARISI
 
Bugün hepimiz maske taktık. Covid katları tekrar dolmaya başladı. Aylardır yoğun bakımlarda hasta yoktu. Tekrar yoğun bakımlara hastalar yatmaya başladı. Eminim hepiniz uzun zaman sonra etrafınızda Covid olanları duymaya başlamışsınızdır. Biz sporcular nezdinde de önlemlerimizi arttırdık. Bu konuda herkesi biraz daha temkinli olmaya davet ediyorum. Allah korusun. Her şeyden önce sağlık.

Basın Fotoğrafları