KULÜP

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan’ın Kulübümüzün Mali Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşma

04 Haziran 2022 Cumartesi 12:04

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Kulübümüzün Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında 2021 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okudu. Burak Çağlan Kızılhan’ın konuşması şu şekilde:
 
“Sayın Başkanım, Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyelerimiz, pek kıymetli genel kurul üyelerimiz, katılım gösteren değerli basın mensupları ve bizleri ekranları başından takip eden büyük Fenerbahçe taraftarı, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Bugünkü toplantımızda, 1 Ocak – 31 Aralık 2021 dönemindeki faaliyetlerimizi kapsayan raporu, dikkatinize sunacağım.
 
İlk olarak, 10 yıl önce üzerimize atılan çamur ve artık bağımsız Türk mahkemelerince tescillenen masumiyetimize dair konuşmak istiyorum.
 
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 4 Haziran 2021’de, Futbolda Şike Kumpası davasında hüküm açıklandı ve sanıklar, toplamda 7798 yıl 6 ay cezaya çarptırıldı.
 
7 Eylül’de yazımı tamamlanan gerekçeli kararda, ‘Soruşturmanın kapsamını genişletmek, tüm kamuoyunun dikkatini çekmek ve yaratmak istediği algı için, söz konusu soruşturmanın, yetki ve görev alanlarını ihlal ederek, bilerek ve isteyerek, soruşturmanın yönünü federasyon ve özelikle Fenerbahçe Spor Kulübüne çevirmiştir.’ ifadeleri kullanılarak, yıllardır geri adım atmadan dile getirdiğimiz bir gerçek, yargı nezdinde de tescillenmiş oldu.
 
Kumpas davasında çıkan kararların ardından, 23 Ağustos 2021’de, uğramış olduğumuz her tür zararın tazmini için o dönem verdiği kararlarla, bu zararın oluşmasına sebebiyet veren Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı, bu sürecin ilk adımı olarak ve fazlaya dair haklarımız saklı tutularak, 250 milyon lira tutarında tazminat davasını açtık.
 
27 Aralık 2021’de, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin, Sözde Şike Davası’ndaki beraat kararını onamasıyla, polis fezlekesi, medya propagandası ve hukuksuzların hukukuyla Fenerbahçe’yi suçlayanlar, cebren ve hileyle, milyonların canını yakanlar, ‘Fenerbahçe şike yaptı’ diyenler, bir daha hatırlanmamak üzere tarihe gömüldüler!
 
Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin, Futbolda Sözde Şike Davası’nda, mahkemenin verdiği beraat kararını onamasından yola çıkarak, şampiyonluğumuzun bize getirdiği hakkımızı dile getirdik.
 
2010-2011 Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçemiz ile aynı sezonun Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş arasında oynanması gereken, 2011 Türkiye Süper Kupa karşılaşmasının, bir an önce organize edilebilmesi için, Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurumuzu gerçekleştirdik.
 
Kulübümüzün, maddi manevi her türlü hakkı tazmin edilene kadar, her alanda mücadelemiz sürecektir.
 
Hukuki anlamda mücadelemizin sürdüğü bir diğer alan, 1959 öncesi şampiyonluklarımız.
 
1959 öncesi sayılmasını istediğimiz, Türkiye Cumhuriyeti futbol tarihiyle birlikte yok sayılan, 9 adet şampiyonluğumuz ile ilgili başvurumuzu 6 Mart 2021’de, Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi olarak yaptık.
 
Geldiğimiz noktada, 1 yılı aşkın süredir TFF tarafından bu konuda hiçbir adım atılmadığını görmemizin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hukuki süreci geri planda sürdürmek kaydıyla Fenerbahçe armasını artık 5 yıldızla kullanacağımızı, bir sonraki sezon itibarıyla, armamızın formamızda da aynı şekilde yer alacağını, geçtiğimiz günlerde Başkanımız resmen ilan etti.
 
Fenerbahçe’nin, haksızlardan hak bekleyerek kaybedeceği bir gün bile olmadığını, her şeyin, tüm gerçeklerin en açık, net şekilde ortada olduğu bu konuda hakkımızın yenilmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha sizlerin huzurlarınızda dile getirmek istiyorum.
 
Değerli Fenerbahçeliler, Kulübümüzün, tüzüğümüz gereği 3 yılda bir gerçekleşen Seçimli Olağan Genel Kurulunu, geride bıraktığımız mali yıl içerisinde gerçekleştirdik.
 
25-26 Haziran tarihlerinde, pandemi şartlarına ve okulların kapanmış olmasına rağmen yüksek bir katılımla gerçekleşen genel kurulda, 6459 oyla Başkanımız Sayın Ali Koç ve Yönetim Kurulumuz bir kez daha göreve layık görüldü.
 
Söz konusu genel kurulda aldığımız yetki ile Kadın Futbol Takımımızı kurduk ve Turkcell Kadınlar Süper Ligi’nde yer aldık. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin bünyesinde faaliyet gösteren 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı’nı da Kulübümüz bünyesine dahil ettik.
Finansal anlamda, Seçimli Olağan Genel Kurulumuz öncesinde attığımız adımlara sonrasında da vites artırarak devam ettik.
 
İlk olarak Kulübümüzün borçlarını yapılandırma amacıyla Bankalar Birliği ile anlaşabilmek için, 2020’nin son günlerinde, 25 Aralık’ta gerçekleşen Fenerbahçe Futbol A.Ş Genel Kurulunda yatırımcılarımız oy çokluğu ile yönetimimize verilen imza yetkisi ile 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında ana ödemesiz olmak koşuluyla, 2+7 şeklinde toplam 9 yıllık bir yapılandırma anlaşmasına imza attık.
 
Uzun süren müzakereler sonucunda, anlaşmayı bize uygun olan şartlara getirmeyi başararak süreci sonlandırdık.
 
Ağustos ayında ise son yılların en büyük gelir yaratma adımlarından birini atarak, kripto para alım satım platformu Paribu iş birliği ile, Fenerbahçe Token projemizi hayata geçirdik. Ön satışlarla birlikte, toplamda 436 milyon TL’lik bir hasılat elde ederek, harcama limitleri başta olmak üzere birçok finansal kalemde Kulübümüze önemli faydalar sağlandı.
 
Sanattan ve sanatçıdan ilham aldığımız, çok özel bir projeyi daha hayata geçirdik. Bu projeyle, Kulübümüzün kuruluşundan bugüne kadar unutulmaz anlarının sanatçı Burak Karavit’in derlediği fotoğraflarla anlatıldığı, Vakt-i Fener tablosu ortaya çıktı. Taraftarlarımızın gösterdiği teveccühle, bu projeden de Kulübümüze katkı sağladık.
 
Kulübümüzün sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşmasında elzem bir diğer husus ise doğru sponsorluk anlaşmaları yapmak ve bunu sağlamak için Fenerbahçe markasının itibarını yüksek tutmaktır.
 
Bu doğrultuda, 2021 yılı itibarıyla da yeni ortaklarımız aramıza katıldı.
 
Futbol Takımlarımızın forma ve malzeme üreticisi olarak PUMA, Kadın Futbol Takımımızın Göğüs, Kadın Basketbol Takımımızın sırt, Erkek Basketbol Takımımızın sırt numara altı sponsoru olarak Alagöz Holding; 1. Lig Kadın Voleybol Takımımızın isim sponsoru olarak Terrazzo; Kadın Basketbol Takımımızın ve Fenerbahçe Koleji Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımımızın isim, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın şort sponsoru olarak Safiport; yine Erkek Basketbol Takımımızın sırt sponsoru olarak MSC; Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın forma önü sponsoru olarak Gossef, Kadın Voleybol Takımımızın forma kol yan sponsoru olarak Asperox ve Kulübümüzün giyim sponsoru olarak Altınyıldız, ailemizin en yeni üyeleri oldu.
 
Geçmiş yıllardan beri iş birliklerimizin devam ettiği, Tüpraş, Nesine, Aygaz ve Getir ile de anlaşmalarımızı uzatarak, iş birliklerimizin kapsamlarını yeniden düzenledik.
 
2016 yılından bu yana, yelken şubemize sağladığı destekle, Türk sporu adına çok kıymetli bir katkı sunmakta olan Doğuş Grubu ile de anlaşmamızı 2024 Paris Olimpiyatlarını kapsayacak şekilde yeniledik.
 
Fenerbahçe’nin yelken şubesi dışındaki amatör branşları olan atletizm, boks, masa tenisi, kürek ve yüzmede de 3 yıllık anlaşma ile Tüpraş, Kulübümüzün yanında olacak. Fenerbahçemiz ile Tüpraş arasındaki, Türk sporu ve Kulüp tarihi adına bir ilk olan bu anlaşma ile 5 amatör şubemizin ve onlarca sporcumuzun, bir sonraki olimpiyatlaraa kadar olan sürecini, maddi olarak garanti altına almış olduk.
 
Saygıdeğer genel kurul üyelerimiz,
 
Geride kalan mali yılımızı sportif açıdan değerlendirdiğimizde, yılın aşina olmadığımız şartlarda başladığını söylememiz gerekiyor.
 
2021-2022 sezonun başlangıcına kadar, stadyumlarda ve salonlarda en büyük destekçimiz taraftarlarımızla ayrı düştüğümüz, faaliyetlerimizin yavaşladığı ve doğal olarak da gelir kaybı yaşadığımız bir dönemden geçtik.
 
Buna rağmen, 2021 yılı sportif neticeleri, Kulübümüzün var olduğu her branştaki rekabetçi kimliğini yansıtır nitelikte oldu.
 
Her zaman Atatürk’ün izinde, zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeyi ilke edinen, Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak, yaz aylarında eşsiz bir gurur yaşadık.
 
Salgın nedeniyle 2021 yazına ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda, 6 branşta mücadele veren, 22 sporcu ile en fazla sporcu gönderen kulüp unvanıyla Türkiye kafilesinin %20’sini biz oluşturduk.
Ülkemizi temsil eden her 5 sporcudan biri Fenerbahçeliydi. Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ise 51 kiloda kazandığı gümüş madalya ile Kulübümüzü ve ülkemizi sevince boğdu.
 
Takım sporlarında son ana kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olan Erkek Futbol A Takımımız, ligi üçüncü sırada tamamladı ve Avrupa Ligi play-off turu oynama hakkı kazandı.
 
2021-2022 sezonuyla birlikte, Futbol Takımlarımız, yeni bir forma üreticisi ile yola devam etme kararı aldı. Bu doğrultuda, Adidas ile sona eren sözleşme yenilenmeyerek, PUMA ile iki sezonluk anlaşma yapıldı. Bu sezonla birlikte, Kulübümüzün aldığı kararla, 6 Mart tarihinde TFF’ye yapılan, 1959 öncesi şampiyonluklara dair başvurunun ve haklı iddialarımızın bir uzantısı olarak, sezon formalarımızda, armamızda beşer şampiyonluğu simgeleyen, üç yıldız yer almadı.
 
Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz, Seçimli Olağan Genel Kurul’da alınan yetkiyle kurulan Kadın Futbol Takımımız, 10 Eylül 2021’de gerçekleşen basın toplantısıyla faaliyetine resmen başlamış oldu.
 
7 Aralık 2021’de kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla oynanan maçta ilk kez sahaya çıkan Takımımız, Galatasaray’ı 7-0 mağlup etti.
 
“Akademimiz bizim geleceğimiz” mottosuyla yola çıkarak, Futbol Akademimiz için Dereağzı Lefler Küçükandonyadis Tesislerimizde günün koşullarına uygun, sporcularımızın taleplerini karşılayan modern yapıya sahip bir ‘Futbol Akademi Evi’ inşa ederek, Ağustos ayında kullanıma açtık.
 
Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, 2020-21 sezonunda EuroLeague’de normal sezonu 1. sırada tamamlayıp, çeyrek finalde Galatasaray'ı eleyerek Final Four’a kaldı. İstanbul’da düzenlenen organizasyonda Avrupa 3.’sü olan Takımımız, Basketbol Süper Ligi’nde namağlup şampiyon oldu. Türkiye Kupası ise, pandemi nedeniyle oynanmadı.
 
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 2020-21 sezonunda EuroLeague’de normal sezonu yedinci sırada tamamlayıp play-off oynama hakkı kazandı. ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu ikinci sırada bitiren Takımımız, finalde kaybederek sezonu 2.sırada tamamladı. Türkiye Kupası ise pandemi nedeniyle oynanmadı.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’ni 2. sırada bitirdi. Takımımız, Ankara’da düzenlenen 2021 Dünya Kadınlar Kulüpler Şampiyonası’nda 3.sırada yer aldı. Takımımız, 2021-2022 sezonu Axa Sigorta Kupa Volley’de ise 2. oldu.
 
Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 2020-2021 Axa Sigorta Efeler Ligi’ni 2. sırada tamamladı.
 
Kıymetli Fenerbahçeliler,
 
Sarı-lacivert çubuklunun sevdasıyla büyümüş, bu kulübe hizmet etme gururuna nail olmuş yönetim kurulu olarak her şeyden önce Kulübümüzün sürdürülebilir finansal yapıya kavuşması, faaliyet gösterdiği her branşta rekabetçi bir kimlikle var olması, tarihine yakışır bir şekilde gelecekte de başarılarla var olması adına büyük bir heves, özveri ve kararlılıkla çalışıyoruz.
 
Attığımız her adımı, gelecekteki Fenerbahçe için atıyor, her projeyi bunun için hayata geçiriyoruz. Yaşadığımız zorluklar, mücadele ettiğimiz gerçekler hepimizin malumu ancak bu büyük kulübün çatısı altında en büyük gücümüz, şüphesiz ki camiamızın birlik beraberliğidir.
 
Sizlerin desteklerinizden, bizlere olan güveninizden, camiamızın kenetlenmesinden aldığımız güçle, Atamızın izinde, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş ve nesilden nesle aktarılan kuvvetli kültürümüzle ilerlemeye devam edeceğiz.
 
Biliyorsunuz, Cumhuriyetimizin 100. yılına giriyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak en büyük gururumuz, bu ülkenin kuruluş ilkelerini kendine yol edinmiş, daima Atatürk’ün izinde yürümüş ve bu tutkuyla 115 yıldır Türk sporuna hizmet etmiş olmaktır. Camiamızın her bir ferdi, inanıyorum ki aynı hisleri paylaşıyor, aynı coşkuyu şimdiden yaşıyordur. Cumhuriyetimizin ve Atamızın şanına yakışır bir şekilde, bu sezon tüm şubelerde şampiyonluk parolasıyla, Fenerbahçe adının var olduğu her alanda, zirveye yazdırma hedefiyle, büyük bir motivasyonla, yekvücut olarak sezona başlayacağız.
 
Ocak ayında, Fenerbahçemizin zorlu günlerinde takımımızın Teknik Direktörlük görevini yapan, camiamızın yeniden birleşmesini sağlayan İsmail Hocamıza veda zamanı…
 
Hiç sormadan, düşünmeden “Fenerbahçe için ne gerekiyorsa yaparım” diyen, eğer bir Şampiyonlar Ligi hayalimiz varsa bunun en büyük mimarı olan İsmail Kartal’a sonsuz teşekkürlerimizi ediyor, her şeyin en güzelini yaşayacağına ve onunla birlikte gururlanacağımıza yürekten inanıyoruz.
 
Bu sene, iyi ki Fenerbahçe diyeceğimiz, her mutluluğu bir arada yaşamak dileği ile sahne bizim diyor;
 
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”