KULÜP

Yöneticimiz Fethi Pekin: Bu ülke ve bu millet Fenerbahçe üzerinden futbol kullanılarak yapılmak istenen bir darbe girişimini atlattı. Dün şahit olduğumuz olaylar yine Fenerbahçe üzerinden futbol kullanılarak bir şeyler yapılmak istendiğini gösteriyor. Buna sessiz kalmayacağız!

01 Mayıs 2022 Pazar 17:01

Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, Süper Lig’de dün oynanan Trabzonspor- Fraport TAV Antalyaspor maçında açılan pankartla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Hukuki anlamda atılacak adımlarla ilgili bilgiler veren Yöneticimiz Fethi Pekin’in açıklamaları şu şekilde:
 
“Bildiğiniz gibi millet olarak zaten zor günlerden geçtiğimiz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz, sportmenliğin, sporcu etik ve ahlakının diğer sektörlerdeki şahıslara örnek olması gerektiği bugünlerde dün yaşananları görmek hepimizi derinden sarstı ve haklı olarak sinirlendirdi. Gerek sosyal medyada gerek sahada ve tribünlerde yaşananları, gerçekleştirilen eylemleri teker teker sayıp kimsenin değerli vaktini almak hatta öfkesini kabartmak istemiyorum ancak Türkiye bir hukuk devleti olduğuna göre yapılan hukuka aykırı her eylemin yine hukuk çerçevesinde bir karşılığı olması gerektiği gün gibi ortadadır. Kulübümüzün dün yaptığı açıklamada da değindiğimiz gibi terör örgütünün duruşunu sahiplenen, takım otobüsümüze yapılan saldırıyı meşrulaştıran, toplumu kin, nefret ve ayrışmaya sürükleyen bir pankart. Ve bu pankartın tribünde yer almasından herhangi bir rahatsızlık duymayanlar hatta destek verenler var. Ancak bilindiği gibi 6222 sayılı bir kanunumuz var. Gerek müsabaka öncesinde gerek müsabaka esnasında veya sonrasında spor alanlarıyla bunların çevresinde adına taraftar bile demekten hicap duyduğum bazı şahısların yol açtığı şiddet eylemlerinin, nefret söylemlerinin ve düzensizlik yaratmak, kaos çıkarmak özlemiyle yapılanların tamamı 6222 sayılı kanun çerçevesinde yaptırıma tabiidir. Biz de bayram, tatil vesaire dinlemeden hukuki yolları elbette tüketeceğiz. Bu işin şakası yok.
 
Unutulmasın bu ülke, bu devlet, bu millet Fenerbahçe üzerinden futbol kullanılarak yapılmak istenen bir darbe girişimini atlattı. Dün şahit olduğumuz olaylar ise yine Fenerbahçe üzerinden futbol kullanılarak bir şeyler yapılmak istendiğini gösteriyor bize. Biz buna sessiz kalamayız. Ülkesini, milletini seven kimse de sessiz kalmamalıdır. Mesele, taraftarlık, o takımı tutmak, bu takımı destekleme meselesi değildir. Yapılmak istenen nefret söylemini meşrulaştırmak, kinci eylemleri olağanlaştırmak, ayrıştırmaktır. Bu suiniyet dolu çabaya kimse göz yummamızı beklemesin.
 
Bahsettiğim gibi 6222 sayılı kanunun yasakladığı fiilleri gerçekleştiren ve gerek iğfal gerekse kasıtlı olarak bu eylemlere göz yumanlar hakkında hukuki tüm başvuruları yapacak, nöbetçi savcılar vasıtasıyla bayram, tatil demeden hakkımızı arayacağız. Daha detaylı bir değerlendirme akabinde gerekli görürsek 6222 sayılı kanunla da kalmayıp Türk Ceza Kanununun ilgili hükümlerini de işleteceğiz.
 
Şunun altını çizmek istiyorum: Rekabet iyidir. Rekabet güzeldir. Rekabet gereklidir. Ve rekabet olmalıdır. Ancak rekabet yapıcı bir hırsla verilen mücadeleyi, sportmenlik çerçevesinde bırakabiliyorsa faydalıdır. Bunun dışındaki gerek sportmenlik dışı gerek hukuk dışı hiçbir eyleme, söyleme ve duruşa fırsat vermeyeceğiz. Vermeyeceğimizden de hukuk çerçevesinde hesap soracağımızdan da kimsenin kuşkusu olmasın. Burası Türkiye. Her ne kadar bazıları görmezden gelse ve saygı duymasa da bizim hukukumuz, kurallarımız, hakimlerimiz, savcılarımız var. İşte bu perspektiften dünkü çağrımızda savcıları göreve çağırdık. Ancak elbette bu süreçte biz de Fenerbahçe olarak pasif bir tutum içerisinde olmayacağız. Az önce de ifade ettiğim gibi bayram, tatil demeden nöbetçi savcılıklar vasıtasıyla tüm yasal başvurularımızı yapacak ve takipçisi olacağız.
 
Hiç kimse şiddet karşısında, nefret eylemleri karşısında, kinci söylemler karşısında pasif kalmamızı, susmamızı, yapılanlara göz yummamızı beklemesin. İlerleyen günlerde yapılacak hukuki başvuruların detaylarını ve gelişmeleri sizler vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Vatanını, milletini seven, haktan, hukuktan, sportmenlikten yana olan herkesin de takım ayırt etmeksizin bu hukuk çağrımıza kulak vereceğinden en ufak bir kuşkumuz yoktur.
 
Bu vesileyle her ne kadar ağzımızın tadı kaçmış olsa da hepinize sevdiklerinizle birlikte başta sağlık, huzur ve birliktelik dolu günler, iyi bayramlar diliyorum.”