KULÜP

Yüksek Divan Kurulu Toplantımız, YDK Başkanımız Vefa Küçük'ün konuşmasıyla başladı

31 Temmuz 2021 Cumartesi 11:49

Yüksek Divan Kurulu (YDK) Temmuz Ayı Olağan Toplantımızın açılış konuşmasını Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük yaptı. Vefa Küçük'ün açıklamaları şu şekilde:
 
 “Değerli arkadaşlarım, kulübümüzün Sayın Başkanı, Saygı değer Yönetim Kurulu arkadaşlarım, Denetim Kurulu üyesi arkadaşlarım…
 
Haziran ayında yapılan Seçimli Olağan toplantıda yönetim kurulumuza yeni seçilen arkadaşlarımız oldu. Kendilerine, devam eden ve yeni seçilen arkadaşlarımın tamamına 3 senelik dönemdeki mesailerinin başarılı olmasını kulübümüze ve camiamıza yararlı hizmet yapmalarını temenni ediyorum. Bu dönem görev almayan yönetim kurulunda bulunup da görev almayan arkadaşlarımıza da sıhhatli sağlıklı kendi hayatlarında başarılı ve muaffak bir ömür diliyorum. Temmuz ayı kulübümüz yönünden hareketli bir ay olarak kabul edilmektedir 3 Temmuz'da 2011 yılında kulübümüz FETÖ terör örgütü tarafından bilinçli şekilde kumpas kurulmak suretiyle ele geçirilmek istenmiştir. O günün yargılama usulü ve mevzuatına göre suçlanan itham edilen hatta polis nezaretinde ve daha sonrada Metris'te adli istirahate uğrayan Başkanımız ve yöneticilerimiz ve kulüp çalışanlarımızın ne ile suçlandığını bilmediğimiz bir dönem yaşadık. Ancak camiamız şunu biliyordu ki; ne Başkanımız ne yöneticilerimiz ne de kulüp çalışanlarımız bize isnad edilen o günkü tabirle ‘şike yaptılar’ iddiasını şiddetle reddedip, Başkanımıza, yöneticilerimize ve camiamıza sahip çıktık. 10 Temmuz'da taraftarlarımız büyük bir katılımla Bağdat Caddesi'nde ve İstanbul'un değişik yerlerinde ve Türkiye'de başka şehirlerde de Fenerbahçeliler bu olayı protesto ettiler. Anıtkabir'e gidildi, daha sonra Adalete Fener Yak kampanyası başlatıldı ve nihayetinde de aradan 10 sene geçtikten sonra da bunun bir kumpas olduğu FETÖ terör örgütünden bilinçli kulübe ele geçirmek için uydurma delillerle Başkanımızı ve arkadaşlarımızı hürriyetlerine mahrum ettikleri ortaya çıktı. Bugünkü yönetim geçmişte yapılan bu haksızlığın, maddi ve manevi hesabını mutlaka soracaktır. Başkanımızın ve yöneticilerimiz ağızından bunun sorulacağını çeşitli kereler duyduk.
 
 Ayrıca 19 Temmuz’da Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutladık. Fenerbahçe yalnız Türkiye'de değil dünyanın her yerinde dernekleriyle şubeleriyle ve Fenerbahçe'ye gönül vermiş taraftarlarıyla dünya kulübüdür.
 
20 Temmuz 1974, Kıbrıslı Türklerin vatanlarını korumak, oturdukları topraktan kovulmalarını önlemek ve Rum mezalimine, Makarios’a karşı direnmek adına yaptıkları mücadelenin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin müdahalesi ile sona erdiği gündür. Aradan geçen süreç içerisinde Kıbrıs Türkleri anavatanın bir parçası olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile ayakta durmaya devam etmektedir. İnşallah müstakil devlet olma hürriyetine de yakında kavuşacaktır.
 
Tokyo Olimpiyatlarına 22 sporcumuzu gönderdik. Sporcularımız başarılı sonuçlar aldı ve almaya devam ediyor.“