KULÜP

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan'ın YDK toplantısındaki konuşması

24 Nisan 2021 Cumartesi 11:53

Koronavirüs salgını nedeniyle online gerçekleştirilen Nisan Ayı Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, şunları söyledi:
 
“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyeleri, ekranları başında bizleri takip eden saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz, taraftarlarımız ve tüm değerli üyelerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
2020’nin Mart ayından itibaren, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle, online gerçekleştirdiğimiz ilk toplantının üzerinden, tam 12 ay geçti. Hayatlarımızın en endişeli, en bilinmezliklerle dolu dönemi olduğunu söylesek, yanılmış olmayız. Süreç boyunca, hep bir sonraki toplantıda fiziken bir araya gelebilme, hasret giderebilme ve sohbet edebilme umudumuzu koruduk. Ne yazık ki, şartlar bunları gerçekleştirebilmemiz için uygun olmadı. Kendi sağlığımızın yanı sıra, siz değerli büyüklerimizin ve tüm sevdiklerimizin sağlığı en büyük önceliğimiz oldu. Umuyorum ki, aşılama süreciyle beraber, gelecek toplantılarda bir araya gelebilmemizin önü açılacaktır.
 
Bugünkü toplantı itibarıyla da, plaket almaya hak kazanan üyelerimiz oldu. Toplantıları online gerçekleştirmemiz sebebiyle, plaket takdimi yapılamayan üyelerimiz, yüz yüze gerçekleşecek ilk Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantımızda, plaketlerine kavuşacaktır.
 
Salgın sürecinin başından beri, kulüp olarak, hiçbir zaman ‘her şeyin başı sağlık’ ilkemizden şaşmadık. Hiçbir çalışma arkadaşımızı riske atmamak adına, özveride bulunduk. Vaka sayılarının oldukça artışa geçtiği ve tabiri caizse çemberin daraldığı bu dönemde, teknik imkanları yeterli arkadaşlarımızın, departman yöneticilerinin bilgisi dahilinde, evlerinden çalışmaları yönünde bir uygulamamız var. Uygulamanın sonunu şimdilik 1 Mayıs olarak belirledik, ancak o günkü şartlar ışığında bir değerlendirme daha yaparak, nasıl hareket edeceğimize karar vereceğiz.
 
Her şeyin başında sağlık ilkemiz doğrultusunda, sporcularımız ve çalışanlarımıza, 15.226 adet PCR testi yapılmıştır. Bu süreçte pozitif vaka sayımız, sporcularımızda 77, teknik kadrolarımız ve çalışanlarımız 160 olmak, üzere toplam 237’dir.
 
Sizlere daha önce de bahsettiğim gibi, salgınla birlikte, Nisan 2020’den bu yana, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İŞKUR tarafından, “Kısa Çalışma Ödeneği” adıyla mali destek sağlanmıştı. Faaliyetlerimizin ve dolayısıyla gelirlerimizin önemli ölçüde azaldığı bu dönemde, gerçekleşen bu destek çok büyük fayda sağlamıştır. Devletimize ve özellikle Kadıköy olmak üzere, tüm İŞKUR Hizmet Merkezi yetkili ve çalışanlarına, bir kez daha teşekkür ederiz.
 
Değerli Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz, sizlerin teveccühüyle asırlık çınarımızın yönetimine geldiğimiz günden bu yana, finansal olarak kulübümüzün bugünün yanı sıra, geleceğini de kurtarmak, sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak ve armamızı hak ettiği gibi ilelebet zirvede tutabilmek için çok emek verdik. Bu yolda, her daim Fenerbahçemizin menfaatlerini göz ettik ve bu duruşumuzdan taviz vermedik. Geçen toplantımızda, Bankalar Birliği’yle yapılandırma anlaşmasının arifesinde olduğumuzu sizlere aktarmıştım. 19 Mart 2021 tarihinde anlaşmayı imzalayarak, kulübümüzü finansal olarak düzlüğe çıkarma hedefimizde, nefes almak adına önemli bir adım attık. Anlaşmaya göre, borçlarımız 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında, ana para ödemesiz olmak koşuluyla, 2+7 şeklinde, toplam 9 yıllık bir planla yapılandırıldı. Bundan sonra bu anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirebilmek için, hem gelir tarafında hem de gider tarafında bizleri çok çetin bir yolculuk bekliyor.
 
Yapılandırma anlaşmasının gerçekleşmesinde büyük emeği geçen, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklara ve Bankalar Birliği’ne teşekkürlerimizi sunarız.
 
Finansal gelişmelerin yanı sıra, çok yakın zamanda, hukuki mücadelelerimizde de büyük gelişmeler yaşandı. 3 Temmuz 2011’de hain örgütün Fenerbahçemize kurduğu kumpasla ilgili davada, Mayıs ayındaki celseye yaklaşırken, çok önemli bir gelişme oldu. Cumhuriyet Savcısı, davanın esası hakkındaki görüşünü bildirerek, kumpas suçları yönünden cezalandırma istedi. Mahkeme, bu mütalaayı sanıklara tebliğ etti. 3 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında, yaklaşık 1 aylık süre içerisinde gerçekleşecek olan duruşmalarda, sanıkların, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı görüşlerini de aldıktan sonra, mahkemenin bu süreç içerisinde bir hüküm verip, sonlandırmasını bekliyoruz.
 
Duruşma savcısının, sanıkların cezalandırılmasını istediği suçların, türleri ve fazlalığı, 3 Temmuz operasyonunun gizli ve karanlık odaklarda kurgulanan ve hedefi Fenerbahçe olan bir kumpas olduğunu açıkça kanıtlamaktadır.
 
Hukuk alanındaki bir diğer ve oldukça mühim mücadelemiz de, 1959 öncesi Türkiye şampiyonluklarının sayılmasıyla ilgili. 6 Mart 2021’de, bu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvurumuzu yaptık. Daha sonrasında, talebimizdeki haklılığımızı ispatlayacak ek dokümanları da, yine federasyonumuzla paylaştık. 1959 öncesi sayılmasını istediğimiz 9 adet şampiyonluğumuz var. Burada yok sayılan, yalnızca kulübümüzün şampiyonlukları değil, aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti futbol tarihidir. Futbol 1959’dan önce de Türkiye’de var olan, şampiyonluklar yaşamış kulüplerin olduğu bir spordur.
 
Biz de bu bilinçle, Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle, 1959 öncesi şampiyonluklar yaşamış Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankara Demirspor, İstanbulspor, Göztepe ve Eskişehir Demirspor kulüpleri ile görüştük. Bu kulüplerimiz de, kendi şampiyonluklarına dair başvurularını TFF’ye yaptılar. Umuyorum ki, günün sonunda Canların, Lefterlerin, Fikretlerin ve Cihatların alın teriyle kazanılmış kupalar, layık olduğu değere kavuşacak ve Türkiye’nin en çok şampiyonluğa sahip kulübü olarak, inşallah bu hakkımızı alacağız.
 
Daha önceki toplantılarda da bahsettiğim gibi, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, dijital dönüşüm konusuna oldukça önem veriyoruz.
 
İçinde bulunduğumuz mali sıkıntılar ve de çağın imkanlarından yararlanmak adına, yeni gelir kalemleri yaratmak, kaçınılamaz bir gereklilik oldu. Bu doğrultuda, dijital dönüşüm alanında atmamız gereken adımları, bu süreçte hızlandırarak, çalışmalarımıza devam ettik.
 
Nisan ayı içerisinde, Ülker Grubu’nun yatırımcısı olduğu ‘İstegelsin’ ortaklığında FenerMarket projesini hayata geçirdik. market.fenerium.com adresinden, FenerMarket’e 7.000'den fazla ürünü market fiyatına ve soğuk zincir bozulmadan, teslimat garantisi ile kullanıcılarımıza sunduk. Yapılan alışverişler, kullanıcılarımız için avantajlı kampanyalardan yararlanma fırsatı oluştururken; aynı zamanda Kulübümüze de katkı sağlayacak.
 
FenerMarket’in mobil versiyonu da, çok yakın zamanda devrede olacak. Hedefimiz, İstegelsin ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğini, farklı birçok sektörden firmalarla yaparak, Fenerium.com’u bir pazar yeri haline getirmek olacak. Yapacağımız iş birlikleri ile çok farklı kategorilerde ürünü, tek platformda satışa sunacağız.
 
Fenerium demişken, fiziksel anlamda da Çeşme ve Bursa’da Fenerium mağazalarının hizmete açıldığını belirtmek isterim.
 
Dijital dönüşümle beraber, doğrudan gelir yaratmanın yanı sıra uzun vadede taraftarımızın kulübümüzle olan bağını koruyacak, sağlamlaştıracak ve kulübümüzün yeni kuşaklarla bağ kurmasını kolaylaştıracak adımlar da atılıyor.
 
İlk olarak, ‘Taraftarı tanı’ yaklaşımımızla Kulübümüzün herhangi bir temas noktasında izi bulunan taraftarımızın, davranış analizini yapmaya başladık. Bu veriler ile, taraftar deneyimini üst noktalara taşımak ve Kulüp deneyimini kişiselleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.
 
Öncelikle Nisan ayı sonunda, Taraftar Kart 2.0 tamamen dijitalleşerek yola devam edecek. Taraftar Kart’ın kullanımını, genişleyen ayrıcalıklar ve iş birlikleri ile arttırmayı hedefliyoruz. İkinci başlığımız ise, Kulübümüzün resmi uygulaması olan Mohikan ile ilgili. Ekim 2020’de ilk sürümünü devreye aldığımız uygulamamızın, geri bildirimler ışığında geliştirdiğimiz ikinci versiyonu, çok yakın bir zamanda telefonlarınızda yerini alabilecek.
 
Cüzdan özelliği taşıyan ilk spor kulübü olmasını sağlayacak olan uygulamamızın, kart hizmetleri ve ödeme altyapısı için, iş ortaklarımızı belirledik, yakın zamanda devreye alacağız. Banka partnerimizi ise yakın zamanda netleştireceğiz.
 
Yeni nesille bağ kurmak, kulübümüzün gelecekte de, en tepede olabilmesi için oldukça mühim. Bu doğrultuda, Z kuşağıyla daha fazla etkileşim içinde olmamızı sağlayacak, 3 mobil oyun yakın zamanda uygulama store’larda yerini aldı. Mobil Oyun projelerimiz devam edecek.
 
Ayrıca Türkiye’de TikTok hesabını aktif olarak kullanmakta olan da ilk spor kulübü olduk. Çok kısa sürede takipçi sayımızı iki katına çıkarmayı başardık ve içeriklerimiz milyonlarca kez izlendi.
 
Saygıdeğer üyelerimiz, yönetimde olduğumuz yaklaşık 3 yıl boyunca, her zaman Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğu bilinciyle çalıştık.
 
Fenerbahçe’nin toplumun kalbinde olduğunu ve topluma karşı sorumluluklarının olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Bu doğrultuda, sosyal sorumluluk alanında da boş durmadığımız bir dönemi geride bıraktık.
 
Hatay ilimizde, Ekim ayında çıkan yangında zarar gören ormanlık alanlar için Kulübümüz, derneklerimiz öncülüğünde, Hatay Valiliği’nin belirlediği bölgeye, toplam 35 bin adet fidan dikimi yaparak, Fenerbahçe Hatıra Ormanı’nın tohumlarını attı. Bölgenin yeniden ormanlık alana kavuşma ve sağlıklı doğal dengenin yeniden oluşma sürecine destek verdi. Derneklerimize, böyle bir projenin öncülüğünü yaptıkları için teşekkürlerimizi iletiyoruz.
 
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin HeForShe hareketinin partneri olan Kulübümüz, bu birim tarafından 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda güçlü bir kampanya nedeniyle büyük bir övgü aldı. Aynı zamanda, Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu’nun, 8 Mart Kadınlar Günü’nde düzenlediği farkındalık ödülleri töreninde Kulübümüz, HeForShe hareketine verdiği destekle, Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülü’nün sahibi oldu.
 
19 Nisan itibarıyla, mübarek Ramazan ayı vesilesiyle siz taraftarlarımızın ihtiyaç sahiplerine destek sağlayabileceği bir kampanya başlattık. Fenerium üzerinden başlayan bu kampanya ile çeşitli gıda ürünlerinden oluşan Ramazan kolileri satın alarak, ihtiyaç sahiplerine gönderilebilecek.
 
Sportif faaliyetlere gelirsek, şube sorumlularımız, birazdan video aracılığıyla daha ayrıntılı bilgiler verecekler ama kulübümüz için önem arz eden gelişmeler konusunda kısaca bilgi vermek isterim.
 
Futbol A Takımımız, yoğun maç temposunda zirve mücadelesini sürdürüyor. 25 Mart tarihinde, Teknik Direktörümüz Erol Bulut’la karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Sezon boyu verdiği emek için kendisine teşekkür ediyoruz. Sezon sonuna kadar ise Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu, Futbol A Takımı Direktörü olarak mesai vermeye devam edecektir. Yarınki Kasımpaşa maçımız öncesi, lig lideri Beşiktaş ile aramızda üç puanlık bir fark bulunuyor. Kalan 6 maçımızda göstereceğimiz performansla, sezon sonunda şampiyonluk kupasını müzemize getirmek, en büyük hedefimiz.
 
Kadın Basketbol Takımımız Fenerbahçe Öznur Kablo, müthiş bir oyunla geldiği Kadınlar EuroLeague dörtlü finalinde oynadığı iki maç sonucunda Avrupa üçüncüsü oldu. Oyuncumuz Alina Iagupova, üst üste ikinci kez sezonun en değerli oyuncusu seçilirken, bir diğer oyuncumuz Satou Sabally de sezonun en iyi ikinci 5’inde yer buldu. Tüm teknik heyet ve sporcularımızı tebrik ediyor, gelecek sezon yine aynı istikrarla devam ederek, bu sezonun üstüne çıkmalarını temenni ediyoruz.
 
Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko ise EuroLeague’de normal sezonu yedinci sırada bitirdi ve play-off’larda Rus temsilcisi CSKA Moskova ile eşleşti. Moskova’da oynanan maçları kaybetmemize rağmen, önümüzdeki hafta İstanbul’da oynanacak maçlarda hedefimiz 2 galibiyet almak ve serinin final maçı için tekrar Moskova’ya gitmek olacak. Son maçı da kazanarak Final Four’a gitmek için takımımızın her şeyi yapacağından en ufak şüphemiz yok.
 
Voleybolda, Kadın Takımımız Fenerbahçe Opet, Sultanlar Ligi finalinde Vakıfbank ile eşleşti. Ancak enfekte olan sporcularımız nedeniyle serinin üçüncü maçına çıkamadı. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun mevcut kurallar sebebiyle, maçları erteleme yoluna gidememesiyle, Vakıfbank şampiyon oldu. Zorlu salgın koşulları altında, büyük bir fedakarlıkla mücadele gösteren ve final aşamasına kadar gelen tüm sporcularımızı, gönülden tebrik ediyoruz. Bizim için sporcularımızın sağlığı her şeyden önde gelir. Gelecek sene, bu sene yarım kalan işi tamamlayacaklarına dair inancımız tamdır.
 
Ayrıca kariyerleri boyunca gösterdikleri üstün performansla, dünyada son 10 yılın en iyi 100 voleybolcusu listesine giren, Kaptanımız Eda Erdem Dündar ve Naz Aydemir Akyol’u bu üstün başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.
 
Erkek Voleybol Takımımız Fenerbahçe HDI Sigorta ise, AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-off final etabında, Ziraat Bankkart ile karşılaştı ve ligi ikinci sırada bitirdi.
 
Yelken şubemizle alakalı da güzel bir haberimiz var. Şubemizin sponsoru Doğuş Grubu ile olan birlikteliğimizi, 2021 yılının sonuna kadar uzatma konusunda mutabakata vardık. Yıllar boyu Kulübümüze büyük katkıları olan, varlığını hiçbir zaman esirgemeyen ve sporun her daim destekçisi olan Doğuş Grubu’na ve Sayın Ferit Şahenk’e çok teşekkür ederiz.
 
Ayrıca 11-12 Şubat 2021 tarihlerinde yapılan, Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda, Kürek Yarışlarında Erkeklerde ve Kadınlarda Türkiye Şampiyonu olduk. Takımlarımızı tebrik ediyor, daha nice başarılar ve şampiyonluklar diliyorum.
 
Sportif konulardaki son sözlerimi ise, önümüzdeki yaz gerçekleşecek olimpiyat oyunları ve kota almayı başaran sporcularımızla ilgili söylemek istiyorum. Geçtiğimiz dönemde, 6 farklı branştan 13 sporcumuz Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etmeye hak kazandı. Atletizmde Ramil Guliyev, Eda Tuğsuz ve Özkan Baltacı; boksta 53 kiloda Batuhan Çiftçi; yelkende Alican Kaynar ve Ateş-Deniz Çınar kardeşler; yüzmede Emre Sakçı, Deniz Ertan, Ümit Can Güreş, Kürek’te Onat Kazaklı ve A Milli Kadın Voleybol Takımımızda kaptanımız Eda Erdem Dündar ve Naz Aydemir Akyol, bayrağımızı temsil edecek. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek tüm sporcularımıza, bir kez daha başarılar diliyorum.
 
13 sporcumuzun yanı sıra, Haziran ayına kadar Boks, Atletizm, Yüzme, Masa Tenisi ve kürek sporcularımızın olimpiyat kotası mücadelesi devam ediyor. Sporcularımıza kota mücadelelerinde başarılar diliyorum. Umarım kota alır ve ülkemizi olimpiyatlarda başarı ile temsil etme şansına erişirler.
 
Söylediğim gibi, daha ayrıntılı bilgi vermek adına, şube sorumlularımız 3 aylık süreçteki faaliyetleri anlatmak üzere, birer video çektiler. Şimdi sırasıyla bu videoları izliyoruz…”
 
Tüm branşlarımızın şube sorumlularının video açıklamaları yayınlandı. Bunun ardından Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan şöyle devam etti:
 
Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz,
 
Tüzüğümüzün 47(2) maddesi uyarınca, Nisan 2021 döneminde, Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinin yapılması gerekiyordu.
 
Pandemiye rağmen, bu seçimlerin Dereağzı Tesislerimizde yapılabilmesi için, İstanbul Valiliği’ne gerekli başvurular yapıldı.
 
Valilik tarafından, kulübümüze cevaben aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek koşuluyla, seçimi yapabileceğimiz beyan edildi.
 
Yüksek Divan Kurulu Seçimlerine katılma hakkına sahip olan kişi sayısı, 2735 olması sebebiyle ki bu izin verilen 300 kişiden çok fazla olmakla beraber, Yüksek Divan Kurulunu oluşturan üyelerimizin çoğunluğunun 65 yaş ve üstü, riskli grup olarak belirlenen vatandaşlarımızdan meydana gelmesi sebebiyle, ilgili seçimli toplantının ertelenmesine karar verilmiştir.
 
Bildiğiniz gibi, tüzüğümüze göre, kulübümüzde yönetim kurulları 3 yıl süreyle görev alıyor. Seçimli genel kurulumuzun yapılabilmesi için, çalışmalarımız sürüyor. Gerekli iznin alınması durumunda, seçimli genel kurulumuzu yapma hakkını elde edeceğiz.
 
Görev süremizin dolmasıyla birlikte, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, 29-30 Mayıs tarihlerinde Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısının heyecanını yaşayacağız. İlk toplantıda gerekli çoğunluğun sağlanmaması durumunda ise Genel Kurul, 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde, çoğunluk aranmaksızın stadımızda gerçekleşecektir.
 
Çıkacak her türlü sonucun camiamızın için şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Her zaman için aslolan Fenerbahçe’dir.
 
Genel kurulumuzun yukarıda açıkladığımız tarihlerde gerçekleşmesi durumunda, 34.750 üyemizden oy kullanma hakkına sahip olan üye sayımız, 28.548’dir. (%82). 2018 Haziran Genel Kurulunda ise, üye sayımız, 29.528 iken, oy kullanma hakkına sahip kongre üyemiz, 25.857 (%87) idi.
 
Bir önceki Genel kurulda olduğu gibi, bu genel kurulumuzda da yüksek aidat ödeme oranı gösteren üyelerimize teşekkürü borç biliriz.
 
Fenerbahçemizin geleceğine ait kararların verildiği, en önemli yer olan Genel Kurulumuzun katılımcı bir şekilde çok sesli ortamda gerçekleşecek olması, camiamızın en önemli zenginliklerinden birisidir.
 
Önemle vurgulamak isterim ki, bu sadece bir Genel Kurul duyurusudur. Tüzüğümüzün belirttiği çerçevede, genel kurul çağrımız ilerleyen günlerde yapılacaktır.
 
Genel Kurul kararımız ile ilgili duyuru ile birlikte, bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum. Bu Genel Kurulumuzu sizin de bildiğiniz gibi bir ilki daha hayata geçirerek, elektronik olarak gerçekleştirme hayalimiz vardı. Bunu, görev süremiz boyunca, farklı mecralarda pek çok kez dile getirdik.
 
Hem üye sayımızın geldiği nokta, hem de üyelerimizin Dünya’nın farklı bölgelerine yayılım göstermiş olması sebebiyle, seçimli genel kurullarımızı, bugün halka açık şirketlerde olduğu gibi, elektronik katılım ile gerçekleştirmek istiyorduk.
 
Bu imkanı sağlayabilmek için, hem hukuki düzenlemelerin hem de teknolojik uygulamaların hazır hale gelmesi gerekiyordu. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, biz kendi nezdimizde, teknolojik uygulamalarımızı  hazır hale getirdik. Tüzüğümüzü de elektronik seçim yapılabilecek uygunluğa getirmek adına, ilk genel kurulda gerekli adımları atacağız.
 
Yasal düzenlemeler için ilgili bakanlıklarla pek çok görüşme ve çalışmalarımız oldu. Konuya olumlu bakılmasına rağmen, gerekli çalışmalar henüz sonuçlandırılamadı.
 
Sözlerime son vermeden önce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Cumhuriyetimizin temeli, ulusal egemenliğimizin teminatı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucularını sonsuz saygı ve minnetle anmak, cumhuriyet çocukları olarak, şükranlarımızı sunmak istiyorum.
 
Atamızın, kulübümüzü ziyareti sırasında, geliş hatırasını yazdığı müze defterimiz ile müzemizde bulunan balmumu heykelini, anısına yaraşır şekilde restore ettiğimizi de sizlerle paylaşmak isterim.
 
Ayrıca gelecek Ramazan Bayramının, tüm Müslüman alemi için mübarek olmasını; sağlık, mutluluk ve huzur dolu günlere kapı açmasını diliyorum.
 
3 yıllık görev süremizde, bir kısmında fiziken bir kısmında da sanal ortamda bir arada olduğumuz, Yüksek Divan Kurulu toplantılarının sonuna geldik. Artık bu dönemin son YDK toplantısında bir aradayız.
 
3 yıllık bir yolculukta birlikte yol yürüdük. Bu süreçte, sizlerin zaman zaman değerli görüşleri, katkıları, destekleri, zaman zaman da yapıcı eleştirileri oldu. Tüm bunlar için başta Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Sayın Vefa Küçük olmak üzere tüm YDK üyelerimize teşekkürü borç biliyoruz.
 
Hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Sağlıkla kalın.”

Basın Fotoğrafları