KULÜP

100. yılımızda şampiyonluğun yolunu açan golün topu Fenerbahçe Müzesi’ndeki yerini aldı

13 Mart 2021 Cumartesi 15:17

Fenerbahçemiz, kuruluşunun 100. yılında, 2006-2007 sezonunda şampiyon olurken, şampiyonluğa giden en kilit maçlardan biri ligin 31.haftasında 5 Mayıs 2007’de Beşiktaş'la oynanmış ve takımımız maçı Mateja Kezman'ın golüyle 1-0 kazanarak mutlu sona doğru dev bir adım atmıştı. O gün ağlarla buluşan o top bugün Fenerbahçe Müzesi’ndeki yerini aldı.

2007 yılında Turkcell'in çalışanları arasında gerçekleştirdiği bir çekiliş sonucu Fenerbahçeliliğiyle tanınan Şenol Sarkut'un olan bu top, bugün oğlu Hüseyin Sarkut tarafından müzemize bağışlandı. Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan ve Müze Müdürümüz Alp Bacıoğlu tarafından teslim alınan 100.yıl şampiyonluk topu, envanter ve katalog girişlerinin yapılmasından sonra müzemizde sergilenmeye başlayacak. Topun müzemize kazandırılmasının ardından, doğum günü nedeniyle Hüseyin Sarkut’a sürpriz bir kutlama yapılırken, Başkanımız Ali Koç ve futbolcularımızın imzalamış olduğu çubuklu formamız da Sarkut Ailesine hediye edildi.

Bu özel etkinlikte kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Sevil Zeynep Becan, “Öncelikle bugün bir arada olmamıza vesile olan, bu organizasyonu gerçekleştiren Şenol Sarkut’un oğlu Hüseyin Sarkut Beyefendiye teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çok güzel bir zamanlama oldu. Biraz tesadüf ama onun da biraz kurgusu var bu işte. Birincisi Şenol Beyin bugün doğum günü; ikincisi de öyle bir gündeyiz ki bu çok özel bir an. Bildiğiniz üzere 2007 senesinde Beşiktaş ile İnönü Stadı’nda oynadığımız maçta hafızalara kazınmış, hiçbir zaman unutamayacağımız bir golün topu. Ve öyle bir zamanlama ki aslında önümüzdeki hafta yine bir maçımız var. Bizi bugün burada bu bağışı yaparak onurlandıran başta Şenol Bey'e ve oğullarına, ki ailece Fenerbahçeliler, Hüseyin Bey, Emre Bey ve anneleri hanımefendiye çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü dediğim gibi bu maçın, bu topun bizdeki anısı çok büyük, çok önemli. Gururlandık, çok mutlu olduk ve bu tür bağışlarla bize gelen tüm taraftarlarımıza da buradan seslenmek istiyorum; Fenerbahçe Spor Kulübü tarihi çok zengin bir kulüp ve çok da fazla objemiz var ama biz halen bizim için anısı büyük olan objeleri toplamaya devam ediyoruz. Çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bağışçılara da buradan çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları