KULÜP

Başkanımız Ali Koç’tan açıklamalar

19 Ocak 2020 Pazar 00:10

Başkanımız Ali Koç, Gaziantep Futbol Kulübü galibiyetinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2-0’lık galibiyeti değerlendiren Başkanımız, Türkiye Futbol Federasyonu’na yapılan başvuruya ilişkin alınan kararla ilgili de konuştu. Başkanımız Ali Koç’un açıklamaları şu şekilde:
 
“Mutluyuz, 3 puan aldık. Olumlu taraftan başlayalım. Gol yemedik. 3 maç üstü üste aldık, 2 deplasman üst üste aldık. Doğru istikametteyiz. İlave etmemiz gereken yanlar var. Bugün zaman zaman çok iyi oynadık, zaman zaman o kadar iyi oynamadık, zaman zaman şanslıydık. Ama şartlar ne olursa olsun önemli olan 3 puanı almaktı, 3 puanı aldık. Hem hocamızı hem oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum, bu akşam muhteşemdiler. Onlar buradan mutlu dönmeyi fazlasıyla hak etti. Bu bölgede de çok Fenerbahçeli var. Gaziantep yönetimine de teşekkür ediyorum. Bizi güzel ağırladılar. Dostlarımız zaten. Uzun zamandır tanıdığımız insanlar. Tribünde de bize normalden fazla yer verdiler. Onun için de teşekkür ederim.
 
(TFF kararı) Ben onunla ilgili konuşma ihtiyacı duyuyorum. Karar bize dün gece geç vakitte tebliğ edildi. Cuma günü 1 saatlik bir sunum yaptık. Aslına Cuma günü değerlendirilen konular, bir evvelki Cuma kurulun toplantısında değerlendirilmişti. Orada tam karar çıkmamıştı, bir hafta daha beklediler ve tekrar toplandılar. Bizim başvurumuzu kısmen kabul ettiler, kısmen kabul etmediler. Ama daha da enteresanı, geçmişte almış olduğumuz hak vardı. Yani nedir? Bugün belirlenen bir limit var, bizimle ilgili bir rakam, o rakamın üstüne kabul edilen başvurularımızı eklediler ama eski hesaplamadan başka şeyleri eksilttiler. Şimdi biz bunu anlamada güçlük çekiyoruz. Onun için bugün bu konuda çok fazla bir şey ifade etmeyeceğim. Sadece gazetelerde yazdığı gibi ‘limitimiz arttı, transfer yaparız’ durumu hala söz konusu değil. Bize karşı olan tutumu, tavrı anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü yaptığımız başvurular, bir evvel yaptığımız başvurulardan bir tanesi birebir aynen kabul edilmişti, orada biraz meblağ küçüktü, rakamımızı, harcama limitimizi arttırdı o başvuru. Burada yaptığımız başvurular da birebir aynı. Ve bizde bırakılan intiba, ‘Bu iş nasıl olmaz, nasıl Fenerbahçe’nin önü açılmaz’ olarak değerlendiriliyor. Lisans kurulu zor bir görev aldı. Verilen mevcut talimatnameyi, yanlışlar olduğunu bilmelerine rağmen yorum yapamıyorlar. Talimatnameyi olduğu gibi değerlendirmek durumundalar, talimatname çerçevesinde.
 
Ancak bizim yaptığımız başvurular, UFRS’ye (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) göre de kabul edilmemesi için bize göre hiçbir nedeni olmayan iki ayrı bankayla yaptığımız münferit anlaşmalar. Dolayısıyla acilen tahkime gideceğiz. Son durağımız tahkim. Ama dediğim gibi bizde, ‘Gözünün üstünde kaşın var’ muamelesi görüyoruz intibası var. Niye bu kadar bu şekilde yaklaşılıyor, anlamakta güçlük çekiyoruz. Yoksa doğru haklı başvurumuz kabul edilseydi, bugün 40-50 liralık bir harcama limitimiz olacaktı. Tekrar özetlemek istiyorum; başvurularımız kısmi kabul edildi, kesinlikle bize göre kabul edilmesi gereken kısım kabul edilmedi. Rakamımız arttı. Amma velakin ne hikmetse daha önceden almış olduğumu haklar tekrar hesaplanarak oradan düşülmeye gidildi. Anlayamıyoruz, anlamakta güçlük çekiyoruz. Burada kaldırım mühendisliği yapmak da sıkıntı yapıyor. Ne demek istiyorum? Belki kalabalık olan mevkide 2-3 kişi yollayacağım ki bir kaçını yakında duyacaksınız. Bütçemiz 3-4 milyon inecek, belki ihtiyacın olan sol beke bir transfer yapacağım, belki 1-2 milyon net net baktığımızda total bütçede indirim sağlamış olacağız. İhtiyacımız olan bir mevkie oyuncu transfer etmiş olacağız. Diğer taraftan belki fazlalık olan yerlerden tasarrufa gitmek imkanı sağlayacağız ama bu şekilde baktığınız zaman bize hiçbir şekilde manevra alanı verilmiyor. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Şimdilik bunu söyleyeceğim. En kısa zamanda tahkime gideceğiz. İnşallah tahkimde hak yerini bulur.
 
Bunların hepsini yarın açıklayacağız. Gerekirse ben ve bir Yönetim Kurulu arkadaşım belki de bazı televizyon kanallarına çıkıp durumu artık anlatmamız lazım. Çünkü dayanılmayacak boyuta geldi. Şuradan söyleyeyim size; geçen hafta bu kararı verselerdi biz tahkime giderdik, belki işimizi çözerdik ve 3 hafta kalırdı, şimdi 1 hafta beklendi. Transfer penceresinin iki haftası geçti, iki hafta kaldı. İnanıyorum ki ve umuyorum tahkim çabuk toplanır, daha evvel de yapıldı. İhtiyaç doğrultusunda toplanıyorlar, bu konuda hassaslar. Bu konu adil bir gözle ele alındığı taktirde bizim hakkımızın verilmesini ümit ediyoruz. Dua ediyoruz çünkü gerek kurul olsun gerek federasyon bir şekilde ciddi baskı altında da tutuluyor. Bakalım neler olacak.
 
(‘Bugün Fenerbahçe transfer yapabiliyor mu?’ sorusu üzerine) “Hayır, yapamıyor. Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar."