KULÜP

FBÜ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25 Haziran 2019 Salı 15:59

2019-2020 Eğitim ve Öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açacak olan Fenerbahçe Üniversitesi (FBÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı, üyeleri ve akademisyenleri, tanışma toplantısında bir araya geldi.
 
Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir Kampüsünde gerçekleştirilen toplantıya; Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve FBÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Vefa Küçük, Yöneticimiz Turhan Şahin’in de aralarında bulunduğu FBÜ Mütevelli Heyeti Üyeleri Okan Dilik, Adnan Seçkin, Selçuk Kumaşbay ve Dr. Yalçın Gürsoy Yıldırım ile FBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Fenerbahçe Üniversitesi akademisyenleri katıldı.
 
Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bozkurt ile Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Vefa Küçük ve Mütevelli Heyeti Üyesi Turhan Şahin, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yaptı.
 
FBÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bozkurt: Fenerbahçe Üniversitesi’nin çok iddialı, herkesin gururla çocuğunu gönderebileceği, öğrencilerin gururla eğitim alacağı bir üniversite olacağını hep beraber göreceğiz

Çok mutlu olduğunu ve Fenerbahçe’nin eğitimde de tarih yazacağını belirten Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bozkurt, “Fenerbahçe hepimizi sevdası, hepimizin hayali. Fenerbahçe bugün çok önemli bir iş yapıyor, eğitime hizmete başlıyor. Fenerbahçe Üniversitesi’yle beraber Türkiye’ye çok iddialı bir üniversite geliyor. Bu üniversiteyi başından beri kuran, buraya kadar getiren, emek veren eski başkanımıza, yeni başkanımıza, emeği geçen tüm yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Çok ulvi bir iş. Medicana Sağlık Grubu 30 yıldır sağlık sektöründe hizmet veriyor. Bence sağlık dünyadaki en büyük işlerden biri. Eğitim de öyle. Eğitimde de genç nesillere hizmet vermek, ülkemize yeni beyinleri kazandırmak, Türkiye’ye hizmet verecek insanlar kazandırmak en büyük hayalimdi. Bu hayali Fenerbahçe Üniversitesi’yle gerçekleştiriyoruz. Mutluluğumu tarif edemem. Bugün hocalarımızla tanışarak yeni bir sürece başlıyoruz. Bundan sonra tarih yazacağız. Fenerbahçe bugüne kadar bir sürü tarih yazdı, bundan sonra Fenerbahçe Üniversitesi’nin emin olun çok iddialı, herkesin gururla çocuğunu gönderebileceği, öğrencilerin gururla eğitim alacağı, mutlu olacağı bir üniversite olacağını hep beraber göreceğiz. İnşallah Allah mahcup etmez. İyi öğrenciler yetişip memlekete hayırlı insanlar olur. Hepimize hayırlı olsun.” dedi.
 
FBÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Vefa Küçük: Mutluluktan uçuyorum

Mutluluğunu paylaşan Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Vefa Küçük, “Yöneticilerimiz bugünkü başkanımızın da içinde bulunduğu 40 Fenerbahçeli, Fenerbahçe Eğitim Kültür Sağlık Vakfı’nı kurmuşlardı. Kuruluş amacı Fenerbahçe Üniversitesi’ni hayata geçirmekti. Bugün kuruluş amacı olan Fenerbahçe Üniversitesi’nin öğretim yılına başlamasının ilk hazırlıklarını konuşmak üzere mütevelli heyeti üyeleriyle birlikte buradayız. Önce akademisyen ve idari görevli arkadaşlarımızla zaten ben tanışıyordum. Tanışmayanlar için de bir tanışma vesilesi oldu. Mütevelli heyeti olarak da hep birbirimizi tanıyan kişileriz ama ilk defa resmi bir toplanı yaptık. Mutluluktan uçuyorum. Fenerbahçe Üniversitesi hem Fenerbahçe camiasına hem Medicana Sağlık Grubu’na hem de ülke eğitimine ve YÖK’e hayırlı olsun. Üniversitemizde görev alacak tüm hocalarımıza başarılar, kaydolacak öğrencilerimize de şimdiden zihin açıklığı diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
FBÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Turhan Şahin: Eğitime katkımızı bu üniversite projesiyle taçlandıracağız

Fenerbahçe’nin tarihi misyonlarından birisi olan eğitimle sporu entegre etme olayının yüksek seviyede gerçekleştirileceğini belirten Mütevelli Heyeti Üyesi Turhan Şahin, “Bizim Fenerbahçe Kolejimiz de var. Eğitime katkımızı bu üniversite projesiyle taçlandıracağız. Bugün bunun ilk adımı. Bu üniversite projesinde geçmişte büyük hizmetleri olan eski başkanımız Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere o dönemlerde görev alan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız Ali Koç bu konuda çok büyük emekler verdi, çok büyük hizmetler yaptı. Ona da teşekkür ediyorum. Gerçekten eğitim konusunda Türkiye farklı bir sistem görecek. Uluslararası bir iddiamız var. Şimdiden dünyanın önemli üniversiteleriyle ilişkiler içine girdik. Önümüzdeki senelerde büyüyerek bu arzumuz daha da genişleyecek. Ülkemiz ve camiamız için hayırlı olsun. Çok mutluyuz.” ifadelerine değindi.

Ali Rıza Büyükuslu: Küresel iş gücü piyasalarının talep ettiği formatta insan gücü yetiştireceğiz

Kendileri için çok anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, “Bizim için çok anlamlı bir gün. 2009 yılında çıktığımız serüvende 2016 yılında tüzel kişilik kazandık. 2019 yılında da eğitim öğretime başlayacağız. Bizim için çok özel bir gün. Fenerbahçe Üniversitesi global bir marka ve hep ilklere imza atmış bir kulüp. Fenerbahçe Üniversitesi, ilk vakıf üniversitesi olarak da bugün bir ilke imza atıyor. Dolayısıyla biz akademik kadro olarak hep bugünü bekledik. 18 programımız ve 5 fakültemizle birlikte eğitim öğretim dönemine hazırlandık. Bu süreçte bilimsel aktivitelerimiz, üretimlerimiz hep devam etti. Fenerbahçe’nin varlığı ve tanınırlığı için bütün hocalarım katkı yaptılar. Fenerbahçe Üniversitesi marka değeri çok yüksek akademik kadrosuyla eğitim öğretime başlayacak. Bu vesileyle öğrencilere seslenmek istiyorum. Sadece Fenerbahçe camiasına değil tüm Türkiye’yi kucaklayacak bir üniversite. Fenerbahçe bayrağının olduğu her yerde birinciliğe oynarız. Üniversiteler liginde de şampiyonlar liginde olacağız. Buna inanıyoruz. Küresel iş gücü piyasalarının talep ettiği formatta insan gücü yetiştireceğiz. Bu ülkeye hayırlı, bayrağını ve vatanını seven insanlar yetiştireceğiz. Her şeyden önce dünya standartlarında, hepimizin gurur duyacağı bir üniversite. Fenerbahçe Üniversitesi böyle kurgulandı. Çünkü hepimiz, bütün akademik kadro iyi üniversitesinin nasıl olacağını biliyoruz. İyi üniversitelerde bulunduk. Vizyonumuz Fenerbahçe Üniversitesi’ni dijital üniversite mottosuyla yan dijital neslin yenilikçi mottosuyla çıkarmak. Dolayısıyla biz hazırız. Öğrenciler de hazırsa hepsini kayıt döneminde Ataşehir binamıza bekliyoruz. Binamız tanıtım günleri için de hazır hale getirildi. Türkiye çapında da tanıtımlarımıza başlayacağız. Fenerbahçe Televizyonu’na da çok teşekkür ediyorum. Geniş bir aileyiz. Siz de bu ailenin bir parçasısınız. Eski başkanımız Aziz Yıldırım’a ki tüzel kişilik döneminde çok büyük emeği var,  Başkanımız Ali Koç’a da ‘Daha iyi üniversite, daha standartları yüksek üniversite’ sloganıyla geçen yıl erteledi. Teşekkür ediyoruz. Vefa Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte çok büyük katkıları oldu. Bu binamızın olmasında büyük katkıları oldu. Dr. Hüseyin Bozkurt’a, Medicana Grubu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ali Rıza Büyükuslu: Uygulanabilir eğitim, sorgulayan ve analitik düşünen bir eğitim modeli olacak

Medicana Grubu’na ve Hüseyin Bozkurt’a teşekkürlerini ileten FBÜ Rektörü Büyükuslu, “Biliyorsunuz ki Fenerbahçe Üniversitesi markası altında işbirliği, güç birliği yapıyoruz. Hüseyin Bozkurt’a ve Medicana ekibine sürdürülebilirliğimiz açısından şükran borçluyuz. Büyük bir aileyiz. Büyüyerek de devam edeceğiz. Büyük ailenin parçası olmak isteyenleri, Fenerbahçe camiasının networkünde yer almak isteyenleri, mezun olduktan sonra diploması dünyanın her yerinde işe girebilmek isteyenleri bekliyoruz. Biz plaza üniversitesiyiz, farkındasınız çok güzel bir üniversiteyiz. Ataşehir’in tam göbeğindeyiz. Kadıköy ve Ataşehir’in içindeyiz. İstanbul, dünyanın en önemli markalarından biri. Ama İstanbul içinde de Kadıköy ve Ataşehir yükselen markalar. Dolayısıyla bu sosyal yaşamın içinde kaliteli bir eğitim almak isteyen herkesi üniversitemize davet ediyoruz. Öğrencilere söz veriyoruz. Buraya geldiklerinde inanılmaz bir kadro ve vizyon, tüm imkanların merkezinde, öğrencilerin merkezde olduğu bir eğitim sistemi, akademik özgürlüğün olduğu, fikirlerinin ticarileşebileceği, hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri, okurken çalışabilecekleri tüm imkanları ve Medicana Sağlık Grubu’nun tüm imkanları öğrenciler için seferber edilecek. Örneğin, spor bilimlerinde tüm Dereağzı, tüm altyapı olanaklarıyla böyle bir üniversite yok. İletişim Fakültesi kapsamında Fenerbahçe Televizyonu, radyo, sosyal medyası gibi uygulama alanları olan başka bir üniversite olduğunu düşünmüyorum.  Mühendislik Fakültesi’nde inanılmaz Fenerbahçe iş insanları networkleri var. Öğrenciler de bir şekilde o networklere erişim sağlayabilecekler. Böyle büyük bir iletişim ağının içinde öğrencilerimiz eğitim alacaklar. Uygulanabilir eğitim, sorgulayan ve analitik düşünen bir eğitim modeli olacak. Kuşkusuz ki Fenerbahçe kültürü ön planda. Burada biz hiçbir kültürün devamı değiliz. Fenerbahçe’nin 112 yıllık tarihsel mirasının devamıyız. Burada bir Fenerbahçe kültürü inşa edeceğiz. İstanbul’da yeni bir üniversite doğuyor. İstanbul’da bir dünya üniversitesi doğuyor. İlk 500’e girecek dünya üniversitesi doğuyor. Bunu herkese müjdelemek istiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Öte yandan toplantıda akademisyenlere hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu şunları söyledi:

“Sayın Başkanlarım, Sayın Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyelerim, Fenerbahçe Üniversitesi’nin çok kıymetli akademik ve idari personeli, bu anlamlı ve çok özel güne hoş geldiniz.

İçinizden hepinizin Allah’ım bugünleri de gördük çok şükür dediğinizi duyar gibiyim. Esas itibariyle 2009 yılında Sayın Turan Şahin ve benimle birlikte YÖK’e yaptığımız Fenerbahçe Üniversitesi kuruluş dosyası başvurusundan bugüne kadar tam 10 yıl geçti. Aziz Yıldırım başkanımın büyük özverisi, kararlı duruşu ve emekleriyle 2016 yılında tüzel kişilik kazanan üniversitemizin, eğitim-öğretim başlama sürecinde ise direksiyonu devralan Sayın Vefa Küçük’ ün gerek şu anda içinde bulunduğumuz müthiş Ataşehir lokasyonunun ve  konforlu binamızın temin edilmesinde gerekse YÖK nezdinde o yıl kurduğu yapıcı diyalog ve ilişkilerle üniversitemizin geçen yıl eğitim-öğretime hazır hale gelmesinde büyük emeği olmuştur.

Başkanımız sayın Ali Koç’un yönetime gelmesiyle birlikte daha iyi teknik alt yapı ve yüksek profilli daha kaliteli bir üniversite kurma düşüncesi ile 1 yıl ertelenen üniversitemiz Türkiye’nin en güçlü sağlık gruplarından olan Medicana ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt’un iyi bir Fenerbahçeli olarak üniversitemize sahip çıkıp devamının ve sürdürülebilirliğinin sağlamasına yönelik kulübümüzle yaptığı çok önemli işbirliği ve güç birliği, özverisi ve nihayet Fenerbahçe Üniversitesi’nde öğrenci olmayı bekleyen binlerce gence moral vermesi ve bizlere sağladığı motivasyon, takdirlerin ötesinde bir duygu ve minnettarlığı ifade etmektedir. Bugün özellikle devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK’e başta YÖK başkanımız saygı değer Yekta Saraç olmak üzere bize inanılmaz destek ve moral veren, yol gösteren ve tavsiyeleri ile önümüzü açan YÖK Başkan Vekili Safa Kapıcıoğlu, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan ve Prof. Dr. Mehmet Şişman’a derin saygılarımızı ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

Huzurunuzda kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm başkanlarımıza, Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kuruluna, Medicana Grubu’na, Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyetine ve özellikle Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sayın Ali Koç’a ve Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt’a sabırla ve büyük özveriyle büyük liderlik göstererek her türlü zorluğu üniversitemiz adına göğüsleyerek oluşturdukları dünya standartlarında ve küresel üniversitelerin şampiyonlar liginde yarışacak bir üniversite yönetimi vizyonu ile bizleri bugüne taşıdıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz, minnettarız.

Son olarak bizlerle birlikte bu uzun ince yolda vefakar ve fedakarca yürüyen eğitim öğretime başlamadığımız yılda dahi bilimsel üretimlerine ve akademik faaliyetlerini aksatmadan yayınları ve projeleriyle Fenerbahçe Üniversitesi’nin varlığına ve tanınırlığına katkı yapan tüm akademik ve idari personel mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Fenerbahçe Üniversitesi dijital neslin yenilikçi üniversitesi, mottosu ile ekim ayından itibaren eğitim öğretime başlayacaktır ve öğrencilerimiz bu muhteşem kampüs ortamında aramıza katılacaktır. Öğrencilerimizi heyecanla burada bizim üniversitemizde görmek istiyoruz. Global iş gücü piyasalarının talep ettiği formatta geleceğin dijital yöneticilerini ve nitelikli insan kaynağını yetiştirecek olan üniversitemizin önce ülkemize sonra tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”


Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları