KULÜP

EFSANEMİZ CAN BARTU DEFNEDİLDİ

13 Nisan 2019 Cumartesi 16:07

Vefatıyla tüm camiamızı ve ülkemizi derinden üzen, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu, bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Bartu ailesinin fertleri, Başkanımız Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük ve yöneticilerimizin yanı sıra; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Gençlik ve Spor Bakanı, İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, eski başkanımız Aziz Yıldırım ve eski yöneticilerimiz, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, şubelerimizden sporcu ve yöneticiler, eski sporcularımız, kulüp çalışanları, taraftarlarımız, iş, siyaset, sanat ve spor dünyasından birçok isim ile Can Bartu’nun sevenleri ve yakınları katıldı.

Merhum Can Bartu, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Merhum Can Bartu’ya bir kez daha Allah'tan rahmet; başta Bartu ailesi olmak üzere, sevenleri, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.

Törenin öncesinde Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turhan Şahin, Selahattin Baki ve Fethi Pekin ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin: Onu daima örnek alacağız ve kalbimizde yaşatacağız

Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin, “Her şeyden evvel çok iyi bir insandı. İnsan gibi bir insandı. Biz, ondan bir tık küçük bir nesildik. Daima onu sporcu olarak örnek alırdık. Her şeyiyle, giyimiyle, hal ve hareketleriyle, konuşmasıyla ve insanlığıyla bize örnek olmuştur. Gerçekten Allah’ın yarattığı özel kullardan birisiydi. Spora karşı o kadar büyük bir kabiliyeti vardı ki hangi spora ilgi gösterse orada yıldız olabilecek bir sporcuydu. İnanın bana koşmayı biraz sevseydi Can ağabey çok büyük bir atlet de olabilirdi. Masa tenisi oynardı. Herkesin bildiği gibi basketbol da oynadı. Çok çok başarılıydı. Hangi spor branşıyla ilgilense o spor branşında lider olabilecek bir fiziğe sahipti. Bunun yanında insanlığı da büyük bir meziyetti. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın. Onu daima örnek alacağız ve kalbimizde yaşatacağız. Onu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki: Adını her zaman yaşatacağız

Efsanemiz Can Bartu’nun adını her zaman yaşatacaklarını belirten Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki, “Başımız sağ olsun. Bütün camiamızın ve Türk spor kamuoyunun başı sağ olsun. Yeri asla doldurulamayacak bir sporcu. Yaşadığı hayatla, kılık kıyafetine kadar çok özel bir insandı. Tanıyanlar bilir. Tanıma şerefine ulaştık. Umarım ona yakışır bir şekilde uğurluyoruzdur. Görüyorsunuz ki burada rakip takım taraftarları da var. Bu da günümüzde artık az görülen bir manzara. Nasıl bir intiba bırakmış görüyoruz. Demek ki Lefter gibi Can Bartu gibi yaşamak lazım. Tekrar başımız sağ olsun. Umarım verdiğimiz sözü tutacağız ve adını her zaman yaşatacağız.” dedi.

Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen anma törenine ilişkin de duygularını paylaşan Selahattin Baki, “Her şeyden önce göz yaşartıcıydı. Duyguların yoğun olduğu bir törendi. Özellikle kızının konuşması çok etkileyiciydi. Eminim ki sadece beni değil herkesi etkiledi. Skorboarddaki görüntülerle ona yakışır bir kapanışla stadyumdaki töreni de bitirmiş olduk. Sadece sahada performans gösterip iyi sporcu olmakla değil saha dışında da bu intibayı yakalamak ve iz bırakmak çok önemli. Kılığından kıyafetinden, insanlığından üslubuna kadar çok farklı bir adamdı. Nur içinde yatsın.” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin: Efsane diye sıfat konulan insanlar nadirdir, Can Bartu da bunlardan birisidir

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ise, “Efsane diye sıfat konulan insanlar nadirdir. Can Bartu da bunlardan birisidir. Spor camiasının da en önde gelenlerin başındadır. Allah’tan rahmet diliyorum. Çok tanıdım, beraber oldum ve sohbetlerimiz de oldu. Asil, akıllı ve çok arayacağımız çok değerli bir sporcumuzdu. Ne mutlu ona ki milli takım formasıyla hem basketbol hem de futbol oynamış. Ne mutlu ona ki Fenerbahçemize hizmetler vermiş. Ne mutlu ona ki Türkiye’yi yurt dışında temsil etmiş. Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz: Hem Fenerbahçe camiasının hem de Türk sporunun acısını candan paylaşıyorum

Öte yandan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Hem Fenerbahçe’nin hem de Türk sporunun acısını candan paylaştığını dile getiren Cengiz,  “Türk sporunun başı sağ olsun. ‘Son Mohikan’ diye bir film vardı. Can Bartu da fair-play örneğini temsil eden herkesin, bütün camiaların sevdiği bir isimdir. Can, bu ismi rastgele yapmadı. Sadece sahadaki güzel futboluyla yapmadı. O Fiorentina’ya gittiğinde, biz Galatasaraylıydık ama onun bütün maçlarını takip ederdik, başarılarından dolayı çok mutlu olurduk. O ismi, Can Bartu beyefendiliğiyle, sporcu karakteri ve rakibe saygıyla yaptı. Aynı şeyi Metin Oktay da yaptı. Bu iki isim bizim gençliğimizin ve şimdiki Türk spor camiasının olumlu anlamda gelişmesinin en önemli parçaları. Ben, Can Bartu’nun önünde onu bir kez daha saygıyla anıyorum. Bize futbolu sevdirdiği için onlara teşekkür ediyorum. Can Bartu’yu severken hiçbir zaman onları rakip bir takımdan diye düşünmedik. Bu da çok önemliydi. Aynı şey Lefter için de geçerliydi. Baş başa yaptığımız her maçı kendimiz kazanmak istedik. Her iki taraf için de konuşuyorum. Ama hiçbir zaman onlara olan saygımızı yitirmedik. İyi ki vardın Can Bartu, iyi ki yaşadın ve Türk sporu ile milletine katkıda bulundun. Teşekkür ederiz. Hem Fenerbahçe camiasını hem de Türk sporunun acısını candan paylaşırım.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları