HEFORSHE

Kulübümüzün toplumsal cinsiyet eşitliği kampanyasına Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nden övgü

29 Ocak 2021 Cuma 16:02

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi konusunda faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Fenerbahçemizin 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda güçlü bir kampanya yürüttüğünü ifade etti.
 
UN Women’ın Avrupa ve Orta Asya bölgesi web sitesinden ve Twitter hesabından yapılan açıklamada “HeForShe partneri, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü, bu yılın 16 günlük aktivizm günlerinde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete sıfır tolerans için güçlü bir kampanya yürüttü.” denildi.
 
Kulübümüzün 25 Kasım’da Twitter hesabından yayınladığı manifestoya işaret eden UN Women, farklı branşlarımızdan 20 sporcunun mesajlarıyla manifestoya katıldığını, ayrıca videoda kulübümüzün çalışanlarının ve Başkanımız Ali Koç’un kadına şiddete karşı ‘sıfır tolerans’ çağrısı yaptığını belirtti.
 
UN Women ECA, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt’ın da 16 günlük aktivizm kampanyası hakkında Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yaptığını, BM Kadın Birimi Türkiye Ofisi Programlar Direktörü Zeliha Ünaldı gibi UN Women’dan, akademiden ve sivil toplum kuruluşlarından uzmanların Fenerbahçe Televizyonu’na bu süreç boyunca konuk olduğunu ve kadına şiddetle mücadele konusunda görüşlerini paylaştıklarını belirtti.
 
Ayrıca, kadınlara yönelik siber şiddete karşı UN Women Türkiye'nin ateş böceği kampanyasının da yine Kulübümüz tarafından tanıtıldığı ifade edildi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tüm faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini hesaba katarak hareket ettiğini ifade eden UN Women, Kulübümüzün Tüpraş’ın desteğiyle 2018’den beri HeForShe hareketine katılım gösterdiğini vurguladı.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak “daha iyi bir toplum daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için” kadın-erkek Birlikte Eşitiz diyor; kadınlara yönelik şiddete tahammülümüzün olmadığını vurguluyoruz.