HEFORSHE

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt: Kadına şiddete tahammülümüzün olmadığını herkese ulaştırmaya çalıştık

10 Aralık 2020 Perşembe 12:11

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, BM Kadın Birimi'nin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için başlattığı ve 16 gündür devam eden aktivizm kampanyasıyla ilgili FBTV'ye açıklamalarda bulundu. 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasındaki kampanya süreci boyunca Kulübümüzün katkılarını anlatan Bayazıt, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda değerlendirmelerini de paylaştı. Bayazıt, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadına şiddete tahammülümüzün olmadığını, kadına şiddetin suç olduğunu bu özel dönemde tüm toplumumuza, takımı fark etmeksizin herkese ulaştırmaya çalıştık" dedi.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Şampiyonlar Ligi maçları için İtalya’da bulunan Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt'ın açıklamaları şu şekilde:

“Tüm taraftarlarımıza, değerli üyelerimize ve FBTV’nin sevgili ekibine merhaba diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Birkaç gündür kadın ve erkek voleybol takımlarımızın CEV Şampiyonlar Ligi maçları dolayısıyla ülkemizden uzaktayız. Fenerbahçe Opet Takımımız yer aldığı B Grubu 1. ayak maçlarını İtalya’nın Conegliano takımı ev sahipliğinde, Fenerbahçe HDI Takımımız ise A Grubu 1. ayak maçlarını Polonya’nın Kozle takımının ev sahipliğinde oynuyor. Bu akşam da gruplardaki son maçlarımızı oynayacağız. Ayrıca bu akşam Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımız Berlin’de Alba Berlin ile karşı karşıya geliyor.  Fenerbahçe olarak spor kulübü kimliğimizle tüm tedbirlere uyarak pandemi şartlarına rağmen dünyanın dört bir köşesinde zor şartlarda maçlarımızı oynuyoruz.  Öncelikle, tüm takımlarımıza bugün oynayacakları müsabakalarda gönülden başarılar dilerim.

Fenerbahçe her zaman söylediğimiz spor kulübü kimliğinin yanı sıra Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak gurur duyulası, topluma dokunan pek çok adım atıyor. Bu bağlamda; 2 yıl önce Tüpraş’ın desteği ile bir sosyal sorumluluk olarak üstlendiğimiz, HeForShe işbirliğimizde kadınlar ve kız çocukları için çok kıymetli adımlar attık. Bunlardan en önemlisi de kadınlara yönelik şiddetle mücadele idi.

TWEET ZİNCİRİ OLUŞTURDUK

Bugün, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nden başlayarak 10 Aralık yani bugün İnsan Hakları Gününe kadar süren “16 Günlük Aktivizm kampanyasının” son günü.
Geçen yıl “Kadına Şiddet Suçtur Ortak Olma Seyirci Kalma” dediğimiz bu kampanyaya ilişkin bu seneki mesajımızda ise “Tahammülümüz Yok” dedik. Kulüp çalışanlarımızla Başkanımızın da yer aldığı bir video çektik ve çok önemli mesajlar verdik.  Aynı mesajları 9 branştan sporcularımız ve hocalarımız Erol Bulut ile Erkan Toğan’ın da yer aldığı bir sosyal medya tweet zinciri ile vurguladık. 

SİBER ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK

Futbol, kadın ve erkek basketbolda, voleybolda takımlarımız bu sürede maçlara “Kadına Şiddete Tahammülümüz Yok” yazan tişörtlerle çıktılar.  FBTV’de bu süre zarfında şiddetle ilgili pek çok önemli isimleri ağırladık ve buna karşı neler yapabiliriz diye uzmanlarla toplumu buluşturduk.  Ayrıca Birleşmiş Milletler Birimi; Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında bu sene kadın ve kız çocuklarına yönelik siber şiddetin son bulması için farkındalık yaratmak amacıyla ateş böcekleri ile ekranları aydınlattılar. Biz de Kulüp bünyemizde çalışanlarımız ve sporcularımızı çevrimiçi dayanışma ağı oluşturmaya davet edip www.atesbocekleri.info sitesine yönlendirerek hem bilgilendik, hem de farkındalık yarattık.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadına şiddete tahammülümüzün olmadığını, kadına şiddetin suç olduğunu bu özel dönemde tüm toplumumuza, takımı fark etmeksizin herkese ulaştırmaya çalıştık. Tüm bu çalışmalarımız ve duruşumuz medyada da güçlü yansıma aldı. Bu konuda bizler gibi emek harcayan herkese tabiki minnettarız.

STADIMIZIN DUVARINA 'TAHAMMÜLÜMÜZ YOK' MESAJINI YANSITACAĞIZ

 Bugün aktivizm kampanyasının son günü. Bu kampanya sürecini bugün stadımızın duvarında yer alan bir mesajla tamamlıyoruz. Dünya genelinde kadına şiddetin karşısında olmanın rengi olan turuncu ile stadımızın duvarında “Tahammülümüz Yok” mesajımızı yansıtıyoruz. Bu özel çalışmada bizlere destek olan ekiplere teşekkür ediyorum.  Geçen sene de Şükrü Saracoğlu’nu tamamen turuncu renk ile ışıklandırmıştık. Toplumda bir fark, bir farkındalık yaratmak bizim için çok önemli. Bu bağlamda çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Kampanya boyunca koordineli çalıştığımız herkese, tüm sporcularımıza, kulüp çalışanlarımıza, bizlere ulaşıp bu adımlarımız için gurur duyduklarını ileten üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yarınlarımız için eşitlik ve kadınlara şiddet olmayan bir toplum olmazsa olmazdır. Biz Fenerbahçe ailesinin kadına şiddete tahammülü yoktur!  Herkese sevgilerimi iletiyorum."