FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Sevilla maçını değerlendirdi

16 Mart 2023 Perşembe 23:48

Futbol A Takımımızın, İspanya temsilcisi Sevilla ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynadığı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçının ardından Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Jorge Jesus maçla ilgili, “Bugün iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum. Sevilla takımına kıyasla 90 dakika boyunca sahada iyi olan, üstün olan taraf bizdik. İki maçın genelinde de iyi olan tarafın bizim olduğumuzu düşünüyorum. İki maçta da daha fazla pozisyona girdik fakat girdiğimiz pozisyonları gole çeviremedik. Zaten bu turda da farkı yaratan şey bu oldu. Göstermiş olduğumuz takım ruhu, takım oyunu, kalite, total organizasyonu 90 dakika boyunca sergileme anlamında takım çok iyiydi. Evet, turu geçemedik, hedefimiz turu geçmekti. Ama oynanan oyun sebebiyle oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi bir performansla güzel bir galibiyet aldılar ama yetmedi.” değerlendirmesini yaptı.
 
Oyunun fazla durmasıyla ilgili Teknik Direktörümüz, “Özellikle ikinci yarıda taraftarlarımızın sahaya atmış olduğu maddeler sebebiyle yaşanan ara bizim tempomuzu çok düşürdü. Aslında Sevilla oyuncularının da istediği buydu. Onlar oyunu mümkün olduğu kadar durdurmak istiyorlardı ama maç boyunca baktığımızda kaleye 15 şutumuz var, Sevilla’nın sadece 3 şutu var. %65 topa sahip olmuşuz. Yani onlardan daha iyi oynadık bugün. Oyuncularımın performansından memnunum ama hem ben hem oyuncularım turu geçemediğimiz için hayal kırıklığı yaşıyoruz çünkü iki maçta da üstün olan taraf bizdik ama futbol böyle.” şeklinde konuştu.

Basın Toplantısı