FUTBOL

Yardımcı Antrenörümüz Joao de Deus, Adana Demirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu

02 Şubat 2023 Perşembe 23:46

Futbol A Takımımızın Yardımcı Antrenörü Joao de Deus, Adana Demirspor maçının ardından yayıncı kuruluşa karşılaşmayı değerlendirdi.
 
Yaptığı maç değerlendirmesinde hakem kararlarına dikkat çeken Joao de Deus, “İki takımı da tebrik ediyorum. Harika mücadele ettiler. Sahadaki oyun üstünlüğümüzün karşılığı bu olmaması gerekiyordu. Hakemler hakkında da konuşmamız gerekiyor. Bugünkü hakemler bu maçın seviyesini kaldıracak durumda değildiler. 25 şutumuz var. %62 topla oynadık. 27 ortamız var. Bu kadar istatistikleri yakaladıktan sonra galip gelememek bizim için üzücü oldu. Tabii ki hataların da bunda etkisi var. Kimin hatası derseniz, hakemlerin hatası. İlk yarıda Mert Hakan’ın atmış olduğu goldeki ihlali tespit edebilen VAR maalesef Batshuayi’e yapılan penaltıda bu ihlali göremedi. İkinci yarıda Samet’e yapılan penaltıyı göremedi. Adana Demirspor’un kazandığı penaltı ile birebir aynıydı. İki pozisyonun da penaltı olması gerekiyordu. Hiç şüphe yok ki bunları görmek istemediler. Son pozisyonda da faulümüz vermediler. Teknik Direktörümüz o pozisyon sonrası hakeme gitti ve kırmızı kartı gördü. Üzücü bir durumdu.  6 puan fark bu ligde hızlıca kapanabilir. 6 puanı kazanmak ve rakiplerimizin kaybetmesi de mümkün olabilir. Bu ligde her şey mümkün olabiliyor çünkü önümüzde oynayacağımız çok fazla maç var ve bugünkü gibi oynarsak çok fazla maçta zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum. Tabii ki her şey normal çerçevede ilerlerse, hakemlik adına. Böyle oynarsak kazanma ihtimalimiz her maçta yüksek olur." ifadelerini kullandı. 

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’a maçın ardından gösterilen kırmızı kart sebebiyle Yardımcı Antrenörümüz Joao de Deus röportaj verdi.